Ζελένσκι σε Bundestag: Υπάρχει νέo τείχος στην Ευρώπη – Γιατί μια χώρα πέρα ​​από τον ωκεανό είναι πιο κοντά μας;

11:50 17/3/2022 - Πηγή: Fortune

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε στα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου σήμερα 17 Μαρτίου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αρχικά περιέγραψε την κατάσταση στη χώρα του, με θύματα της ρωσικής εισβολής καθημερινά να πολλαπλασιάζονται. «Παλεύουμε για τη ζωή μας, για την ελευθερία μας» είπε ο Ζελένσκι. «Στην καρδιά της Ευρώπης υπάρχει ένα τείχος μεταξύ ελευθερίας και δουλείας. Αυτό το τείχος μεγαλώνει με κάθε βόμβα που πέφτει στην Ουκρανία» προσέθεσε.

Υπήρχαν προειδοποιήσεις και πριν από τον πόλεμο – ειδικά πριν από την

κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2. Αφορούσαν κυρίως την οικονομία, ωστόσο οι κυρώσεις δεν επεβλήθησαν ως έπρεπε, σχολίασε επικριτικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Τώρα καταστρέφονται τα πάντα, όλο το 24ωρο. Η Μαριούπολη είναι σε δραματική κατάσταση, δέχεται σφοδρά πυρά εδώ και ημέρες. Είναι αδύνατο να σωθούν άνθρωποι. Λόγω των ρωσικών βομβών, είναι αδύνατο να στήσεις αεροδιακομιδή. Τι κάνει η Ευρώπη. Γιατί μια χώρα που βρίσκεται πέρα ​​από τον ωκεανό είναι πιο κοντά μας; Η Γερμανία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να σπάσουν το τείχος. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Δώστε στη Γερμανία τον ηγετικό ρόλο που αξίζει στη Γερμανία. Ζήτω η Ουκρανία! (Slava Ukraini)». Πάντως, ο συνασπισμός των SPD, Πρασίνων και FDP απέρριψε μια κοινοβουλευτική συζήτηση για τον πόλεμο της Ουκρανίας μετά την ομιλία μέσω βίντεο του Ουκρανού προέδρου. Το αίτημα του CDU/CSU υποστήριξαν μόνο τα μέλη της αριστεράς και του AfD. Οι τρεις παρατάξεις του συνασπισμού το καταψήφισαν.

To άρθρο Ζελένσκι σε Bundestag: Υπάρχει νέo τείχος στην Ευρώπη – Γιατί μια χώρα πέρα ​​από τον ωκεανό είναι πιο κοντά μας;  δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα