Portals: Η εντυπωσιακή έκθεση στο παλιό Καπνεργοστάσιο της Λένορμαν

10:59 27/8/2021 - Πηγή: InStyle

Εάν είστε λάτρεις της τέχνης και αναζητείτε ένα νέο μέρος να επισκεφθείτε, τότε η έκθεση Portals στην Αθήνα είναι η ιδανική επιλογή. Βρίσκεται στο εμβληματικό οικοδόμημα του 1930, το Καπνεργοστάσιο της Λένορμαν. Εκείνη την εποχή είχε χτιστεί, ώστε να στεγάσει βιοτεχνίες τσιγάρων. Απασχολούσε χιλιάδες εργάτες και αποτελούσε εξαιρετικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου. Ύστερα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, ανήκει πλέον στη Βουλή

των Ελλήνων και πρόσφατα ανακαινίστηκε από τον οργανισμό ΝΕΟΝ.

Τα πέντε ωραιότερα μουσεία μόδας στον κόσμο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spiros Vidalis (@spiros_vdl)

Η έμπνευση για τη σύσταση της έκθεσης οφείλεται σε ένα άρθρο της Arundhati Roy στη Financial Times, στο οποίο η πανδημία παρομοιάζεται με μια Πύλη. Αποτελεί δηλαδή σημείο μετάβασης από έναν κόσμο σε έναν άλλον. Εκείνη τη χρονική περίοδο, δημιουργήθηκε ένα ατομικό και συλλογικό ρήγμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι για τον καθένα από εμάς, μια μετάβαση σε αυτή την πύλη.

“Μπορούμε να μεταβούμε σέρνοντας πίσω μας τα κουφάρια και τις προκαταλήψεις και το μίσος και την πλεονεξία μας, τις τράπεζες δεδομένων και τις νεκρές ιδέες μας, τα νεκρά ποτάμια και τους μολυσμένους ουρανούς μας. Αλλιώς μπορούμε να τη διαβούμε ανάλαφρα, με λίγες αποσκευές, έτοιμοι να φανταστούμε έναν άλλο κόσμο”, ισχυρίζεται η διάσημη συγγραφέας.

Οι κήποι των ανακτόρων του Buckingham είναι πρώτη φορά επισκέψιμοι για το κοινό

Η έκθεση που επιμελήθηκαν από κοινού η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελένη Κουντούρη και η διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο Madeleine Grynsztejn, έχει ως στόχο ακριβώς αυτό: τη μετάβαση της παγκόσμιας και ψηφιακής κοινότητας σε μια νέα εποχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEON Organization (@neongreece)

Η είσοδος είναι δωρεάν αρκεί να έχετε κάνει προ κράτηση της θέσης σας online.

Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στο Καπνεργοστάσιο, καταλάβαμε ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία. Αυτό οφείλεται αρχικά στα φωτεινά κόκκινα γράμματα στην οροφή του κτιρίου, με τη φράση του ποιητή Samuel Beckett “Try again. Fail again. Fail better”. Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον χώρο αρχίσαμε να παρατηρούμε τα καθηλωτικά έργα ένα-ένα: γλυπτά, ζωγραφική, υφαντά, ταπετσαρίες και τοιχογραφίες είναι μόνο μερικά από τα είδη τέχνης που μπορούμε να εντοπίσουμε. 59 καλλιτέχνες από 27 χώρες έχουν συμβάλλει στη δημιουργία αυτής της πρωτότυπης και μοναδικής έκθεσης. Το Portals θα είναι διαθέσιμο μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2021 και θα μείνει αναμφίβολα αξέχαστο σε όποιον το επισκεφθεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanos Politis (@thanos.politis)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Argyropoulos (@dimitrisargyropoulos)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEON Organization (@neongreece)

Keywords
Τυχαία Θέματα