Juliette Binoche: Η Γαλλίδα σταρ γίνεται 59 χρόνων – “Πρέπει να μάθεις το όχι στη ζωή”

17:22 9/3/2023 - Πηγή: InStyle

Γενέθλια έχει σήμερα η Γαλλίδα σταρ, Juliette Binoche, η οποία συμπληρώνει τα 59 της χρόνια.

Η Γαλλίδα ηθοποιός κοιτάζοντας πίσω μπορεί να αισθανθεί περήφανη για όλα όσα πετύχει, αφού έχει διαγράψει μία λαμπερή πορεία στον κινηματογράφο. Πολυβραβευμένη, με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, η Juliette ήξερε από μικρή ότι θα ασχοληθεί με την υποκριτική. Άλλωστε, μεγάλωσε μέσα σε καλλιτεχνική οικογένεια και ξεκίνησε από πολύ νωρίς να κάνει μαθήματα υποκριτικής. Αρχικά, συμμετείχε

σε παραστάσεις στο θέατρο και αργότερα άρχισε να συμμετέχει σε ταινίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliette Binoche (@juliettebinoche)

Η λαμπερή πορεία της Juliette Binoche

Η Juliette Binoche γεννήθηκε στο Παρίσι στις 9 Μαρτίου 1964. Η μητέρα της ήταν η Monique Yvette Stalens, σκηνοθέτις, δασκάλα και ηθοποιός, και ο πατέρας της Jean-Marie Binoche, γλύπτης, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Η μητέρα της γεννήθηκε στην Πολωνία, ενώ ο πατέρας της είναι Γάλλος. Η Juliette ήξερε από πολύ μικρή ότι θα γίνει ηθοποιός. Η δραματική ταινία του 1985, Rendez-vous, την έκανε γνωστή στη Γαλλία. Ήταν μόλις 23 ετών όταν εντυπωσίασε τους κριτικούς κινηματογράφου παγκοσμίως με τον ρόλο της στην ταινία “Η αβάστακτη ελαφρότητα του είναι” (1988).

Ο Roger Ebert, κριτικός των Chicago Sun-Times έγραψε ότι ήταν “σχεδόν αιθέρια με την ομορφιά και την αθωότητά της.” Αυτή η αθωότητα είχε φύγει όταν η Binoche ολοκλήρωσε το “Μοιραίο πάθος” (1992) του Louis Malle (γνωστή και ως “Fatale”). Σε μια συνέντευξη μετά την κυκλοφορία της ταινίας, η Binoche είπε: “Ο Malle προσπαθούσε να σκηνοθετήσει και ήθελε κάτι πιο σοφιστικέ.” Έναν χρόνο αργότερα, ήρθε η ταινία του Krzysztof Kieslowski: Τρία χρώματα: Η μπλε ταινία (1993), η οποία την καταξίωσε και της χάρισε αρκετά βραβεία, όπως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το Καλύτερης Ηθοποιού και το Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ηθοποιού. Ακολούθησε μία μικρή αποχή από τον κινηματογράφο, το 1994, για να γίνει μητέρα και επέστρεψε με ρόλο στην πιο ακριβή γαλλική ταινία “Ο ουσάρος στη στέγη” (1995). Το 1996 ήρθε η ταινία που της χάρισε Όσκαρ για Β’ γυναικείο ρόλο, “Ο Άγγλος ασθενής”. Στην ίδια κατηγορία τιμήθηκε και στα BAFTA, με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου να την τιμά με το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού, ενώ για την ταινία Chocolat, του 2000, υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Juliette Binoche: Η αποκάλυψη για το ερωτικό τρίγωνο – “Ερωτεύτηκα δύο άνδρες, ήταν αβάσταχτο”

Το 2010, τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, στο Φεστιβάλ Καννών, για την ταινία Γνήσιο αντίγραφο, του Αμπάς Κιαροστάμι. Αυτή η βράβευση, την κατέστησε τη μοναδική Ευρωπαία ηθοποιό που βραβεύθηκε στην ίδια κατηγορία από τα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Βενετίας, Βερολίνου, Καννών).

Αξιόλογη πορεία σημείωσε και στον χώρο του θεάτρου, με την πιο μεγάλη της επιτυχία να είναι το 1998, στο Naked και το Betrayal του 2000 στο Μπρόντγουεϊ ρόλος που της χάρισε μία υποψηφιότητα για βραβείο Tony. To 2008, ξεκίνησε να περιοδεύει με τον χορευτή Άκραμ Καν. Συχνά τα ΜΜΕ την αποκαλούν “La Binoche” .

Τον Φεβρουάριο του 2023 ήταν υποψήφια για βραβείο Σεζάρ για την ταινία “Ανάμεσα σε δύο κόσμους” ενώ τιμήθηκε στα ισπανικά βραβεία Goya στα μέσα του Φεβρουαρίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliette Binoche (@juliettebinoche)

Η μοναξιά στην προσωπική της ζωή

Και μπορεί να έχασε το Σεζάρ στην τελετή που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες, αλλά σίγουρα μπορεί να παρηγορηθεί σβήνοντας τα κεράκια στη θαλπωρή της οικογένειάς της μαζί με τα παιδιά της.

Η Juliette έχει δύο παιδιά, τη Hannah, που γεννήθηκε το 1999 από τη σχέση της με τον Benoît Magimel και τον Raphaël, καρπό του έρωτά της με τον André Hallé, που γεννήθηκε το 1993.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliette Binoche (@juliettebinoche)

Το 2011, η Juliette Binoche, σε συνέντευξή της, μίλησε για τη σχέση της με τον André Hallé, από τον οποίο ήταν ήδη χωρισμένη για περισσότερα από 17 χρόνια: “Θα ήθελα να πάει καλά, αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Η έλλειψη επικοινωνίας σημαίνει ότι υπάρχουν πράγματα που πάνε στραβά.”

Επίσης, μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει, γεμάτες μοναξιά, στην προσωπική της ζωή: “Yπήρξαν στιγμές που ήμουν μόνη και υπέφερα από αυτό. Τα παιδιά χρειάζονται την πολικότητα πατέρα-μητέρας για την ισορροπία τους. Είναι πολύ περίπλοκο να διαδραματίσουμε και τους δύο ρόλους.”

Μετά τη γέννηση του Raphaël της και τον χωρισμό της από τον André Hallé, η Juliette Binoche έζησε ένα νέο ειδύλλιο με τον ηθοποιό Olivier Martinez από το 1995 έως το 1997, στη συνέχεια γνώρισε τον Benoît Magimel το 1998, στα γυρίσματα της ταινίας της Diane Kurys Les Enfants du siècle. Η Hannah γεννήθηκε έναν χρόνο αργότερα, στις 16 Δεκεμβρίου 1999. Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν όμως το 2003.

“Υπήρχαν σκηνοθέτες που προσπάθησαν να με φιλήσουν ή να με αγγίξουν και είπα όχι”

Η Binoche τόλμησε πρόσφατα να μιλήσει για τις αλλαγές στον χώρο του θεάματος αναφερόμενη σε όσα υπέμεινε πριν από δεκαετίες, όταν η βιομηχανία ήταν πολύ πιο… αρρενωπή και λιγότερο ισότιμη. “Τώρα όλα έχουν αλλάξει, υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σκηνοθέτες, αλλά όταν ξεκίνησα υπήρχαν περισσότεροι άνδρες και υπήρχε ένα παιχνίδι αποπλάνησης και έλξης που δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί ή πώς λειτούργησε. Δεν ξέρω πώς το κατάλαβα, ίσως ήταν η ανατροφή μου, ότι με μεγάλωσε μια γυναίκα που γνώριζε αυτούς τους κινδύνους και που με εκπαίδευσε σταθερά να είμαι προετοιμασμένη να τους ανιχνεύσω, να είμαι ανεξάρτητη και δυνατή από μικρή, αλλά χάρη σε αυτό μπόρεσα να λύσω επικίνδυνες καταστάσεις. Μου έχει συμβεί. Υπάρχουν σκηνοθέτες και παραγωγοί που ήθελαν να με φιλήσουν ή να με αγγίξουν και είπα όχι” επεσήμανε η σταρ σε συνέντευξή της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliette Binoche (@juliettebinoche)

Πιστεύει ότι η επίγνωση του τι συνέβαινε τη βοήθησε “να είναι δυνατή” . Αναγνώρισε επίσης ότι της άρεσε να ερωτεύεται σκηνοθέτες όπως ο Leos Carax ή ο Techiné, “αλλά αυτή η έλξη που υπήρχε στη νιότη, εξαφανίζεται όταν ωριμάζει κάποιος… Έχεις άλλες ανάγκες. Δεν είσαι ο ίδιος στα 30, στα 40 ή στα 50 σου και πρέπει να μάθεις το όχι στη ζωή. Το μονοπάτι φτιάχνεται με το περπάτημα και πρέπει να ακούς τον εαυτό σου. Νομίζω ότι έχω έναν άγγελο που άλλοτε λέει “ναι” και άλλοτε “όχι”, μπορεί να είναι διαίσθηση, αλλά νομίζω ότι μαθαίνεις πολλά από τα λάθη. Το να ενεργείς σημαίνει πάντα να κατεβαίνεις, να βρίσκεις το φως από το σκοτάδι. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασε το Me Too, γιατί άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο, και από εδώ θέλω να πω ότι η καρδιά μου είναι τώρα στραμμένη στις γυναίκες του Ιράν, του Αφγανιστάν και σε όσους παλεύουν για τη ζωή τους σε καθημερινή βάση”, πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Juliette Binoche (@juliettebinoche)

Δεν έχει μετανιώσει για κανέναν ρόλο και πιστεύει ότι όσοι επιλέγουν ρόλους μόνο για τα χρήματα κάνουν λάθος. “Όλες οι ταινίες με έχουν αλλάξει με απροσδόκητους τρόπους, και αν μια ταινία δεν σε αλλάξει, κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει πάντα να ρισκάρεις, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά. Κάθε σκηνοθέτης δουλεύει με διαφορετικό τρόπο και γι’ αυτό μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το επάγγελμα, γιατί είναι πάντα διαφορετικό… Κάθε στιγμή είναι σημαντική και κάθε στιγμή πρέπει να είναι ξεχωριστή, γιατί αν όχι, γιατί αφιερώνεις τόσα χρήματα, τόση δουλειά και τόσο χρόνο. Αν δεν νιώθεις έτσι, αφοσιώσου σε κάτι άλλο. Πρέπει να κάνεις κάθε σκηνή σαν να είναι η πρώτη ή η τελευταία.”

Keywords
Τυχαία Θέματα