Kate Middleton: Υπέρογκο χρέος για την εταιρεία των γονιών της πριγκίπισσας της Ουαλίας – Τους κυνηγούν οι πιστωτές

12:59 8/6/2023 - Πηγή: InStyle

Οικογενειακά προβλήματα αντιμετωπίζει η Kate Middleton καθώς η επιχείρηση με είδη για πάρτι που ίδρυσαν οι γονείς της έχει χρέος 2,6 εκατ. λιρών με τους πιστωτές τους να είναι έξαλλοι μαζί τους.

Με τα έσοδα από την εταιρεία Party Pieces Holdings, που διευθύνουν ο Michael και η Carole

Middleton, σπούδασαν τα τρία παιδιά του ζευγαριού στο Marlborough College, το οποίο κοστίζει 42.930 λίρες τον χρόνο, καθώς και αγόρασαν ένα αρχοντικό αξίας 4,7 εκατομμυρίων λιρών στο Μπερκσάιρ.

Αλλά τουλάχιστον ένας επιχειρηματίας κατηγορεί τώρα τη μητέρα της πριγκίπισσας της Ουαλίας για “προδοσία”, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Party Pieces (@partypieces)

Το ύψος του χρέους εκτιμάται τώρα σε 2,6 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με έκθεση των διαχειριστών που προσπαθούν να ανακτήσουν χρήματα για τους πιστωτές της επιχείρησης. Αυτό περιλαμβάνει 218.749 λίρες προς την τράπεζα RBS για ένα δάνειο διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας από τον κορονoϊό, 456.008 λίρες προς άλλους πιστωτές και 1,4 εκατ. λίρες σε μη εξασφαλισμένα δάνεια.

Ανησυχητικό για τους πιστωτές, η έκθεση καθιστά σαφές ότι είναι “απίθανο” να ανακτήσουν τα χρήματα.

Μεταξύ αυτών που επλήγησαν είναι και ο σπιτονοικοκύρης του Party Pieces, λόρδος Iliffe, στο κτήμα του οποίου στο Μπερκσάιρ η εταιρεία έχει την έδρα της εδώ και πολλά χρόνια.

Με χρέη 57.480 λιρών, το κτήμα αντιμετωπίζει τώρα αυτό που ο αντιπρόσωπός του, James Hole, περιγράφει ως “σοβαρές οικονομικές συνέπειες.”

“Είναι μακροχρόνιοι ενοικιαστές”, είπε. “Μας εξέπληξε το ποσό των χρημάτων που χρωστούσαν σε άλλους.”

Ένας άλλος πιστωτής, μιλώντας ανώνυμα, δήλωσε ότι η εταιρεία του συμμετείχε σε παρατεταμένες συζητήσεις με την Party Pieces, αλλά συνειδητοποίησε ότι ήταν μάταιο. Πρόσθεσε: “Το ποσό που οφείλουν στην HMRC επισκιάζει οτιδήποτε άλλο οφείλουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απομακρυνθήκαμε, [λόγω] αυτών που οφείλονται στο δημόσιο ταμείο”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Party Pieces (@partypieces)

Είπε ότι αυτό δεν αφορά μόνο στο δάνειο διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας ύψους 219.000 λιρών για τον κορονοϊό, το οποίο πήρε η Party Pieces καθώς είχε πληγεί σκληρά από τα lockdown. “Υπάρχει και ο ΦΠΑ και άλλα πράγματα“, ισχυρίζεται ο πρώην εμπορικός συνεργάτης της επιχείρησης.

Η έκθεση των διαχειριστών επισημαίνει ότι η HMRC οφείλει συνολικά 613.000 λίρες – απαίτηση που πρέπει να διευθετηθεί πριν πληρωθεί οποιοσδήποτε από τους μικροπιστωτές της επιχείρησης.

Οι ιδιοκτήτες της Sultani Gas, μιας εταιρείας που εδρεύει έξω από το Tonbridge, Kent, η οποία προμήθευε την Party Pieces με ήλιο για μπαλόνια, είναι κατανοητό ότι είναι τρομοκρατημένοι. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: “Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο ήταν ότι την εμπιστεύτηκα ως πεθερά του μελλοντικού βασιλιά – και απλώς με πρόδωσε. Είναι απολύτως απαράδεκτο.”

Οι Middleton έχουν αποδώσει στο lockdown και στην κρίση του κόστους ζωής, την απότομη πτώση των πωλήσεων και προβλήματα ρευστότητας. Η έκθεση των διαχειριστών αναφέρει: “Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις, είναι αβέβαιο αν θα υπάρξουν διαθέσιμα κεφάλαια για να καταστεί δυνατή η διανομή στους προνομιούχους πιστωτές. Είναι απίθανο να υπάρξουν διαθέσιμα κεφάλαια για τη διανομή στους μη εξασφαλισμένους πιστωτές.”

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πώς η πανδημία έπληξε την εταιρεία, λέγοντας ότι τα έσοδα συρρικνώθηκαν από 4,5 εκατ. λίρες σε 3,2 εκατ. λίρες μεταξύ 2021 και 2022, με την εταιρεία να σημειώνει συνολική ζημία ύψους 900.000 λιρών. Αναφέρει: “Η διοίκηση το απέδωσε αυτό στην πανδημία Covid-19 που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κοινωνικών συγκεντρώσεων και τη μείωση των διακριτικών δαπανών λόγω της κρίσης του κόστους ζωής. Αυτό προκάλεσε περιορισμούς στις ταμειακές ροές της εταιρείας.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Party Pieces (@partypieces)

Στις αρχές του 2023 ο διευθύνων σύμβουλος παραιτήθηκε και οι Middleton και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπάθησαν να στηρίξουν την εταιρεία και να βρουν αγοραστή. Αλλά η έκθεση ανέφερε: “Η εταιρεία αντιμετώπισε αυξανόμενη πίεση από τους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων απειλών για υποβολή αιτήσεων εκκαθάρισης και άλλων νομικών διαδικασιών.”

Εν όψει των οικονομικών προκλήσεων, η εταιρεία προσέγγισε 175 πιθανούς αγοραστές και τελικά κατέληξε σε μια συμφωνία ύψους 180.000 λιρών, η οποία αφορούσε αποθέματα αξίας 120.000 λιρών και 60.000 λιρών για πνευματική ιδιοκτησία, υπολογιστές, συμβόλαια και άλλο εξοπλισμό. Και οι 12 εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία, αναφέρεται στην έκθεση. Ο εκατομμυριούχος μεγιστάνας του Essex James Sinclair απέκτησε την επιχείρηση τον Μάιο, αφότου τέθηκε σε αναγκαστική διαχείριση.

Αναφέρει ότι η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1987, όταν “η Carole Middleton άρχισε να βοηθά τους γονείς να δημιουργούν ευφάνταστα πάρτι.” Η σημερινή εταιρεία ιδρύθηκε το 2019, με την Carole Middleton ως πρέσβειρα της μάρκας και την ίδια και τον σύζυγό της Michael ως βασικούς μετόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα