7 τρόποι για να επαναφέρουμε τον όγκο στα χείλη (κι όχι μόνο με το μακιγιάζ!)

20:30 4/2/2024 - Πηγή: InStyle

Τα σαρκώδη χείλη αποτελούν ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό πολλών γυναικών, με την τάση να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Τόσο περιζήτητος είναι ο όγκος που μερικές γυναίκες επιλέγουν τις επεμβατικές μεθόδους, ενώ άλλες αξιοποιούν τις τεχνικές του μακιγιάζ για να αποκτήσουν πιο σαρκώδη χείλη. Μήπως, ωστόσο, υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να αποκτήσουμε πιο πλούσια χείλη;

7 τρόποι για να δώσετε όγκο στα χείλη σαςΕλαχιστοποίηση κινήσεων των χειλιώνΕνυδάτωσηΦυσική παραγωγή κολλαγόνουΧρήση μολυβιού χειλιώνΧρήση lip blushΕνίσχυση με fillersBotox Lip
FlipΕλαχιστοποίηση κινήσεων των χειλιών

Η αποτροπή της απώλειας όγκου είναι πρόκληση, κυρίως λόγω της γενετικής επίδρασης. Παρόλα αυτά, μειώνοντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως το κάπνισμα και το να πίνουμε τα ποτά μας μόνο με καλαμάκι, περιορίζουμε την απώλεια κολλαγόνου και επιτυγχάνουμε πιο γεμάτα χείλη.

Ενυδάτωση

Τα χείλη χρειάζονται συνεχή ενυδάτωση, και ένα φυσικό ενυδατικό μπορεί να τους προσφέρει μια υγιή όψη. Επίσης, μερικά φυσικά συστατικά που θα βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας σας, όπως το ελαιόλαδο, το μέλι και η μελάσα, μπορούν να κάνουν θαύματα.

Φυσική παραγωγή κολλαγόνου

Η κατανάλωση νερού, ο ύπνος, τα προβιοτικά, οι πολυβιταμίνες και η χρήση προϊόντων με SPF ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη διατήρηση του όγκου των χειλιών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin)

Χρήση μολυβιού χειλιών

Αν και δεν είναι δυνατόν να εμποδίσουμε τη λέπτυνση τους, μπορούμε να τη μειώσουμε με την υπογράμμιση τους με μολύβι, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων χειλιών.

Χρήση lip blush

Για μια πιο μόνιμη λύση, το lip blush που είναι ένα ελαφρύ τατουάζ στα χείλη, δίνει το εφέ των φυσικά πιο ‘γεμάτων’ χειλιών.

Ενίσχυση με fillers

Εάν τα χείλη είναι ιδιαίτερα λεπτά, το γέμισμα με filler είναι μια επιλογή. Καλό είναι ωστόσο, να συζητήσετε με τον δερματολόγο ή τον αισθητικό σας για τις καλύτερες επιλογές.

Botox lip flip

Μια ακόμα τάση είναι το botox lip flip, που χρησιμοποιεί ενέσεις γύρω από τα χείλη για να δημιουργήσει πιο ζουμερά χείλη. Η επίδραση διαρκεί τρεις έως τέσσερις μήνες και χρειάζεται επανάληψη μόλις αυτά αρχίσουν να χάνουν όγκο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Keywords
Τυχαία Θέματα