Anna Sorokin: Από το Netflix στην πρώτη ατομική της έκθεση στη Νέα Υόρκη

10:09 19/5/2022 - Πηγή: InStyle

Μετά την αρκετά δημοφιλή καλλιτεχνική της επίδειξη “Free Anna” στο Lower East Side τον Μάρτιο, η Anna Sorokin, η οποία παρουσιαζόταν ως χρυσή κληρονόμος αριστοκρατικής γερμανικής οικογένειας και η ιστορία της έγινε σειρά στο Netflix, εγκαινιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση τέχνης. Με τίτλο «Allegedly», η εκδήλωση λαμβάνει χώρα για μία μόνο νύχτα στις 19 Μαΐου στο Public Hotel.

Ενώ το “Free Anna” παρουσίαζε έργα που δημιουργήθηκαν από την Delvey αλλά επανασχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη (και πρώην απατεώνα) Alfredo Martinez, το “Allegedly” θα είναι μια συλλογή 20 κομματιών που δημιούργησε η ίδια η Delvey από τη φυλακή τους τελευταίους δύο μήνες.

«Έχετε ακούσει ήδη τόσες πολλές φωνές, αλλά αυτή είναι η αρχή της αφήγησης της ιστορίας μου από εμένα, από τη δική μου οπτική γωνία» είπε η γεννημένη στη Ρωσία, Γερμανίδα υπήκοος, Anna Sorokin, η οποία είναι επίσης γνωστή με το όνομα Anna Delvey. Στη σειρά παρουσιάζεται δραματοποιημένη η υπόθεση της Sorokin, που εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης, στην οποία συστήθηκε ως πλούσια κληρονόμος με το όνομα Anna Delvey και τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή για μεγάλη κλοπή.

The Guardian

«Είναι μια συλλογή από σκίτσα που έχω δημιουργήσει, ενώ βρισκόμουν υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην κομητεία Orange» είπε η Sorokin για την έκθεση με έργα της στο Page Six. «Ήθελα να απαθανατίσω μερικές από τις στιγμές περασμένων ετών, τόσο απαρατήρητες όσο και εμβληματικές, χρησιμοποιώντας τα περιορισμένα εργαλεία που έχω στη διάθεσή μου» ανέφερε.

«Μερικά από τα σκίτσα είναι λιτά, άλλα είναι πιο αφηρημένα και είναι ιδιαίτερα όσον αφορά το νόημα και την εμφάνιση για όσους τα παρατηρούν» σημείωσε. Η Sorokin είπε επίσης ότι σπούδασε «εικονογράφηση μόδας στη Σχολή Parsons στο Παρίσι, αλλά δεν έχει σκιτσάρει από τότε και μόνο τώρα στη φυλακή της Νέας Υόρκης άρχισε να σκιτσάρει ξανά». «Δεν ήταν εύκολο να περάσεις ή να βγάλεις οτιδήποτε» είπε ο Chris Martin, αντιπρόσωπος των έργων τέχνης της Anna Sorokin.

The Daily Beast

«Τα περισσότερα από τα υλικά και το χαρτί απορρίφθηκαν/κατασχέθηκαν. Τα μόνα υλικά που πήραμε ήταν μερικά χρωματιστά μολύβια και χαρτί ακουαρέλας 9×12 ιντσών» πρόσθεσε. Με το ψευδώνυμο Anna Delvey η Sorokin μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2013. Προσποιήθηκε ότι ήταν μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος για να εδραιωθεί στην κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης. Χρησιμοποιούσε το όνομα μέχρι το 2017, όταν η εισαγγελία του Μανχάταν άρχισε να την ερευνά για περιπτώσεις τραπεζικής απάτης.
 
Η Sorokin προσπάθησε να παρουσιάσει ως ιδέα ένα «Ίδρυμα Anna Delvey» σε πλούσιους πιθανούς επενδυτές. Σύμφωνα με το Page Six, η Delvey πούλησε τα δικαιώματα της ιστορίας στο Netflix για τη σειρά «Inventing Anna» έναντι 320.000 δολαρίων. Ο Chris Martin πουλάει το 48% της κυριότητας ολόκληρης της συλλογής, την αξία της οποίας εκτιμά στα 500.000 δολάρια. Η Delvey καταδικάστηκε για απάτη και υφαρπαγή περίπου 200.000 δολαρίων από τράπεζες και πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ προσπάθησε επίσης να λάβει δάνειο 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
 

Keywords
Τυχαία Θέματα