Pierce Brosnan: Ένας James Bond που αγάπησε τις γυναίκες

12:00 10/3/2024 - Πηγή: InStyle

Είναι μόλις λίγα 48ωρα μετά την Ημέρα της Γυναίκας. Προσπαθώντας να σκεφτούμε έναν άνδρα που αγαπά -και τον αγαπούν- οι γυναίκες, το μυαλό πάει κατευθείαν στον Pierce Brosnan.

Στα 70 του χρόνια ο Pierce δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένος με τη σύζυγό του και γυναίκα της ζωής του Keely Shay, έναν έρωτα, που φαίνεται και είναι αληθινός και… παντοτινός, όσο το πάντα διαρκεί στη θνητή ζωή ή έστω για το κυνικό Χόλιγουντ.

Δείτε
αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierce Brosnan (@piercebrosnanofficial)

Kάπως πρωτόγνωρο για έναν James Brosnan. Ο Pierce Brosnan ήταν ο πέμπτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον φλεγματικό κατάσκοπο 007, αλλά κατά πολλούς θεωρείται ο πιο όμορφος και σίγουρα ένας από τους πιο επιτυχημένους.

Ένας ξεχωριστός 007

Μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν όταν υποδύθηκε τον James Bond. Πρωταγωνίστησε σε τέσσερις ταινίες, από το 1995 έως το 2002. Πρώτη φορά ήταν το 1995 στην ταινία GoldenEye.

Ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα η ταινία Το αύριο δεν πεθαίνει ποτέ (Tomorrow Never Dies). Τρίτη φορά ήταν το 1999 στην ταινία Ο κόσμος δεν είναι αρκετός (The World Is Not Enough) ενώ τελευταία ταινία ήταν το Die Another Day το 2002.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Bond 007 (@007)

Ο Pierce Brosnan είχε προταθεί πρώτη φορά για τον ρόλο του James Bond το 1987, αλλά καθώς δεσμευόταν ακόμη από το συμβόλαιο του στη σειρά Remington Steele, είχε αρνηθεί την πρόταση. Έτσι το 1987 και το 1989 τον Βρετανό πράκτορα υποδύθηκε στις ταινίες The Living Daylights και Licence to Kill αντίστοιχα ο Timothy Dalton.

Η καριέρα

Μετά την αποφοίτησή του από το Drama Centre London το 1975, ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός διευθυντή σκηνής στο Βασιλικό Θέατρο του Γιορκ (York Theatre Royal), όπου έκανε και το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο έργο Wait Until Dark. Στη συνέχεια επιλέχτηκε από τον Τένεσι Ουίλιαμς για τον ρόλο του McCabe στο έργο The Red Devil Battery Sign και το 1977 από τον Franco Zeffirelli για το έργο Filumena του Eduardo De Filippo.

Εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους στις ταινίες The Long Good Friday (1980) και Στον καθρέφτη είδα τον δολοφόνο (1980) και στις τηλεοπτικές σειρές The Professionals, Murphy’s Stroke και Play for Today.

Στις ΗΠΑ, όπου εγκαταστάθηκε το 1982, έγινε ιδιαίτερα γνωστός με την τηλεοπτική μίνι σειρά Manions of America στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλη δημοφιλής τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνίστησε ο Πίρς Μπρόσναν ήταν η αστυνομική σειρά Remington Steele (1982-1987) του NBC. Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες Το Τέταρτο Πρωτόκολλο (The Fourth Protocol) (1987), The Deceivers και Noble House (και οι δύο το 1988), The Lawnmower Man (1992) και Mrs. Doubtfire (1993).

Το 1996 ο Pierce Brosnan συμμετείχε στην ταινία του Tim Burton Mars Attacks!. Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στις ταινίες Ροβινσώνας Κρούσος (Robinson Crusoe) και Η κορυφή του Δάντη (Dante’s Peak).

Δύο χρόνια αργότερα, πρωταγωνίστησε, μαζί με τη Rene Russo στην ταινία Υπόθεση Τόμας Κράουν (The Thomas Crown Affair), που αποτέλεσε ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1968, στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει ο Steven McQueen και η Faye Dunaway. Παραγωγός της ταινίας το 1999 ήταν η εταιρεία Irish DreamTime που είχε ιδρύσει ο Brosnan τρία χρόνια νωρίτερα με τον φίλο του Beau St. Clair.

Το 2005 προτάθηκε για τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία The Matador.

Το 2008 πρωταγωνίστησε μαζί με τη Meryl Streep, τον Colin Firth και τον Stellan Skarsgård στο μιούζικαλ Mamma Mia!. Την επόμενη χρονιά ακολούθησε το πολιτικό θρίλερ The Ghost Writer.

Άλλες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ή συμμετείχε ο Brosnan: Ο Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής (Percy Jackson & the Olympians:The Lightning Thief) (2010), Ο άνθρωπος του Νοέμβρη (The November Man) (2014), Πέντε δευτερόλεπτα στο κενό (A long way down) (2014) κ.ά.

To μυστικό του ευτυχισμένου γάμου του με την Keely Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierce Brosnan (@piercebrosnanofficial)

Ο Brosnan παντρεύτηκε την Keely το 2001. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στις 8 Απριλίου 1994 στο Μεξικό, ενώ παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 2001 στην πατρίδα του Pierce, την Ιρλανδία. Ο Brosnan, τον Δεκέμβριο του 2023, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Fox News το μυστικό που κράτησε τον γάμο του με την Keely, 60 ετών.

“Αρέσει πολύ ο ένας στον άλλον. Αγαπάμε πολύ ο ένας τον άλλον”, είπε. “Και έχουμε διανύσει τον δρόμο και έχουμε δει πολλές, πολλές δυσκολίες, όπως κάνουν οι οικογένειες, όπως όλοι μας”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierce Brosnan (@piercebrosnanofficial)

“Αλλά το να βλέπεις κάποιον να μεγαλώνει μαζί σου και να γερνάει μαζί σου είναι ένα πολύ πνευματικό ταξίδι”, συνέχισε ο Brosnan για τη σύζυγό του. “Το να βλέπεις τον άλλον να αλλάζει … ό,τι κι αν είναι αυτό, τα μαλλιά, η μέση. Αλλά είναι η αγάπη μέσα στην καρδιά“.

Η Keely είπε στο PEOPLE τι αγαπάει περισσότερο στον σύζυγό της το 2022. “Την καρδιά του“, είπε τότε. “Έχει μεγάλη καρδιά, γενναιόδωρη, ζεστή, ευγενική καρδιά”.

Ο Pierce και η πατρότητα

Ο σταρ είναι πατέρας πέντε παιδιών. Με την πρώτη του σύζυγο, την αείμνηστη ηθοποιό Cassandra Harris, είχε την κόρη του Charlotte και τους γιους του Christopher, 51 ετών, και Sean, 40 ετών. Να σημειωθεί ότι η Charlotte Christopher ήταν παιδιά της Cassandra με τον πρώτο της σύζυγο, Dermot Harris. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1978 και η Cassandra παντρεύτηκε τον Pierce το 1980. Μετά τον θάνατο του Dermot το 1986, ο Pierce υιοθέτησε τη Charlotte και τον μικρότερο αδελφό της, Christopher.

Ο σταρ έχει αποκτήσει επίδης δύο γιους με τη σύζυγό του, Keely Shaye Smith: Dylan, 27 ετών, και Paris, 23 ετών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierce Brosnan (@piercebrosnanofficial)

“Τα πατρικά μου ένστικτα είναι καθαρά δικά μου“, δήλωσε στο Esquire το 2017 για την ανατροφή του. Ο Pierce μεγάλωσε από τους παππούδες του από τη μητέρα του, καθώς ο πατέρας του έφυγε όταν ήταν μωρό και η μητέρα του μετακόμισε στο Λονδίνο για να εργαστεί όταν ήταν μόλις 4 ετών. “Δεν σχετίζονται με κανέναν, επειδή δεν υπήρχε κανείς. Γνώρισα [τον πατέρα μου] μόνο μια φορά… Πέρασα ένα κυριακάτικο απόγευμα μαζί του“.

Στόχος του ήταν πάντα να κάνει τα παιδιά του “να νιώθουν ότι ανήκουν” και “να γνωρίσουν την αγάπη της οικογένειας”, δήλωσε στο Reader’s Digest το 2008. “Γνωρίζω πολύ καλά πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος με τα παιδιά μου”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierce Brosnan (@piercebrosnanofficial)

Ο θάνατος της συζύγου του Cassandra το 1991 και της κόρης του Charlotte το 2013 -και οι δύο από καρκίνο των ωοθηκών- έφερε αυτήν τη συνείδηση στο προσκήνιο. “[Η ζωή] μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία προειδοποίηση, οπότε γιατί να τη σπαταλήσουμε;” δήλωσε στην εφημερίδα The Herald το 2015. “Γι’ αυτό απολαμβάνω την υπέροχη, όμορφη οικογένειά μου, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου”.

Ο Pierce δίδαξε επίσης στα παιδιά του τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχουν σε οτιδήποτε – “προετοιμασία, πάθος, αυτοπεποίθηση, να εμφανίζονται στην ώρα τους”, σύμφωνα με τον Dylan – αλλά υπάρχει μια καριέρα από την οποία τα απομακρύνει: τη δική του.

“Ακριβώς επειδή [η υποκριτική είναι] σκληρή δουλειά”, δήλωσε στο GQ το 2022. “Είναι ένας σταυρός που πρέπει να σηκώσεις. Κατασκευάζεις και καταστρέφεις τον εαυτό σου”.

Keywords
pierce brosnan, james bond, pierce, james, james, james bond, pierce, pierce brosnan, tim burton, ροβινσώνας κρούσος, faye dunaway, meryl streep, colin firth, mamma mia, fox news, instagram, tomorrow, world, drama, london, θεατρο, york, royal, wait, red, devil, sign, long, play, today, ηπα, nbc, noble, house, mrs, tim, burton, crown, mcqueen, εταιρεία, mia, ghost, writer, jackson, fox, news, people, σταρ, smith, dylan, paris, esquire, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, first world's fair, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, instagram, ημερα της γυναικας, burton, γυναικα, ηθοποιος, ηπα, θανατος, θριλερ, ιρλανδια, καριερα, λονδινο, μητερα, μωρο, σταρ, σφαιρα, ταινιες, ωρα, ghost, mcqueen, mrs, nbc, news, people, αγαπη, ανθρωπος, αυτοπεποιθηση, δειτε, δικη, εγινε, ειπε, υπαρχει, εταιρεία, ετων, εφυγε, εφημεριδα, ζεστη, ζωη, ζωης, υποθεση, κλοπη, μαζι σου, μαλλια, μεξικο, μυστικο, μινι, μιουζικαλ, μυαλο, παντα, οικογενεια, ομορφη, παιδια, παθος, ροβινσωνας, ροβινσώνας κρούσος, ρολο, σειρες, σιγουρα, συζυγο, συνεχεια, σειρα, τρια, τριτη, φορα, χρυση, χρονος, colin firth, crown, devil, drama, dylan, esquire, faye dunaway, fox, fox news, house, writer, ιδιαιτερα, jackson, καρδια, wait, london, long, meryl streep, noble, paris, play, red, sign, smith, tim, tim burton, today, υπεροχη, βοηθος, world, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα