Η Apple «ψηλαφίζει» και πάλι το κλαμπ του 1 τρισ. δολαρίων

13:45 2/5/2019 - Πηγή: Fortune

Μπορεί να φάνηκε ότι η Apple απέκτησε ξανά θέση στο κλειστό κλαμπ του 1 τρισ. δολαρίων το πρωί της Τετάρτης, μετά των καλύτερων από το αναμενόμενο οικονομικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου, αλλά αυτό ήταν περισσότερο μια αναλαμπή παρά μια ακόμη επιτυχία της εταιρείας.

Παρότι η κατασκευάστρια των iPhone μπήκε μαζί με Amazon και Microsoft στην ομάδα των

13 ψηφίων με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία, βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός εξαιτίας του προγράμματος επαναγοράς μετοχών. Στις 22 Απριλίου η εταιρεία διέθετε συνολικά 4,601 δισ. μετοχές, με βάση την τελευταία καταμέτρηση της Τετάρτης. Η διαμόρφωση της τιμής στα 210,52 δολάρια ανά μετοχή έφτασε το βράδυ της ίδιας μέρας συνολική αξία ύψους 969 δισ. δολαρίων.

Με βάση, όμως, τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα τετραμήνου, ο συνολικός αριθμός των μετοχών ήταν 4,72 δισ. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον δεν αλλάξει θεαματικά η αξία κάθε μετοχής, η συνολική της κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε την Τετάρτη για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Νοέμβριο το 1 τρισ. δολάρια.

Για να μείνει σε αυτό το επίπεδο με βάση των πιο πρόσφατων μετρήσεων, θα πρέπει η μετοχή της να συναλλάσσεται άνω των 217,34 δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κερδίσει 3,2% σε σύγκριση με τα τωρινά της δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα