2 μαγευτικά “πράσινα” resorts να “ταξιδέψουμε” τη Μεγάλη Εβδομάδα

10:00 28/4/2021 - Πηγή: InStyle

Μαλαισία του ονείρου

Στην καρδιά του παρθένου δάσους και δίπλα στα ήρεμα νερά του ποταμού Danum στο Βόρνεο, μας υποδέχεται ένα πολυτελέστατο συγκρότημα ανεξάρτητων κατοικιών. Εντυπωσιακές βίλες και σαλέ με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με ιδιωτικές πισίνες, μεγάλες βεράντες και υπηρεσίες spa, υπόσχονται αξέχαστες διακοπές.

Εξαίσια Μαλαισιανή κουζίνα σερβίρεται στο εστιατόριο για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να οργανώσουν εξορμήσεις σε σημεία του δάσους όπου θα δουν από κοντά ουρακοτάγκους

στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το συγκρότημα Borneo Rainforest Lodge συμμετέχει ήδη από το 2014 σε πολλαπλές “πράσινες” οικολογικές ενέργειες που αφορούν στη διατήρηση των δασών και της πλούσιας τοπικής πανίδας, η οποία περιλαμβάνει τον πυγμαίο ελέφαντα, το ρινόκερο της Σουμάτρας, τη λεοπάρδαλη και την τοπική αρκούδα, εκτός βέβαια από τους συμπαθέστατους, “συγγενείς” μας, ουρακοτάγκους. Ανάμεσα στους κύριους στόχους του συγκροτήματος είναι η μείωση του αποτυπώματος της εγκατάστασης αυτής στο περιβάλλον, η ανακύκλωση των χρησιμοποιούμενων υλικών, η χρήση ηλιακής ενέργειας και η αποφυγή οποιουδήποτε χημικού συστατικού στην όλη λειτουργία και διαχείριση της μονάδας.

Κάθε σας νύχτα θα σας κοστίσει κοντά στα 1000 ευρώ! Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οι νήσοι της ευτυχίας

«Κατάφυτα νησάκια με ειδυλλιακά ξύλινα σπιτάκια από φυσικά υλικά και ήρεμα τιρκουάζ νερά του κόλπου Bacuit που λαμπυρίζουν παιχνιδιάρικα στον ήλιο, περιμένουν να τα ανακαλύψετε!».

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτό το διαφημιστικό μότο ενός φιλόξενου “Παραδείσου” στις μακρινές Φιλιππίνες. Μια ποικιλία πολυτελών ξύλινων καταλυμάτων είναι στη διάθεση όσων λαχταρούν την αληθινή φυγή στη Φύση και είναι διατεθειμένοι να κολυμπήσουν, να ψαρέψουν, να κωπηλατήσουν με καγιάκ, να γευτούν μια γκάμα από τοπικές νοστιμιές και γενικά να “κακομάθουν” τον εαυτό τους σε υπέροχες και αναζωογονητικές καταστάσεις, πολύ μακριά από τα μουντά καθημερινά.

Το συγκρότημα υιοθετεί την αειφόρο λειτουργία και παρέχει μεταξύ άλλων στους πελάτες του: ενημερωτικές όσο και διασκεδαστικές δράσεις και γενικότερα ευαισθητοποίηση και επιστημονική ενημέρωση σε θέματα οικολογίας και προστασίας της χλωρίδας και πανίδας του τόπου, του θαλάσσιου οικοσυστήματος και ειδικότερα της ενδημικής θαλάσσιας χελώνας και των γιγαντιαίων αχιβάδων που ζουν σε αυτά τα νερά.

Μια διανυκτέρευση στο El Nido Garden Cottage, ξεκινάει από τα 700 ευρώ περίπου.

Από τη Μαρία Αρβανιτοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα