Celine Dion: Πώς την “σνόμπαρε” το Rolling Stone

14:54 2/1/2023 - Πηγή: InStyle

Το περιοδικό Rolling Stone ενημέρωσε τη λίστα με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές από το 2008 με τους νέους 200 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.

Και ενώ η λίστα με τους καλλιτέχνες είναι εκτεταμένη και ποικίλλει, λόγω της αλλαγής των κριτηρίων, υπάρχουν μερικές αποφάσεις που αμφισβητούνται και έχουν εξοργίσει τους θαυμαστές, αλλά καμία όπως αυτή που αφήνει εκτός λίστας τη Celine Dion, σύμφωνα με το TMZ.

Γνωστή για τη δυνατή και τεχνικά άρτια φωνή της, η Celine Dion

έχει περισσότερες από 200 εκατ. πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, ενώ έχει κερδίσει σειρά από διακρίσεις και βραβεία στη διάρκεια των πέντε δεκαετιών της στο προσκήνιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

Δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις στο Top 10 της λίστας του Rolling Stone, εκτός από το γεγονός ότι σνόμπαραν την Dion.

Πολλοί θα συμφωνούσαν ότι το να έχεις την Aretha Franklin στο νούμερο 1 είναι κάτι προφανές, και ακολουθούν οι Whitney Houston, Sam Cooke, Billie Holiday και Mariah Carey, Ray Charles, Stevie Wonder, Beyonce, Otis Reeding και Al Green.

Ενώ οι καλλιτέχνες της soul και της R&B κυριαρχούν στο Top 10, ωστόσο, από τις θέσεις 11-20 υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία με την προσθήκη τραγουδιστών της rock και της pop. Ο Little Richard και ο John Lennon είναι στις θέσεις 11 και 12, ενώ ακολουθούν οι Patsy Cline, Freddie Mercury, Bob Dylan, Prince, Elvis Presley, Celia Cruz, Frank Sinatra και Marvin Gaye.

Ορισμένοι εξοργισμένοι θαυμαστές θεωρούν αμφισβητούμενες κάποιες επιλογές τη στιγμή που λείπει από το Top 20 μία κλασική φωνή, όπως της Celine Dion.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

Celine Dion: Στο πλευρό της οι καλλιτέχνες μετά τη σοκαριστική διάγνωση

Μεταξύ εκείνων των ονομάτων που οι περισσότεροι ειδικοί θα συμφωνούσαν ότι δεν έχουν καλύτερη φωνή από της Celine Dion περιλαμβάνονται πολλοί rocker, όπως ο Ozzy Osbourne (#112), ο Glen Danzig (#199), ο Kurt Cobain (#36), Bruce Springsteen (#77), Mick Jagger (#52), John Foggerty (#118), Patti Smith (#117), Chrissie Hynde (#114), Roger Daltry (#109), , Courtney Love (#125) και Joe Strummer (#130).

Είναι προφανές ότι καλλιτέχνες όπως ο Leonard Cohen (#103), ο Bob Dylan (#15), ο Lou Reed (#107) και ο Johnny Cash (#85) στηρίχτηκαν περισσότερο στη συμπεριφορά και σ’ ένα μοναδικό ποιητικό ύφος στη φωνητική τους απόδοση και τους στίχους.

Οι επικριτές θα διαφωνούσαν, επίσης, με τους περισσότερους αστέρες της pop που περιλήφθηκαν στη λίστα όπως η Lady Gaga (#58), η Taylor Swift (#102), ο Usher (#97), η Selena (#89), ο The Weeknd (#110) και ο George Michael (#62).

Οι αναγνώστες πρέπει να θυμούνται ότι όταν το Rolling Stone δημοσίευσε για πρώτη φορά τη λίστα με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές το 2008, οι δημοσιογράφοι “χρησιμοποίησαν μια περίτεχνη διαδικασία ψηφοφορίας που περιελάμβανε στοιχεία από γνωστούς μουσικούς” που στράφηκαν προς την κλασική rock, και τραγουδιστές της δεκαετίας του 1960 και του 1970.

Αυτή η ενημερωμένη έκδοση συντάχθηκε από το προσωπικό και τους βασικούς συνεργάτές της έκδοσης, ενώ ζητείται από τους αναγνώστες να έχουν υπόψη ότι αυτή είναι η λίστα των σπουδαιότερων τραγουδιστών και όχι η λίστα με τις σπουδαιότερες φωνές.

Αυτό που φαινόταν να έχει μεγαλύτερη σημασία για τους δημοσιογράφους του Rolling Stone ήταν “η πρωτοτυπία, η επιρροή, το βάθος του καταλόγου ενός καλλιτέχνη και το εύρος της μουσικής τους κληρονομιάς”.

Πρόσφατα, η Dion σόκαρε τους θαυμαστές και τον κόσμο της μουσικής αποκαλύπτοντας ότι διαγνώστηκε με το Stiff Person Syndrome (SPS) ή Σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου, μία σπάνια νευρολογική διαταραχή, κάτι που την ανάγκασε να αναβάλει τις προγραμματισμένες συναυλίες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα