Paris Is Calling: Πώς να ντυθείτε σαν αυθεντική Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεστε

15:46 14/8/2023 - Πηγή: InStyle

Σαν να περπατάτε στους γραφικούς δρόμους του Παρισιού, ακούγοντας τα πατήματά σας να εναρμονίζονται με τον ρυθμό της γαλλικής πόλης… η γοητεία της παριζιάνικης κομψότητας γοητεύει πάντα!

Γιατί, το στιλ της αυθεντικής Παριζιάνας εκπέμπει φινέτσα και αυτοπεποίθηση, αντικατοπτρίζοντας την ανεπιτήδευτη θηλυκότητα που κάνει θραύση διεθνώς.

Το κλειδί για να αιχμαλωτίσετε αυτό το επιθυμητό στιλ είναι να αποφύγετε ορισμένες τάσεις που απλά δεν ανήκουν στην κουλτούρα των Parisian girls και να υιοθετήσετε κομμάτια κλασικά που θα αναδείξουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Ποια είναι αυτά;

Voila η λίστα μας!

Τι να φορέσετε

Κλασικά τζιν παντελόνια: οι Παριζιάνες προτιμάνε τα vintage σχέδια, χωρίς υπερβολικά σκισίματα ή διακοσμήσεις. Το “less is more” κίνημα είναι η αιτία για να επιλέξετε ένα πιο διακριτικό στιλ που θα αντέξει στο πέρας του χρόνου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeanne Damas (@jeannedamas)

Κολάν: όταν πρόκειται για athleisure καταστάσεις τα Parisian girls επιλέγουν τα κολάν σε αντίθεση με τις φαρδιές μακό φόρμες και τα sweatpants των γνωστών brands, τα οποία σύμφωνα με μία κοινή γνώμη αφαιρούν από τη θηλυκότητα που οι ίδιες εκπέμπουν. Ωστόσο, οι Γαλλίδες σιχαίνονται τη γυμναστική οπότε σπάνια θα δείτε να τα φοράνε.

Τσάντες καλαθάκια: κλασικά σχέδια που αποπνέουν απλότητα και λειτουργικότητα. Μια τσάντα-καλαθάκι αποτελεί μια σίγουρη επένδυση και χαρακτηριστικό κομμάτι της παριζιάνικης αισθητικής.

Κλασικά t-shirts: αντί για cropped tops ή μπλουζάκια που είναι πολύ στενά, επιλέξτε ένα πολύ κλασικό και χαλαρό κοντομάνικο που ταιριάζει με τα πάντα. Όσο πιο απλό τόσο το καλύτερο δεν είπαμε;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caroline de Maigret (@carolinedemaigret)

Ballet shoes: και αυτά χαρακτηριστικά μιας αυθεντικής παριζιάνικης εικόνας και τέλεια για κάθε εποχή. Οι μπαλαρίνες που τόσο διάσημες έκαναν τα Parisian girls βιώνουν την καλύτερη εποχή τους και κυκλοφορούν σε κάθε τους εκδοχή.

Τι να αποφύγετε

Χοντροκομμένα παπούτσια: όπως flatforms ή Ugg μπότες για παράδειγμα, καθώς η παριζιάνικη κομψότητα αποφεύγει τον υπερβολικό όγκο και προτιμά τα πιο διακριτικά και κλασικά σχέδια.

Τσάντες μαϊμού: η παριζιάνικη κουλτούρα απορρίπτει τις fake τσάντες και προτιμά να εντυπωσιάζει με την απλότητα του αυθεντικού στιλ. Αν δεν μπορείς να αγοράσεις μια αυθεντική καλύτερα προτίμησε κάτι εντελώς διαφορετικό και όχι μια φθηνή απομίμηση!

Κοντά, στενά μπλουζάκια και cropped tops: αυτά τα αφήνουν για τις teenagers ακόμα κι αν αποτελούν τεράστια τάση της εποχής.

Τζιν με σκισίματα και τρουκς: χειρότερο δεν έχουν έχουν! Τα σκισίματα και τα υπερβολικά στολίδια μόνο να αφαιρέσουν μπορούν από την κομψότητα ενός τζιν παντελονιού και αυτό το γνωρίζουμε καλά όλες μας.

Logomania και «παιδικά» prints: τα φλοράλ είναι εντάξει όπως και τα κλασικά ριγέ και καρό, αλλά όσα μοτίβα ή στάμπες εμπνέονται από cartoon, παιδικές εποχές ή την Y2K εποχή απλά δεν έχουν την έγκριση των Παριζιάνων. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν τα κορίτσια!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeanne Damas (@jeannedamas)

Keywords
Τυχαία Θέματα