Aimé Leon Dore: Ένα Νεοϋορκέζικο brand που αποθέωσε την ελληνική παράδοση

08:29 26/8/2021 - Πηγή: InStyle

Το brand Aimé Leon Dore γεννήθηκε το 2014 στην Νέα Υόρκη. Δημιουργός του ο ελληνικής καταγωγής, και creative director των New Balance sneakers που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, Teddy Santis.

campaign screenshot/instagram/@aimeleondore

Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Queens,

από Έλληνες μετανάστες γονείς και ήδη από την εφηβεία του ξεκίνησε να δουλεύει στο οικογενειακό εστιατόριο, περνώντας τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας basket. Ο Teddy ζυμώθηκε και διαμορφώθηκε μέσα από το hip hop και graffiti lifestyle των 90s, δημιουργώντας ένα δικό του ξεχωριστό σύμπαν με μαλακά, άνετα, ζεστά υφάσματα, sneakers, φαρδιά hoodies και όλη εκείνη την vintage αισθητική μιας νοσταλγικής δεκαετίας ορόσημο για όλους.

Catherine Dior: Η ζωή της αδερφής του Christian Dior ήταν…. louder than words

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aimé Leon Dore (@aimeleondore)


Ο Santis άνοιξε ένα “προσωρινό” flagship store στην Mulberry street, στο Soho του Manhattan , που έχει γίνει μάλλον μόνιμο. Ένα εξαιρετικής αισθητικής κατάστημα, με δημοσιεύσεις και αφιερώματα ακόμα και στους New York Times, όπου μπορεί κανείς να βρει ολόκληρη την σειρά ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ του label, vintage έπιπλα, αλλά και να απολαύσει τον καφέ ή το τσάι του και να γνωρίσει ελληνικές γεύσεις, όπως τα μελομακάρονα.

campaign screenshot/instagram/@aimeleondorecampaign screenshot/instagram/@aimeleondore

Μετρώντας μεγάλες συνεργασίες με την Porsche, την New Balance και την Vans κυκλοφόρησαν την νέα τους καμπάνια για Fall/Winter 2021, για την οποία και ταξίδεψαν στην Ελλάδα, κάνοντας μια αναδρομή στις ρίζες. Οι ντόπιοι του νησιού, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους, έπαιξαν τον ρόλο των μοντέλων, δίνοντας μας δυνατές, αυθεντικές εικόνες της ελληνικής υπαίθρου: ψαράδες στις τράτες τους, βοσκοί αγκαλιά με τα κοπάδια τους, μικρά παιδιά με τα ποδήλατά τους και η γιαγιά να καθαρίζει πειθήνια φασολάκια στην αυλή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aimé Leon Dore (@aimeleondore)


Είδαμε πουλόβερ, γιλέκα, αδιάβροχα και ζεστά παντελόνια, καπέλα και μάλλινους σκούφους με τα σύμβολα των New York Yankees και των Mets, paisley μαντήλια και oversized hoodies.

campaign screenshot/instagram/@aimeleondore

Στην μουσική υπόκρουση ο κορυφαίος μουσικός, παραδοσιακός τραγουδιστής και βιρτουόζος του κλαρίνου Κωνσταντής Πιστιόλης, να συνοδεύει με το λαούτο, το τύμπανο και το κλαρίνο του μια μικρού μήκους ταινία, στην πραγματικότητα, που υμνεί την ελληνική παράδοση και σοφία, τους αυθεντικούς ανθρώπους και την ομορφιά τους, τα άγρια και απόκοσμα τοπία, και το ελληνικό φως, μεταφέροντας τον παλμό των νησιών της άγονης γραμμής. Ένα βίντεο που αξίζει να δείτε:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aimé Leon Dore (@aimeleondore)

Keywords
Τυχαία Θέματα