Butt Acne: Γιατί εμφανίζουμε ακμή στους γλουτούς και πώς θα την ξεφορτωθούμε

Η ακμή στους γλουτούς μπορεί να είναι ένα ανεξάρτητο θέμα ομορφιάς που λίγες συζητούν δημόσια, αλλά αποτελεί πρόβλημα που αφορά πολλές από εμάς. Σε έναν κόσμο που επικεντρώνεται στην ανόρθωση και την αύξηση της ελκυστικότητας των γλουτών, η εμφάνιση ακμής σε αυτήν την περιοχή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δυσάρεστη. Και παρόλο που οι περισσότερες είμαστε εξοικειωμένες με την ακμή στο πρόσωπο, η ακμή στους γλουτούς θεωρείται εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Ας δούμε λοιπόν, γιατί συμβαίνει και πως θα την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Γιατί
εμφανίζουμε ακμή στους γλουτούς;

Η ακμή στους γλουτούς είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής παραγωγής λιπαρών ουσιών στο δέρμα, όπως και σε άλλα σημεία του σώματος. Οι ορμόνες, το στρες και η γενετική προδιάθεση μπορεί να ενθαρρύνουν την υπερβολική παραγωγή σμήγματος στους πόρους, δημιουργώντας φλεγμονή που οδηγεί σε ανάπτυξη ακμής. Επιπλέον, η τριβή από στενά ρούχα, η εφίδρωση, καθώς και η καθιστική ζωή μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, ενώ ερεθιστικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος ή αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα.

10 τρόποι για να αντιμετωπίσουμε την ακμή αποτελεσματικά

Βεβαιωθείτε ότι δεν «σπάτε» τα σπυράκια

Αυτό μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ερεθισμό και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μόλυνση, δημιουργία ουλών ή ακόμη και δυσχρωμίας του δέρματος.

Δοκιμάστε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την ακμή

Καλό θα ήταν, να περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή και να μειώσει τον ερεθισμό.

Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ρετινοειδή

Τα συγκεκριμένα μπορούν να συμβάλλουν στην εξομάλυνση της επιδερμίδας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακμής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKIMS (@skims)

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση ενεργών συστατικών

Τα ενεργά συστατικά που περιέχονται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα μπορούν να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας. Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και πανθενόλη για ενυδάτωση και καταπράυνση του δέρματος.

Αποφύγετε τη χρήση χημικών και σκληρών απολεπιστικών

Η απολέπιση συνίσταται, ωστόσο τα συγκεκριμένα μπορούν να επιδεινώσουν τον ερεθισμό και τη φλεγμονή στην περιοχή των γλουτών.

Επιλέξτε προϊόντα φροντίδας που περιέχουν φυσικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά

Όπως η αλλαντοΐνη και η αλόη βέρα, οι οποίες μπορούν να καταπραΰνουν τους ερεθισμούς. Αφήστε τα αρωματικά προϊόντα για κάποια άλλη φορά.

Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ελαφριά βαμβακερά υφάσματα για τα ρούχα σας

Και αποφύγετε τη χρήση συνθετικών υφασμάτων που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας ακόμη περισσότερο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKIMS (@skims)

Εξετάστε την επιλογή της αποτρίχωσης με λέιζερ

Καθώς αυτό μπορεί να «καθαρίσει» τους πόρους και να μειώσει την εμφάνιση ακμής στο συγκεκριμένο σημείο.

Κάντε ντους αμέσως μετά το γυμναστήριο ή μετά από άλλες δραστηριότητες που προκαλούν ιδρώτα

Σκοπός είναι να απομακρύνουμε τα μικρόβια που μπορεί να προκαλούν ακμή.

Αλλάξτε το απορρυπαντικό σας με ένα υποαλλεργικό

Για να μειώσετε τον ερεθισμό που προκαλείται από τα χημικά που μπορεί να περιέχουν ορισμένα προϊόντα. Γενικά φερθείτε στην περιοχή με φροντίδα σαν να πρόκειται για την πιο ευαίσθητη. Που και που ωστόσο, αφήνετε την να ξεκουράζετε και να αναπνέει και μην το παρακάνετε με την υπερβολική χρήση προϊόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα