Linda Blair: Κρίση μέσης ηλικίας στα 20 της μετά τον «Εξορκιστή»

Η Linda Blair προχωρεί σε μια εξομολόγηση για τη ζωή της μετά τον ρόλο της στην ταινία «Ο Εξορκιστής» του 1973. Η ηθοποιός και ακτιβίστρια αποκαλύπτει ότι αμέσως μετά πέρασε μια «κρίση μέσης ηλικίας», κάτι που την οδήγησε στο «κάλεσμα της ζωής της».

«Στη δεκαετία των 20 μου, πραγματικά έκανα αγώνα. Ήταν σαν μια κρίση μέσης ηλικίας», είπε η Blair στο People. «Αλλά, για μένα, ήταν το κάλεσμα της ζωής μου. Είπα, τι θα κάνω; Τα ζώα χρειάζονται βοήθεια».

«Εκεί λοιπόν άρχισα πραγματικά να αφοσιώνομαι…

και έδινα το χρόνο και τα χρήματά μου», συνεχίζει.

Η Blair έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία «Ο εξορκιστής», οπου είχε τον ρόλο της Regan MacNeil. Ένα 12χρονο κορίτσι καταλαμβάνεται από έναν αρχαίο δαίμονα.

Πριν από το καστ, ωστόσο, η Blair είχε το όνειρο να γίνει μια μέρα κτηνίατρος. Λέει ότι ανέλαβε μικρούς ρόλους στο μόντελινγκ και σε διαφημίσεις σε μια προσπάθεια να χρηματοδοτήσει τον μελλοντικό της στόχο.

Κυνήγησε το όνειρό της

«Δεν ήταν το Χόλιγουντ», όπως σημειώνει. «Δεν ήταν αυτό για το οποίο υπέγραψα. Δεν έψαχνα γι’ αυτό, έψαχνα για χρηματοδότηση για να μπορέσω να κυνηγήσω το όνειρό μου, το οποίο ήταν να πάω στο Cornell [Πανεπιστήμιο]».

Τελικά, ήρθαν οι ακροάσεις για τον Εξορκιστή και έπειτα από μια μακρά διαδικασία πήρε τον ρόλο. Έπρεπε να περάσει από «τεστ μακιγιάζ» και «ψυχολογικά τεστ». Ο ρόλος αυτός της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα.

Η Blair λέει ότι εξακολουθούσε να έχει μια φυσιολογική παιδική ηλικία εν μέσω των γυρισμάτων της ταινίας τρόμου. Διευκρινίζει ότι φρόντισε να κρατήσει ζωντανή την αγάπη για τα ζώα στην καρδιά της μέσα από όλα αυτά.

«Φρόντιζαν τα Σαββατοκύριακα να βγαίνω έξω. Μπορούσα να ιππεύω τα άλογά μου. Είχα μεγαλώσει έναν κόκορα σε θερμοκοιτίδα στο πλατό για την επιστημονική μου εργασία».

Αλλά, μόλις κυκλοφόρησε ο Εξορκιστής και έγινε μεγάλη επιτυχία, όπως λέει η Blair: «Άλλαξε την κατεύθυνση αυτού που ήθελα».

«Έτσι δούλεψα και δούλεψα. Είμαι περήφανη, τώρα, για όλες αυτές τις ταινίες … και ξέρω ότι άλλαξαν πολλές ζωές, οπότε γι’ αυτό είμαι πολύ ευγνώμων», όπως πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα