Nido Homes: Οι τρεις αδερφές πίσω από το brand Nidodileda μάς ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους

Κάθε φορά που τις βλέπω σκέφτομαι ότι είναι παλιές ψυχές που ξέμειναν στην απίστευτα μαύρη και βαρετή διάστασή μας για να ομορφύνουν με τον τρόπο τους την πραγματικότητα. Οι αδερφές Μητρούδη είναι μοναδικές. Η Τόνια είναι ο ιθύνων νους και η σχεδιάστρια του brand Nidodileda και είναι δίδυμη με τη Νάντια, την ηθοποιό της οικογένειας, που ασχολείται με το επιχειρηματικό κομμάτι του brand, ενώ η Φαίη, από τη θέση της αρχιτέκτονος και διακοσμήτριας, κρατά το τιμόνι στη σειρά Nidodileda Home.

Πιθανότατα

τις γνωρίζετε ή «από κάπου τις ξέρετε» – ναι, έχουν αυτό το χάρισμα να σε κάνουν να νιώθεις ότι τις ξέρεις από πάντα. Αυτό που σίγουρα δεν ξέρατε είναι πως η Φαίη έχει φτιάξει τρεις καταπληκτικούς προσωπικούς χώρους, έναν για την καθεμία τους. Τα κορίτσια μάς άνοιξαν τις πόρτες των σπιτιών τους αλλά και μας μίλησαν για interior design, συναισθήματα, θέλω και μπορώ. Ας μεταφερθούμε, λοιπόν, στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, ξεκινώντας με το τελευταίο από τα τρία σπίτια που επιμελήθηκε η Φαίη, αυτό της Τόνιας.

View this post on Instagram

A post shared by InStyle Greece (@instylegreece)

SMALL TALK

Αγαπημένος αρχιτέκτονας ή interior designer…

Τόνια: Ο Frank Lloyd Wright, για το όραμά του να ξαναφέρει τη φύση μέσα στα σπίτια μας.

Νάντια: Ο Luis Barragán, για την πραγμάτωση της «emotional architecture» μέσα από τα αρχιτεκτονικά του επιτεύγματα.

Φαίη: Ο Tadao Ando, γιατί παρά την απλότητα του σχεδιασμού του, καταφέρνει στα έργα του να τονίζει την έννοια της αίσθησης και των σωματικών εμπειριών με κύριες επιρροές από τη φύση.

Υπάρχει κάποια αγαπημένη συνήθειά σου με την οποία έχεις συνδέσει συγκεκριμένο δωμάτιο στο σπίτι…

Τόνια: Το αγαπημένο μου δωμάτιο είναι το καθιστικό, και συγκεκριμένα μπροστά από το τζάκι. Εκεί περνάω ώρες μπροστά στη φωτιά (πολλές φορές και χωρίς να κάνει κρύο). Είναι αυτό που οριοθετεί την «εστία» και σηματοδοτεί την έννοια της φωλιάς για μένα, έννοια τόσο σημαντική που έδωσε το όνομά της στο brand Nidodileda (σ.σ. nido στα λατινικά σημαίνει φωλιά).

Νάντια: Κι εμένα αυτό είναι το μέρος που με ξεκουράζει, μου δημιουργεί την αίσθηση του σπιτιού. Εκεί που μαζευόμαστε πάντα και μοιραζόμαστε ιστορίες, σκέψεις, συναισθήματα.

Φαίη: Οι ιδιωτικές κατοικίες αλλά ακόμα και τα δημόσια κτίρια, οι δρόμοι κ.λπ. επηρεάζουν τα συναισθήματα, τη διάθεση, ακόμη και τον χαρακτήρα μας. Είμαστε διαφορετικά άτομα σε διαφορετικά μέρη. Ολοι οι χώροι μου έχουν σχεδιαστεί για να εκπληρώνουν κάποιον διαφορετικό σκοπό, ανάγκη ή συνήθεια.

Ποιο είναι το αγαπημένο feature του σπιτιού σου…

Τόνια: Το μπάνιο μου μέσα στην κρεβατοκάμαρα, ολάνθιστο, με κρεμάμενα και αναρριχώμενα φυτά ακριβώς πάνω από εκεί που τρέχει το πρώτο νερό της ημέρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nidodileda Indoor Curation (@nidodileda.home)

Νάντια: H συλλογή μου με ορχιδέες και η προσμονή να τις βλέπω να ανθίζουν.

Φαίη: Οι έντονες χρωματικές αλλαγές που δίνουν μια αίσθηση μετάβασης από έναν κόσμο σε έναν άλλον.

Έχεις κάποιο work from home σημείο στο σπίτι; Μπορεί για σένα ο προσωπικός χώρος να λειτουργήσει και σαν επαγγελματικός;

Τόνια: Υπάρχουν φορές που όταν σχεδιάζω –ακριβώς επειδή είναι κάτι που αφορά στην επαγγελματική μου δραστηριότητα αλλά παράλληλα είναι μια δράση πολύ εσωτερική– ο προσωπικός μου χώρος ενδείκνυται για τη διαδικασία. Είναι αυτές οι μέρες που το σαλόνι και η ξύλινη τραπεζαρία γεμίζουν με χρώματα και υφάσματα.

Νάντια: Αν εξαιρέσεις την περίοδο του Covid-19, όπου το work from home επιβλήθηκε στις ζωές μας, για μένα το σπίτι μου κινείται αποκλειστικά στα νερά του ελεύθερου χρόνου μου.

Φαίη: Το σχέδιο, ειδικότερα στο αρχικό στάδιο έμπνευσής του, είναι κάτι πολύ προσωπικό. Προτιμώ, λοιπόν, να σχεδιάζω στο σπίτι. Εχω φτιάξει έναν χώρο-γραφείο, που το έχω ονομάσει μάλιστα «Ησυχαστήριο».

Ησυχαστήριο ή gathering point; Τι από τα δύο χαρακτηρίζει περισσότερο τον χώρο σου;

Τόνια: Το σπίτι μου έχει φτιαχτεί για να «διατίθεται» σε ροή με τη δική μου διάθεση.

Νάντια: Θα έλεγα ότι εκεί συμβαίνουν όλα σχεδόν τα μεγάλα προσωπικά γεγονότα. Αυτά μπορεί να είναι από ένα κυριακάτικο μεσημεριανό φαγητό μέχρι ένα κυριακάτικο πρωινό ραστώνης με ένα βιβλίο αγκαλιά.

Φαίη: Το σπίτι μου θα έλεγα πως έχει κατά κάποιον τρόπο σκηνοθετηθεί για όλες τις διαθέσεις. Και αυτό άλλωστε αντικατοπτρίζει σχεδιαστικά σε κάθε χώρο του. Εχει στοιχεία συμπληρωματικά.

Είστε τρεις, η καθεμιά σας με τη δική της αισθητική. Τι αρέσει στιλιστικά στην καθεμία και τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί;

Τόνια: Αυτό που διαπιστώνω με τα χρόνια είναι ότι η αισθητική και των τριών μας έχει κοινή βάση, γιατί μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον με συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες, οι οποίες είναι θεατρικές και ιδιαίτερες. Μας διαφοροποιεί η προσωπικότητά μας και ο τρόπος έκφρασής της. Προσωπικά, θα χαρακτήριζα το στιλ μου eclectic bohemian.

Νάντια: Συμφωνώ με την Τόνια. Η θεατρικότητα στον χώρο είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και αποζητώ. Είναι ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα από μικρές και που μας ακολουθεί.

Φαίη: Η αλήθεια είναι ότι είμαστε τρεις αδερφές που φαινομενικά μοιάζουμε και κινούμαστε σε κοινούς κόσμους. Μοιάζουμε και εμφανισιακά – συχνά μας μπερδεύουν. Θαυμάζω όμως καθεμιά ξεχωριστά για το δικό της στιλ. Εγώ είμαι η πιο απλή. Συνήθως θα είμαι αθλητική, με διάφορες στιλιστικές εκλάμψεις, που μπορεί να είναι και αρκετά μίνιμαλ, καθώς έχω και επιρροές από τα ’90s.

Credit: InStyle Greece | Photographer: Αντώνης ΑγριδόπουλοςΤΟΝΙΑ

Τόνια και Νάντια, είστε δίδυμες. Τα σπίτια σας όμως διαφέρουν. Μιλήστε μου για αυτά, για την απόφαση να βγει αυτό το αποτέλεσμα, για τη διαδικασία…

Είμαστε δίδυμες, αλλά διαφορετικές προσωπικότητες. Έχουμε άλλα μάτια για αυτόν τον κόσμο, αλλά κοινές συνισταμένες, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια. Έτσι, διαφέρουμε σε πολλά πράγματα που φαινομενικά μοιάζουμε. Το σπίτι μου αρχιτεκτονικά και αισθητικά το άφησα ξεκάθαρα πάνω στη Φαίη, που με γνωρίζει και την εμπιστεύομαι.

Η gypset philosophy μεταφέρεται από τα ρούχα που φτιάχνεις για το Nidodileda και στον προσωπικό σου χώρο;

Είναι αυτό που εγώ ονομάζω «gypset way of living». Η ίδια η ζωή μου είναι gypset. Και αυτό εκφράζεται τόσο στις δημιουργίες ρούχων του brand, στα είδη Home αλλά και στον προσωπικό μου χώρο.

Credit: InStyle Greece | Photographer: Αντώνης Αγριδόπουλος

Πώς και η βασική σου έμπνευση ήταν το μαροκινό στιλ; Με τι κριτήριο το επέλεξες;

Το Μαρόκο και η αισθητική του είναι εκφραστής αυτής της bohemian gypset φιλοσοφίας. Συνδυάζει λαούς και πολιτισμούς, τη Δύση και την Ανατολή, διάφορες στιγμές της ιστορίας που το καθιστούν διαχρονικό στα μάτια μας, διάφορες εκφράσεις της φύσης, από τους καταρράκτες μέχρι την άγρια έρημο. Εκφράζει, λοιπόν, τη διάθεσή μου κι έτσι αποτυπώθηκε στο σπίτι.

Θα μπορούσες να σε φανταστείς ποτέ να μένεις σε έναν μίνιμαλ ή έναν βιομηχανικό χώρο;

Διαθέτω μεγάλη φαντασία, είναι αλήθεια… (γέλια) Και η συμπεριληπτικότητα είναι επίσης κάτι που με χαρακτηρίζει. Οπότε οι πιθανότητες, έστω και μικρές, υπάρχουν.

«Το Μαρόκο και η αισθητική του είναι εκφραστής αυτής της bohemian gypset φιλοσοφίας. […] Εκφράζει τη διάθεσή μου κι έτσι αποτυπώθηκε στο σπίτι.»

ΝΑΝΤΙΑ

Μίλησέ μας για το νέο σου σπίτι. Ποιο είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του και με τι κριτήριο το επέλεξες…

Το σπίτι αυτό δεν είναι και τόσο νέο. Είναι ένας χώρος που ζω και αναπτύσσω αισθητικά σταδιακά με τη βοήθεια της Φαίης. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι το φως που μπαίνει από την αυλή του. Είναι αυτό που αναζητώ όταν ανοίγω τα μάτια μου το πρωί.

Υπήρχαν στιγμές που διαφώνησες με τη Φαίη πάνω στη διαδικασία της δημιουργίας του χώρου σου;

Η Φαίη έχει γενικά φοβερό ταλέντο στο ψυχογράφημα των ανθρώπων, πολλώ δε μάλλον της αδερφής της. Ξέρει κάθε φορά την ανάγκη μου, την ιστορία που θέλω να πω όταν αλλάζω κάτι στο σπίτι και συμπληρώνει το εξωτερικό παζλ με τα μέσα μου κομμάτια.

Credit: InStyle Greece | Photographer: Αντώνης Αγριδόπουλος

Φαντάζομαι μέχρι να φτάσεις εδώ έχεις αλλάξει αρκετά σπίτια. Ποιο ήταν το χειρότερο και ποιο σκέφτεσαι ακόμα με νοσταλγία;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αλλάξει πολλά σπίτια. Κάθε φορά που επέλεγα να μείνω κάπου, ακριβώς επειδή το σπίτι έχει μεγάλη σημασία για μένα, ήταν συντεταγμένο με τη δική μου φάση. Το σπίτι που σκέφτομαι με νοσταλγία είναι το σπίτι όπου μεγαλώσαμε. Ολες οι γλυκές παιδικές αναμνήσεις ζουν σε αυτό.

Είσαι ηθοποιός. Πώς επηρέασε η θεατρικότητα τη δημιουργία του χώρου σου;

Αυτή η θεατρικότητα που έχουμε προαναφέρει είναι οικογενειακό φαινόμενο. (γέλια) Εγώ τη σπούδασα και την εξάσκησα για λίγο. Είναι εγγενές στοιχείο μου και εκφράζεται συχνά σε όλα. Ο ίδιος, λοιπόν, ο χώρος μου είναι αυτός που τη συμπληρώνει, την ενισχύει και πολλές φορές την καθησυχάζει.

«Μένω εδώ τα τελευταία 5 χρόνια. Έχουν γίνει πολλές προσθήκες-αλλαγές κατά καιρούς, με τη Φαίη να παρεμβαίνει σε διάφορες γωνίες του σπιτιού».

ΦΑΙΗ

Φαίη, είσαι αρχιτέκτονας και διακοσμήτρια και παράλληλα, τα τελευταία 3 χρόνια, συμμετέχεις ενεργά στο Nidodileda Universe. Ποιο κομμάτι σου βρίσκεις εκεί; Τι να περιμένουμε στην επόμενη συλλογή;

Το Nidodileda Home είναι το μέσα μου κομμάτι της ελεύθερης σκέψης. Της δημιουργίας χωρίς σύνορα και περιορισμούς, αλλά στο πλαίσιο της σχέσης αγάπης με την αδερφή μου Τόνια. Στην επόμενη συλλογή θα κάνουμε ένα ταξίδι στο σύμπαν, παρέα με το φεγγάρι, που είναι και ο πλανήτης μου.

Τι ρόλο παίζει για σένα το fashion κομμάτι που έρχεται ως αναφορά από τις αδερφές σου όταν σχεδιάζεις τα νέα Nidodileda Home;

Η φιλοσοφία σχεδίασης των ρούχων καθορίζει την κύρια κατευθυντήρια γραμμή της σχεδίασης του Νidodileda Home. Τα ρούχα και τα υφάσματα της κάθε συλλογής αλληλεπιδρούν με τον χώρο μας κι έτσι δημιουργείται το Nidodoleda Universe.

Πόσο δύσκολο ήταν να σχεδιάσεις δύο σπίτια για τις αδερφές σου; Ποιο ήταν το εύκολο κομμάτι;

Για να σχεδιάσεις ένα σπίτι χρειάζονται δύο βασικά πράγματα: πρώτον, να καταλάβεις την προσωπικότητα του ανθρώπου που θα ζήσει σε αυτό και, δεύτερον, να σου δώσει ερεθίσματα. Στην περίπτωση των αδερφών μου, τα είχαμε και τα δύο εξαρχής. Μου είπαν απλώς «φτιάξε τη φωλιά μας» και με άφησαν ελεύθερη να δω μέσα από τα δικά τους μάτια.

Credit: InStyle Greece | Photographer: Αντώνης Αγριδόπουλος

Βλέποντας το Instagram σου καταλαβαίνω ότι αγαπάς πολύ με τη φύση. Πώς μεταφράζεται αυτό στους χώρους που φτιάχνεις και σε ό,τι σχεδιάζεις;

Η σχέση μου με τη φύση είναι σαν να υπάρχει ένας αόρατος ομφάλιος λώρος που μεταφέρει από το έδαφος όλη την ενέργεια και την ουσία σε ό,τι δημιουργώ, για να μπορέσει να υπάρξει μέσα στον χώρο και στον χρόνο.

Υπάρχει κάποιο κοινό στοιχείο που έβαλες και στους τρεις αυτούς χώρους;

Το κοινό στοιχείο είναι η αγάπη.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; Δουλεύεις πάνω σε κάτι συγκεκριμένο αυτή την περίοδο;

Αυτό που συνεχίζω να κάνω και με γεμίζει είναι να δημιουργώ καινούργιους κόσμους για όποιον θέλει να ζήσει σε αυτούς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nidodileda Wardrobe Treasures (@nidodileda)

«Είναι ένα σπίτι όπου μένουμε χρόνια και είναι πάνω από το πρώην showroom της εταιρείας, πριν αυτό μετακομίσει μαζί με το 1ο φυσικό κατάστημα στο κέντρο της Κηφισιάς. Πρόσφατα, και με δεδομένο ότι αυτό πλέον είναι το σπίτι μας, ολοκληρώσαμε μια μεγάλη ανακαίνιση, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ως προς την εσωτερική διακόσμηση.»

Vichy x Nidodileda: Αυτό είναι το πιο hot collab της σεζόν!

Keywords
πορτες, ιθύνων νους, το φως, ιθύνων, νους, home, design, view, instagram, instyle, lloyd, wright, συγκεκριμένο, σημαίνει, δραση, bohemian, φως, παζλ, universe, fashion, νέα, vichy, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, φωτια, η ζωη, instagram, διακοσμηση, γωνιες, ηθοποιος, πλαισιο, ρουχα, τα νεα, υφασματα, φυτα, φως, χρωματα, αγαπη, αγκαλια, εξαιρεσεις, αισθητικη, αναμνησεις, αορατος, απιστευτα, βιβλιο, βοηθεια, βρισκεις, φαγητο, γεγονοτα, γινει, δεδομενο, δειτε, δικη, δωσει, διδυμες, εδαφος, ευκολο, ειπαν, υπαρχει, εκφρασεις, εμπνευση, ενεργεια, ενεργα, εννοια, εργα, ερχεται, ζωη, ζωη μου, ιδια, ιθύνων νους, ιθύνων, κηφισιας, κυρια, κτιρια, λατινικα, μαροκο, ματια, μπανιο, νερο, παντα, οικογενεια, ομφαλιος λωρος, ονομα, οραμα, ουσια, παζλ, περιβαλλον, πιθανοτητες, ροη, πρωινο, πρωι, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, σκεφτεσαι, σκεψεις, σπιτι, σπιτια, συμπαν, σχεδια, σχεδιο, τι ειναι, το φως, τρια, τραπεζαρια, τονια, φαντασια, φεγγαρι, φυση, φυσικο, φοβερο, φωλια, φορα, ωρες, αυλη, bohemian, design, δωματιο, ειδη, fashion, για σενα, γλυκες, home, instyle, κομματι, lloyd, μοιαζουμε, μπροστα, νιωθεις, νους, σημαίνει, ταξιδι, θελω να, universe, view, wright, ψυχες
Τυχαία Θέματα