Katy Perry, Billie Eilish και άλλοι καλλιτέχνες ξεσπούν για τις τεράστιες απειλές της τεχνητής νοημοσύνης

17:13 6/4/2024 - Πηγή: InStyle

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι ηθοποιοί του Hollywood διαμαρτυρήθηκαν για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Όπως δήλωναν, η τεχνητή νοημοσύνη τους στερεί θέσεις εργασίας, απεργούσαν επί σειρά μηνών. Τώρα ήρθε η ώρα και για τους τραγουδιστές να εκφράσουν τη δική τους καλλιτεχνική διαμαρτυρία. Περισσότεροι από 200 τραγουδιστές μάλιστα, μίλησαν για τις απειλές που επιφυλάσσει για το επάγγελμά τους. Όλα αυτά μέσω ανοιχτής επιστολής

τους. Την ενέργεια συντόνισε η κερδοσκοπική οργάνωση Artist Rights Alliance και συμμετείχαν πασίγνωστοι καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών οι Billie Eilish, Jon Bon Jovi και Katy Perry.

Η επιστολή των τραγουδιστών

Μέσω της επιστολής τους, ζήτησαν από τους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης να μην παραβιάζουν τα δικαιώματά τους. Το ίδιο κάλεσμα απευθύνουν και στις πλατφόρμες και τις ψηφιακές μουσικές υπηρεσίες.

«Σταματήστε να παραβιάζετε τα δικαιώματα των καλλιτεχνών μέσω της AI» γράφουν χαρακτηριστικά. Θέλουν να τονίσουν μάλιστα ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι έτοιμη να αναδιαμορφώσει τις δημιουργικές βιομηχανίες. «Αυτό γίνεται με θεμελιώδεις τρόπους που είναι ακόμη ελάχιστα κατανοητοί. Ειδικά τώρα που η τεχνολογία αναπτύσσεται με άλματα και οι δυνατότητές της αυξάνονται».

Η επιστολή υπογραμμίζει τις απειλές της AI, συμπεριλαμβανομένων των deepfakes και της κλωνοποίησης φωνής. Ακόμη, στηλιτεύει τις «ανεύθυνες χρήσεις της» όπως η χρήση του ήχου της για τη μείωση των πληρωμών δικαιωμάτων στους καλλιτέχνες. «Πιστεύουμε ότι, όταν χρησιμοποιείται υπεύθυνα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τεράστιες δυνατότητες. Μπορεί να προωθήσει την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη νέων και συναρπαστικών εμπειριών για τους απανταχού μουσικόφιλους. Δυστυχώς, ορισμένες πλατφόρμες τη χρησιμοποιούν για να σαμποτάρουν τη δημιουργικότητα. Ακόμη, για να υπονομεύσουν τους καλλιτέχνες και τους κατόχους δικαιωμάτων».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish)

Η επιστολή καλεί τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες και υπηρεσίες να δεσμευτούν ότι θα προστατεύσουν τους καλλιτέχνες. «Πρέπει να προστατευτούμε από τη χρήση της AI για την κλοπή της φωνής και της εικόνας μας. Πρέπει να προστατευτούν οι επαγγελματίες καλλιτέχνες από την παραβίαση των δικαιωμάτων τους» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα