Η γερμανική κυβέρνηση «βάζει πλάτη» για τη διάσωση της Uniper – Στα 163 ευρώ το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

12:57 22/7/2022 - Πηγή: Fortune

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας συμφωνίας για τη διάσωση της Uniper έτσι ώστε να αποτρέψει την κατάρρευση ενός κρίκου στο ενεργειακό δίκτυο της χώρας στον απόηχο των κινήσεων της Ρωσίας να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς θα λάβει μερίδιο μεταξύ 25% και 30% σε αύξηση κεφαλαίου, με ονομαστική τιμή 1,70 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. Ανώτεροι αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης θα συζητήσουν

το πακέτο την Παρασκευή και μια συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα, ανέφεραν. Ο Σολτς θα ενημερώσει στον Τύπο γύρω στο μεσημέρι στο Βερολίνο.

Η Uniper έγινε το πρώτο μεγάλο εταιρικό θύμα της εξελισσόμενης κρίσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όταν ζήτησε από την κυβέρνηση πρόγραμμα διάσωσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έσφιξε τις προμήθειες ως αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ά νοδος 5,3% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σήμερα, στα €163 ανά μεγαβατώρα.

To άρθρο Η γερμανική κυβέρνηση «βάζει πλάτη» για τη διάσωση της Uniper – Στα 163 ευρώ το φυσικό αέριο στην Ευρώπη δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα