Το πρώτο σημαντικό ρήγμα στο πάγωμα «ρωσικών» κρυπτονομισμάτων μόλις έγινε

20:00 3/3/2022 - Πηγή: Fortune

της Ashley Lutz

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kraken, Jesse Powell, αντέδρασε στις εκκλήσεις προς την εταιρεία του να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα των Ρώσων εν μέσω της επίθεσης στην Ουκρανία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov ζήτησε δημόσια από όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων να παγώσουν τους λογαριασμούς σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν περαιτέρω τους πόρους της Ρωσίας και να σταματήσουν

τον πόλεμο.

Αλλά ο συνιδρυτής ενός από τους πιο δημοφιλείς χώρους συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ αρνήθηκε, εξηγώντας τη θέση του σε μια ανάρτηση στο Twitter. Αν και τρέφει «βαθύ σεβασμό» για τον λαό της Ουκρανίας, είπε ότι πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να προωθούν τον ατομικισμό, αντί για την εθνικιστική συμμαχία με μια χώρα.

«Εξάλλου, εάν επρόκειτο να παγώσουμε οικειοθελώς οικονομικούς λογαριασμούς κατοίκων χωρών που επιτίθενται άδικα και προκαλούν βία σε όλο τον κόσμο, το πρώτο βήμα  θα ήταν να παγώσουμε όλους τους λογαριασμούς στις ΗΠΑ», έγραψε ο Powell στο Twitter. «Πρακτικά, αυτή δεν είναι πραγματικά μια βιώσιμη επιχειρηματική επιλογή για εμάς».

Τα σχόλιά του έλαβαν ευρεία υποστήριξη στο φόρουμ r/Cryptocurrency του Reddit.

«Είμαι Ρώσος και πραγματικά λυπήθηκα όταν οι άνθρωποι πρότειναν να παγώσουν τα κρυπτονομίσματά μας. Δεν θέλαμε ποτέ πόλεμο, ο Πούτιν είναι ο λόγος που υποφέρουμε», έγραψε ένας χρήστης στο Reddit. «Στους δρόμους διαμαρτυρόμαστε και εμείς για αυτήν την εισβολή».

Ο Powell έχει πει ότι θα παγώσει τους λογαριασμούς μόνο εάν απαιτηθεί με νόμο, μια πιθανότητα που πιστεύει ότι αυξάνεται καθώς οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζουν να εντείνονται.

Πολλοί Ρώσοι έχουν ήδη επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και η χώρα κατατάσσεται στην 18η θέση παγκοσμίως ως προς την υιοθέτησή τους.

To άρθρο Το πρώτο σημαντικό ρήγμα στο πάγωμα «ρωσικών» κρυπτονομισμάτων μόλις έγινε δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα