H Pretty Woman γίνεται σήμερα 31

12:42 23/3/2021 - Πηγή: InStyle

Η Τζούλια Ρόμπερτς άφησε εποχή με τον ρόλο της πόρνης υποδυόμενη την Βίβιαν Γουάρντ. Και ο Ρίτσαρντ Γκιρ ως πλούσιος επιχειρηματίας έκαψε πολλές καρδιές. Το “Pretty Woman” κυκλοφόρησε σαν σήμερα, στις 23 Μαρτίου, το 1990 και συνεχίζει να παραμένει μία από τις αγαπημένες μας ρομαντικές κομεντί. Άλλωστε ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει το «pretty woman walking down the street…» του Roy Orbison.

Το story

απλό: Ένας χρηματιστής της Γουόλ Στριτ, γοητεύεται από την ομορφιά και ειλικρίνεια μιας πόρνης, την οποία προσπαθεί να μυήσει στα μυστικά της ζωής της υψηλής κοινωνίας. Η σχέση τους εξελίσσεται σε έρωτα όπως και η μαγεία στην οθόνη. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο μαέστρος των feel good ταινιών Γκάρυ Μάρσαλ. Οι τελευταίες του ταινίες – έφυγε από την ζωή το 2016 – ήταν τα “Valentine’s Day”, “New Year’s Eve” και “Mother Day” με τον συνδυασμό λαμπερών πρωταγωνιστών και ανάλαφρων όσο και απλοϊκών ιστοριών να λειτουργεί άψογα.

Σκοτεινό δράμα

Αρχικά η ταινία προοριζόταν να είναι ένα σκοτεινό και δύσκολο δράμα με θέμα την πορνεία στο Λος Άντζελες, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε ρομαντική κωμωδία με μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Το “Pretty Woman” ήταν μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία και μία από τις μεγαλύτερες της δεκαετίας του 1990. Μέχρι και σήμερα καταλαμβάνει την 4η θέση στον κατάλογο με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στο είδος της ρομαντικής κομεντί, με συνολικό box office 463,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Pretty Woman, TOUCHSTONE PICTURES

Μεγκ Ράιαν και Αλ Πατσίνο

Η Τζούλια Ρόμπερτς εκτοξεύτηκε στην κορυφή του Χόλιγουντ με αυτή την ερμηνεία της, βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ηθοποιός δεν ήταν η αρχική επιλογή του σκηνοθέτη. Ο Μάρσαλ ήθελε την Κάρεν Άλλεν. Όταν τον απέρριψε, ο ρόλος προτάθηκε στη Μόλι Ρίνγκγουολντ, η οποία δεν τον δέχτηκε επειδή δεν ήθελε να παίξει μία πόρνη. Η Γουϊνόνα Ράιντερ και η Τζένιφερ Κόνελι θεωρήθηκαν πολύ νέες για το ρόλο.

Η Μεγκ Ράιαν την οποία ήθελε πολύ ο Μάρσαλ, απέρριψε και αυτή την πρόταση. Το ίδιο έκανε η Μισέλ Φάιφερ και η Ντάρυλ Χάνα. Τότε ήρθε η σειρά της 22χρονης σχετικά άγνωστης Τζούλια Ρόμπερτς να λάμψει και μάλιστα… πολύ!

Ωστόσο και για τον πρωταγωνιστή υπήρχε άλλος στο μυαλό του Γκάρυ Μάρσαλ που αρχικά ήθελε τον Κρίστοφερ Ριβ για το ρόλο του Έντουαρντ. Ο Αλ Πατσίνο απέρριψε και εκείνος να συμμετάσχει στην ταινία και κατέληξε στον Ρίτσαρντ Γκιρ.

Η αλήθεια είναι πως παρά τα μεγάλα ονόματα των ηθοποιών που συζητήθηκαν για την συμμετοχή τους στην ταινία, δεν θα μπορούσαμε σήμερα να φανταστούμε άλλους για το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Η χημεία της Ρόμπερτς με τον Γκιρ είναι τέλεια! 

Trivia 

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ συνέθεσε πραγματικά τη μουσική που παίζει στην ταινία. Η όπερα La Traviata του Τζουζέπε Βέρντι που παρακολουθούν οι χαρακτήρες της ταινίας, αφορά μια πόρνη που ερωτεύεται έναν πλούσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα