Η Ρωσία απαντάει στον Μασκ: «Έλον, βγες από την τουαλέτα και μετά θα μιλήσουμε»

12:24 15/3/2022 - Πηγή: Fortune

Καθώς η ένταση της εκστρατείας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία κλιμακώνεται, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ βρήκε μια ανορθόδοξη αλλά παλιομοδίτικη λύση για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Προκαλώ τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε μονομαχία», έγραψε ο Μασκ στο Twitter τη Δευτέρα. «Το διακύβευμα είναι η Ουκρανία».

I hereby challenge
Владимир Путин
to single

combat

Stakes are Україна

— Elon Musk (@elonmusk) March 14, 2022

Ο Μασκ έγραψε τόσο το όνομα του Πούτιν όσο και τη λέξη «Ουκρανία» σε κυριλλική γραφή. Όμως, ενώ το όνομα του Πούτιν ήταν γραμμένο στα ρωσικά, το «Ουκρανία» ήταν γραμμένο στα ουκρανικά, μια ένδειξη υποστήριξης από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου στη δεινά των Ουκρανών πολιτών μετά την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στη χώρα πριν από δύο εβδομάδες.

Το tweet δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από τον Πούτιν, αλλά αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Μασκ.

«Εσύ, διαβολάκι, είσαι ακόμα νέος», έγραψε στο Twitter ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos. «Πάλεψε με εμένα, αδύναμε. Θα ήταν απλώς χάσιμο χρόνου».

Ты, бесенок, еще молоденек,
Со мною тягаться слабенек;
Это было б лишь времени трата.
Обгони-ка сперва моего брата.

А. С. Пушкин «Сказка о Попе и работнике его Балде» https://t.co/KuR328iH20

— РОГОЗИН (@Rogozin) March 14, 2022

Ωστόσο ο Ρογκόζιν δεν περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο «αδύναμο». Συνεχίζοντας την διαδικτυακή τους κόντρα, ο Ρογκόζιν κάλεσε τον Μασκ να «βγει από την τουαλέτα» και μετά να μιλήσουν για τα ρωσο-ουκρανικά.

Илон, слезай с унитаза, тогда и поговорим. https://t.co/DiqqDEBgEp pic.twitter.com/1UKJGBMiA3

— РОГОЗИН (@Rogozin) March 15, 2022

Ο Μασκ ήταν εντυπωσιακά ανυπόμονος και «ανοιχτός» σχετικά με την υποστήριξή του στην Ουκρανία και την κριτική του στον Πούτιν, γι’αυτό η υποστήριξή του δεν περιορίστηκε στο να προκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο σε μονομαχία μέσω Twitter. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX δεν φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει την τεράστια γκάμα πόρων που έχει στη διάθεσή του για να βοηθήσει το σκληρό ουκρανικό κίνημα αντίστασης και τους πολιορκημένους πολίτες.

Μέρες μετά την εισβολή, ο Μασκ επιτάχυνε μια προγραμματισμένη ανάπτυξη διαδικτυακής κάλυψης από την δορυφορική διαδικτυακή εταιρεία του Starlink στην Ουκρανία, μετά από δημόσιο αίτημα του Ουκρανού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μικαήλο Φεντόροφ. Ο Μασκ και ο Φεντόροφ ισχυρίστηκαν ότι η διευρυμένη κάλυψη του Starlink θα έδινε στις ουκρανικές δυνάμεις ένα τακτικό πλεονέκτημα έναντι του ρωσικού στρατού εισβολής. Τα δορυφορικά πιάτα που απαιτούνται για να λειτουργήσει η υπηρεσία Starlink άρχισαν να φτάνουν μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Musk.

Ο Φεντόροφ δείχνει την υποστήριξή του στην ομάδα Έλον στην πιθανή αναμέτρηση Πούτιν-Μασκ. «Είμαι σίγουρος ότι ο @elonmusk μπορεί να στείλει τον Πούτιν στον Δία», απάντησε ο Φεντόροφ στο αρχικό tweet, προσθέτοντας μια εικόνα που απεικονίζει τον Πούτιν κλεισμένο σε ένα διαστημόπλοιο καθ’ οδόν προς τον πλανήτη.

Το αρχικό tweet του Μασκ έχει λάβει πάνω από 200.000 likes, αλλά με τον τυπικό τρόπο του, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν μπόρεσε να αποφύγει να προκαλέσει ακόμα περισσότερο ντόρο.

Λίγες ώρες πριν από την πρόκληση προς τον Πούτιν, ο Μασκ ανέβασε στο Twitter ένα μιμίδιο με τις λέξεις «Υποστηρίζω το τρέχον πράγμα» κυκλώνοντας μια εικόνα της ουκρανικής σημαίας, προφανώς χλευάζοντας την τάση του κόσμου να δείχνει υποστήριξη σε οποιοδήποτε θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Το μιμίδιο ωστόσο, δεν βρήκε ανταπόκριση από τους υποστηρικτές του Μασκ, με κάποιους να το αποκαλούν «αναίσθητο» και «κουφό». Άλλοι φάνηκαν να βρίσκουν το μιμίδιο, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 450.000 likes, αναζωογονητικό και χιουμοριστικό.

pic.twitter.com/CfoJ3qdCRJ

— Elon Musk (@elonmusk) March 14, 2022

To άρθρο Η Ρωσία απαντάει στον Μασκ: «Έλον, βγες από την τουαλέτα και μετά θα μιλήσουμε» δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα