Cat Lady Style: Αυτή είναι η νέα τάση της μόδας και έχει εμμονή με τις γάτες

20:30 24/2/2024 - Πηγή: InStyle

Εντάξει, για πολλά χρόνια ήμουν dogperson -ελληνιστί, σκυλομάνα. Πρόσφατα όμως υιοθέτησα την πρώτη μου γάτα. Στο γραφείο, εδώ στα κεντρικά του InStyle Greece, τους έχω πρήξει με την Ντεφ –την μαύρη μου κουφή, τριχωτή συντροφιά μου. Πολλές φορές δεν διστάζω να πάρω τηλέφωνο την Γενική Διευθύντρια των περιοδικών του Ομίλου για να της πω για κάποια της νέα περιπέτεια. Έχει κι εκείνη γάτο και δεν την ενοχλούν αυτού του είδους τα τηλεφωνήματα –χαζά κατά άλλους.

Είναι

γεγονός. Μόνο οι άνθρωποι που έχουν γάτα ή γάτο (πολλές φορές και παραπάνω από ένα) μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Είναι σα να είμαστε μια ξεχωριστή φυλή.

@itsmiiilannn

She loves me shes just camera shy #nyc #fyp #fashion #cats

♬ som original – Vênus

Ο μοναδικός άνθρωπος που δεν έχει γάτα αλλά μας καταλαβαίνει εμάς τους υπόλοιπους, είναι η editor in chief του περιοδικού μας, Ξένια Ιωάννου. Η Ξένια έχει αλλεργία στις γάτες. Την πιάνει φτέρνισμα δίχως έλεος. Παρόλα αυτά αγαπάει την Ντεφ και τα γατόνια (δίποδα και τρίποδα). Δεν έχει καμία σχέση με την Μιράντα Πρίσλεϊ του The Devil Wears Prada, γιατί αν και διευθύντρια διεθνούς περιοδικού μόδας, δεν θα αγόραζε ποτέ κανονική γούνα. Από την άλλη η μαμά της Ξένιας φαίνεται να είναι γάτα. Η γούνα της δε, κάνει την Ξένια να φτερνίζεται νον στοπ κάθε φορά που μένουν για αρκετές ώρες μαζί. Τη θεωρία ότι η μαμά της είναι γάτα και γι’ αυτό της προξενεί αλλεργία στο αναπ[νευστικό τη στηρίζει και ο μπαμπάς της Ξένιας. Κι αν αυτό δεν είναι το πιο παράδοξο που διαβάσατε σήμερα, συνεχίστε, γιατί η μόδα θα σας αποτελειώσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

Και έφτασε η στιγμή και η μόδα να πουρπουρίσει…

Γράφω αυτό και θυμάμαι την Taylor Swift πέρυσι στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME. Εκείνο την ανακήρυξε “Person of the Year” κι αυτή πόζαρε με μια από τις τρεις γάτες της στο λαιμό της. Έπρεπε να το είχα προβλέψει ότι οι purrrfect τετράποδοι φίλοι μας θα γίνονταν τάση.

Και δεν είναι η πρώτη fashion γάτα ο Benjamin Button, ο γάτος της Swift που ξέρουμε στον κόσμο της μόδας. Η χοντρόγατα του αείμνηστου σχεδιαστή Karl Lagerfeld, Choupette, έχει κι αυτή ποζάρει πολλάκις σε φωτογραφικούς φακούς. Για να μην σας θυμίσω τον Σάλεμ, τον γάτο της μάγισσας Σαμπρίνα (και προσωπικό μου αγαπημένο). Θα σας θυμίσω όμως την εορταστική καμπάνια, για τη συλλογή γυναικείων ενδυμάτων του παριζιάνικου οίκου Coperni έκανε χαμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη coperni (@coperni)

Η Sarah Jessica Parker επίσης υιοθέτησε τη γάτα της, Lotus, τον περασμένο Νοέμβριο και την έκανε μοντέλο για τους φιόγκους και τα αξεσουάρ του brand της, SJP Collection.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SJP (@sarahjessicaparker)

Η Lana del Rey πόζαρε μαζί με τρεις λευκές πέρσικες γάτες στην καμπάνια των SKIMS για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η Lupita Nyong’o, επιδεικνύει τη γούνινη παρέα της Yoyo, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με το hashtag #Caturday.

Lana del Rey – Credit: SKIMS Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lupita Nyong’o (@lupitanyongo)

Στο TikTok από την άλλη, το #CatLady ξεπερνά τις 230.000 προβολές. Οι fashionistas με τα αιλουροειδή δείχνουν τι φοράνε στους ακολούθους τους και κάνουν χαμό.

Στο ίδιο σύμπαν υπάρχει και η πρώτη “Cat-fluencer”, γνωστή στο διαδίκτυο ως @ChampagneUnicorns, από το Λος Άντζελες. Κι αυτή και η φίλη της, Pony, φοράνε σχεδιαστές όπως Chanel, Jacquemus, Versace, Gucci και Prada.

@champagneunicorns

What we’d wear part one! #nyfw #fashion #fashionweek #cat #cats

original sound – champagneunicorns

Η τάση ακολουθεί και τη φρενίτιδα της μόδας που ακούει στον όρο “mob wives”, που θέλει τις γυναίκες ντίβες, αιμοβόρες και σέξι με έναν τρόπο αρκετά «μαύρο». Ιδανικά θα τις αποκαλούσαμε crazy, cat ladies. Και ειλικρινά, μας εύχομαι να μας αποκαλέσουν έτσι και να εννοούν ακριβώς αυτό. Νιαρ!

Keywords
Τυχαία Θέματα