Letizia της Ισπανίας: Οι όροι του βασιλιά Felipe σε περίπτωση διαζυγίου – Οι αποφάσεις που “στριμώχνουν” τη σύζυγό του

23:30 26/2/2024 - Πηγή: InStyle

Η βασιλισσα Letizia περνά τις χειρότερες στιγμές της στο Παλάτι της Zarzuela, αποτέλεσμα της κρίσης στον γάμο της μετά τις φερόμενες απιστίες της Letizia με τον πρώην γαμπρό της Jaime del Burgo.

Ο βασιλιάς Felipe πήρε δύο δύσκολες αποφάσεις θέλοντας να στριμώξει τη σύζυγό του μετά τα καταπτυστα δημοσιεύματα που την ήθελαν σε εξωσυζυγική σχέση με τον del Burgo.

Υπάρχουν ήδη πολλές λεπτομέρειες που δείχνουν ότι το σύστημα αποβάλλει τη Letizia. Ο Felipe δεν της παρέχει καμία υποστήριξη δημοσίως, το

μοναρχικό περιοδικό προτιμά εξώφυλλα με τη Leonor, την Irene Urdangarin ή τον Felipe μόνο, ενώ ο βασιλιάς κάνει πρόβα διαζυγίου, λαμβάνοντας ανάλογα μέτρα, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.

Πρόβα διαζυγίου από τον Felipe;

Los Reyes realizarán el 17 y 18 de abril una visita de Estado a Países Bajos

Será la primera visita de Estado que realicen Don Felipe y Doña Letizia en 2024
https://t.co/LDwOR4HD4g

— El Debate (@eldebate_com) February 26, 2024

Ο Felipe φέρεται να δοκιμάζει πώς θα ήταν η μοναρχική ζωή σε περίπτωση που έπαιρνε διαζύγιο από τη σύζυγό του. Εκτός από το γεγονός ότι τιμωρεί τη Letizia με αποκλεισμό, επαναφέρει την επίτιμη βασίλισσα, τη μητέρα του Sofia. Τη στιγμή που η 85χρονη Sofia έδειχνε να εξαφανίζεται από τη βασιλική ατζέντα, τώρα αποδεικνύεται ότι πρωταγωνιστεί στις επίσημες εκδηλώσεις. Η Sofia έχει ήδη μεγαλύτερη προβολή από τη Letizia, καθώς θα προεδρεύσει σε μια επίσημη εκδήλωση, ενώ η Letizia χάνεται από το προσκήνιο. Θα μπορέσει μόνο να συνοδεύσει τον βασιλιά Felipe σ’ ένα γεύμα με τον πρόεδρο της Παραγουάης.

Το Παλάτι της Zarzuela φαίνεται να προβάρει πώς θα ήταν μια επίσημη ατζέντα με μια διαζευγμένη Letizia: Η Sofia θα έπαιζε τον ρόλο της βασίλισσας. Η 85χρονη παραμένει σε άριστη φόρμα και εκτός από τη λογική ανησυχία της για την αδελφή της που έχει Αλτσχάιμερ, θέλει να παραμείνει στην κορυφή του παιχνιδιού. Αυτή την εβδομάδα θα μεταβεί στις Βαλεαρίδες Νήσους για να παραλάβει το χρυσό μετάλλιο της εν λόγω αυτόνομης κοινότητας. Μια αδιαμφισβήτητη χειρονομία των νησιωτών που συμμετείχαν στον περίφημο πόλεμο των βασιλισσών που ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της Πάλμα στη λειτουργία του Πάσχα, όταν η Letizia ταπείνωσε την πεθερά της σπρώχνοντάς την με τον αγκώνα για να καθίσει στην άκρη.

Según Jaime del Burgo, Felipe VI y Letizia no compartieron intimidad a lo largo de 2 años. Estas explosivas declaraciones han causado revuelo en el panorama mediático y han alimentado aún más las especulaciones sobre la relación entre los Reyes. 2 https://t.co/gcZh2fpluW

— Sephe (@Sett_Sepp) February 26, 2024

Οι κάτοικοι της Μαγιόρκα επιβραβεύουν τη Sofia, καθιστώντας σαφές ότι η Letizia δεν αγάπησε ποτέ τη Μαγιόρκα. Όταν πηγαίνει εκεί τον Αύγουστο, το κάνει ρουτίνα και λέει ότι δεν είναι διακοπές για εκείνη. Η Sofιa θα λάβει την ύψιστη τιμή των νησιών, τα οποία αρνούνται να βραβεύσουν τη Letizia, μια χειρονομία που θα ήταν πολύ πιο λογική για τη βασίλισσα που βασιλεύει και όχι για την επίτιμη. Αλλά η τρέχουσα κάλυψη της Letizia από τον Τύπο είναι τόσο κακή που ούτε το Hola τη θέλει στο πρωτοσέλιδο ούτε το κυβερνών ΡΡ των νησιών τολμά να βραβεύσει τη σύζυγο του Felipe.

Νέα κρίση για Felipe και Letizia

Ο Felipe και η Letizia διανύουν αυτή τη στιγμή μια νέα φάση εντάσεων στον γάμο τους, αν και αυτή τη φορά προσπαθούν να επιδείξουν μια πρόσοψη ενότητας απέναντι στις αντιξοότητες. Το 2013, προέκυψε ότι το ζευγάρι βρισκόταν στα πρόθυρα του διαζυγίου, με τα μέσα ενημέρωσης να είναι έτοιμα να δημοσιεύσουν πρωτοσέλιδα που ανακοίνωναν τον επικείμενο χωρισμό.

Los reyes Letizia y Felipe VI se hartan de todo lo que se está filtrando de ellos y toman cartas en el asunto.

*Todo lo que se quiera, pero las fotos de hoy en Valencia… lo dicen TODO !https://t.co/lVUXjubqxJ

— Sephe (@Sett_Sepp) February 26, 2024

Η βασίλισσα μάλιστα ζούσε ανεξάρτητη ζωή από τον βασιλιά εκείνη την περίοδο. Η διχόνοια αποδόθηκε στην ευαίσθητη κατάσταση για το ισπανικό στέμμα εκείνη την εποχή, που σημαδεύτηκε από τα σκάνδαλα του Juan Carlos, την παραίτησή του, την εμπλοκή του Iñaki Urdangarin στην υπόθεση Nóos με την επακόλουθη φυλάκισή του και την Infanta Cristina που αντιμετώπιζε δικαστικές κατηγορίες, οι οποίες αποδείχθηκαν ντροπή για τη μοναρχία. Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στο ισπανικό στέμμα μειώθηκε και υπήρχαν εικασίες για το ενδεχόμενο εξορίας των βασιλιάδων και των θυγατέρων τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Letizia of Spain (@queenletizia)

Αντιμέτωπη με αυτό το σενάριο, η βασίλισσα θέλησε να απομακρυνθεί από τον βασιλικό οίκο και να χαράξει μια νέα πορεία για τη ζωή της. Ωστόσο, οι πρόσφατες αποκαλύψεις μέσω των δηλώσεων του Jaime del Burgo και του βιβλίου του Jaime Peñafiel υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα αθέατα κεφάλαια αυτής της συζυγικής κρίσης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η βασίλισσα φέρεται να απατά τον βασιλιά για αρκετά χρόνια μαζί του, εξαπολύοντας μια θύελλα στα μέσα ενημέρωσης που επηρέασε αρνητικά τόσο τη Letizia όσο και τον Felipe, υπονομεύοντας την εικόνα της και ταπεινώνοντας τον μονάρχη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Revista ¡HOLA! (@holacom)

Μαζί και χώρια

Σύμφωνα με την El Nacional, σ’ έναν παραλληλισμό με την κατάσταση του Juan Carlos και της Sofia, ο βασιλικός οίκος δεν συμβουλεύει τον Felipe και τη Letizia να πάρουν διαζύγιο, καθώς αυτό θα αποτελούσε σκάνδαλο και πρωτοφανή ντροπή για τη μοναρχία.

Το ζευγάρι αναμένεται να διατηρήσει μια εικόνα ενότητας στις θεσμικές εκδηλώσεις, αν και τους επιτρέπεται να ζουν χωριστά στην ιδιωτική τους ζωή, κάτι που ήδη εφαρμόζουν: Κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια και σπάνια τους βλέπουν μαζί σε πιο οικείες καταστάσεις, όπως οι έξοδοι στον κινηματογράφο, στην όπερα ή τα δείπνα στην πρωτεύουσα.

Οι όροι σε περίπτωση διαζυγίου

Το σκάνδαλο ξέσπασε αρχές Δεκεμβρίου έπειτα από αναρτήσεις του del Burgo στο X για το υποτιθέμενο ειδύλλιο με τη Letizia. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας επανήλθε με νέες αναρτήσεις στο Χ όπου έδωσε νέες λεπτομέρειες για τον έρωτά του με την Ισπανίδα βασίλισσα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Letizia of Spain (@queenletizia)

Σύμφωνα με τα tweets, και οι δύο είχαν μελετήσει “το θέμα του διαζυγίου, για τα κορίτσια” και ότι είχαν ζητήσει νομική συμβουλή. Είπε επίσης ότι η Νέα Υόρκη θα ήταν το μέρος όπου θα ζούσαν και ότι θα επιδίωκαν να κάνουν παιδί μέσω παρένθετης μητρότητας.

Έτσι, όλα αυτά έφεραν ξανά στην επιφάνεια όσα είχαν αοκαλυφθεί το 2013, στο βιβλίο Adiós, Princesa, του ξαδέλφου της βασίλισσας Letizia, David Rocasolano. Σ’ αυτό, ο συγγραφέας έδωσε μια περιγραφή των συνθηκολόγησης που θα επέβαλε ο τότε πρίγκιπας των Αστουριών στη σύζυγό του. Μία από αυτές είναι ότι θα της έδινε ένα μεγάλο οικονομικό επίδομα και δύο κατοικίες, μία για το καλοκαίρι και μία για τον χειμώνα, σε περίπτωση που έληγε ο γάμος.

Έλεγε επίσης ότι αν χώριζαν, χωρίς να υπογράψει το διαζύγιο, θα συνέχιζε να διατηρεί τον τίτλο της πριγκίπισσας της Αστούριας και θα είχε μεταχείριση ως βασιλική υψηλότητα, καθώς εκείνη την εποχή ο Felipe ήταν ο διάδοχος του θρόνου και όχι ο βασιλιάς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Letizia of Spain (@queenletizia)

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη έκπληξη στις γραμμές του εν λόγω βιβλίου ήταν ότι ανέφερε ότι, αν χώριζαν, η επιμέλεια των παιδιών που τυχόν είχαν θα ανετίθετο στον Felipe και το Στέμμα θα ήταν υπεύθυνο για την ανατροφή τους. Αν και αυτό ισχύει αν τα παιδιά είναι ανήλικα.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη αυτές τις παραδοχές που λέει ο David, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο η ξαδέλφη του τον ρώτησε για συμβουλές καθώς ήταν δικηγόρος εκείνη την εποχή, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν και ο Felipe να πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία, δεδομένου ότι η πριγκίπισσα Leonor έχει ήδη ενηλικιωθεί, ενώ η Infanta Sofia θα γίνει επίσης 18 ετών σε 15 μήνες.

Αλλά ενώ όλος ο ισπανικός Τύπος προβλέπει το διαζύγιο του Felipe και της Letizia πολύ σύντομα, ο βασιλικός οίκος παραμένει σιωπηλός και συνεχίζει να προσποιείται ότι δεν υπάρχει κρίση στον γάμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα