Noor Alfallah: Η σύντροφος του Al Pacino αποκαλύπτει τη σοβαρή επιπλοκή λίγο πριν γεννήσει τον γιο της

10:30 6/3/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Al Pacino και η Noor Alfallah πλέουν σε πελάγη ευτυχίας κρατώντας στην αγκαλιά τους τον γιο τους. Ωστόσο, λίγο πριν η 30χρονη φέρει στον κόσμο τον γιο της, διεγνώσθη με απειλητική για τη ζωή της επιπλοκή, κάτι που ανατάραξε τον κόσμο της.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν γεννήσει τον Roman τον Ιούνιο του 2023, η Alfallah διαγνώστηκε με το σύνδρομο HELLP, το οποίο προκαλεί αυξημένα ηπατικά ένζυμα που μερικές φορές οδηγούν σε επιληπτικές κρίσεις, σύμφωνα με το Medline Plus. “Όταν κοιτάζω πίσω τώρα, εύχομαι να μπορούσα να είχα απολαύσει περισσότερο την εγκυμοσύνη μου”, δήλωσε

κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στη Vogue Arabia.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noor (@nooralfallah)

Θυμήθηκε επίσης τις σακούλες μαγνησίου στις οποίες ήταν συνδεδεμένη και την αδυναμία της να μείνει μόνη με το νεογέννητό της σε περίπτωση που πάθαινε επιληπτική κρίση. Παρά τις αναποδιές, το να μοιράζεται τον ρολο του γονιού με τον 83χρονο Pacino ήταν “σπουδαιότερη” από ό,τι η Alfallah “θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί”.

“Ο Roman ήταν απλώς το μεγαλύτερο δώρο του Θεού, χίλιες φορές καλύτερο από αυτό που πίστευα ποτέ ότι θα ήταν. Κάθε μέρα που τον κοιτάζω, ξέρω ότι είμαι τόσο ευλογημένη“.

Τι είναι το σύνδρομο HELLP

Το σύνδρομο HELLP είναι μια σπάνια διαταραχή του ήπατος και της πήξης του αίματος που μπορεί να επηρεάσει τις έγκυες γυναίκες. Είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί αμέσως μετά τον τοκετό, αλλά μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή μετά τις 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης και σε σπάνιες περιπτώσεις πριν από τις 20 εβδομάδες.

Τα γράμματα στην ονομασία HELLP αντιπροσωπεύουν κάθε μέρος της πάθησης, σύμφωνα με το NHS:

Το “H” είναι για την αιμόλυση – σε αυτή την περίπτωση τα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα διασπώνται.
“EL” σημαίνει αυξημένα ηπατικά ένζυμα (πρωτεΐνες) – ο υψηλός αριθμός ενζύμων στο ήπαρ είναι ένδειξη ηπατικής βλάβης
“LP” για χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων – τα αιμοπετάλια είναι ουσίες στο αίμα που το βοηθούν να πήξει
Το σύνδρομο HELLP είναι δυνητικά εξίσου επικίνδυνο με την εκλαμψία και είναι ελαφρώς πιο συχνό.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι ο τοκετός το συντομότερο δυνατό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue Arabia (@voguearabia)

Μόλις η μητέρα βρεθεί στο νοσοκομείο και λάβει θεραπεία, είναι δυνατόν να αναρρώσει πλήρως.

Η αιτία του συνδρόμου HELLP δεν έχει βρεθεί. Θεωρείται παραλλαγή της προεκλαμψίας. Ορισμένες φορές η παρουσία του συνδρόμου HELLP οφείλεται σε υποκείμενη νόσο, όπως το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο.

Το σύνδρομο HELLP εμφανίζεται σε περίπου 1 έως 2 στις 1.000 εγκυμοσύνες. Σε γυναίκες με προεκλαμψία ή εκλαμψία, η κατάσταση αναπτύσσεται στο 10% έως 20% των κυήσεων, σύμφωνα με το Medline Plus.

Οι παράγοντες κινδύνου για το σύνδρομο HELLP περιλαμβάνουν:

Ηλικία μεγαλύτερη των 35 ετών
Παχυσαρκία
Ιστορικό προεκλαμψίας
Ιστορικό διαβήτη ή νεφρικής νόσου
Ιστορικό πολλαπλών γεννήσεων
Ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης
Τις περισσότερες φορές, η HELLP αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης (μεταξύ 26 και 40 εβδομάδων κύησης). Ορισμένες φορές αναπτύσσεται την εβδομάδα μετά τη γέννηση του μωρού.

Πολλές γυναίκες έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και διαγιγνώσκονται με προεκλαμψία πριν αναπτύξουν το σύνδρομο HELLP. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα HELLP είναι η πρώτη προειδοποίηση της προεκλαμψίας. Η πάθηση μερικές φορές διαγιγνώσκεται λανθασμένα ως: Γρίπη ή άλλη ιογενής νόσος, Νόσος της χοληδόχου κύστης, Ηπατίτιδα, Ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα (ITP), Αναζωπύρωση λύκου, Θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: Κόπωση ή αίσθημα αδιαθεσίας, Κατακράτηση υγρών και υπερβολική αύξηση βάρους, Πονοκέφαλος, Ναυτία και έμετος που συνεχίζουν να επιδεινώνονται, Πόνος στο άνω δεξιό ή μεσαίο τμήμα της κοιλιάς, Θολή όραση, Αιμορραγία από τη μύτη ή άλλη αιμορραγία που δεν σταματά εύκολα (σπάνια), Επιληπτικές κρίσεις ή σπασμοί (σπάνια)

Keywords
Τυχαία Θέματα