Proenza Schouler: Η εβδομάδα μόδα της Νέας Υόρκης άνοιξε με τον μινιμαλισμό στο επίκεντρο

10:45 13/2/2022 - Πηγή: InStyle

Με τον πιο «καθαρό» τρόπο και τον μινιμαλισμό στο επίκεντρο άνοιξε η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Έχοντας περάσει μια περίοδο αβεβαιότητας, χωρίς πασαρέλες και καινούργιες κολεξιόν, ο κόσμος της μόδας ανάσαινε επιτέλους, καλωσορίζοντας τις νέες τάσεις. Κι αν το Παρίσι και το Μιλάνο υποδέχτηκαν τη νέα σεζόν με πολλή φασαρία, χρώμα και υπερβολές, η Νέα Υόρκη το κράτησε simple, αναδεικνύοντας την ομορφιά τής απλότητας.

Instagram @proenzaschouler

Ο

οίκος Proenza Schouler, πιστός στο όραμα της μίνιμαλ αισθητικής και του ανεπιτήδευτου στυλ, παρουσίασε μια συλλογή σε άσπρο-μαύρο με κάποιες εκπλήξεις χρώματος και έμφαση στη μέση, η οποία τονιζόταν αλλά δεν περιοριζόταν. Κοστούμια και day-to-night φορέματα συνοδεύονταν από ελαφρύ, σχεδόν ανύπαρκτο μακιγιάζ και διακριτικά αξεσουάρ.

Instagram @proenzaschouler Instagram @proenzaschouler

Για τα παπούτσια, μποτάκια και μπαλαρίνες, χωρίς υπερβολές αναδείκνυαν τις δημιουργίες του οίκου χωρίς να κάνουν θόρυβο. Οτιδήποτε εκτός από sneakers, αφού όπως έχει παραδεχτεί ο επικεφαλής της Proenza Schouler «έχουμε βαρεθεί πια τα sneakers». Η πασαρέλα περνούσε ένα έμμεσο μήνυμα του: «Που πάμε μετά;», μιας σημαντικής ερώτησης που μας έθεσε η κατάσταση της πανδημίας.  

Instagram @proenzaschoulerInstagram @proenzaschouler

Προς απάντηση σε αυτό το ερώτημα, η γυναίκα της Proenza Schouler είναι έτοιμη να πάει παντού. Επενδύει σε καθαρές γραμμές και ήσυχα χρώματα, σε looks που φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ και αισθητική που δεν ταράζει, αλλά εντυπωσιάζει με τον μινιμαλισμό και την έμφαση στην ανάδειξη του γυναικείου σώματος. Πάντα θεωρούσαμε ότι η Νέα Υόρκη κάνει τον περισσότερο θόρυβο, αλλά αυτή τη φορά μας εντυπωσίασε μέσα από την… ησυχία της.

Instagram @proenzaschouler Instagram @proenzaschouler

Keywords
Τυχαία Θέματα