Έρευνα GPO: Στις 13,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι «πληγώνει» τα δύο κόμματα

10:46 6/3/2021 - Πηγή: Fortune

Αμετάβλητη παραμένει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 13,7 ποσοστιαίες μονάδες (από 13,9 το προηγούμενο δίμηνο), σύμφωνα με έρευνα της GPO για τα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την έρευνα, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα (47,7%) έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

(24,1%) ως προς την καταλληλότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αν και η συνολικότερη διαχείριση εξακολουθεί να δίνει πόντους στην κυβέρνηση, διαμορφώνεται πλέον μια πλειοψηφία που αμφισβητεί το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τα μέτρα κοινωνικής στήριξης απέναντι στον κορωνοϊό (το 64,5% των ερωτηθέντων τα κρίνει ανεπαρκή).

Η ΝΔ μετράει απώλειες εξαιτίας της πολύκροτης υπόθεσης του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη (το 56,2% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη, ανάμεσά στους και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ), των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά κυρίως λόγω της ανταπόκρισής της στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, καθώς δύο στους τρεις Έλληνες θεωρούν ελλιπή τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ισχυρούς κλυδωνισμούς ωστόσο υφίσταται και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο κυριότεροι λόγοι, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης των «ΝΕΩΝ» είναι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της πανδημίας «όλη αυτή την περίοδο», την οποία επικρίνουν δύο στους τρεις πολίτες, καθώς και η αντιμετώπιση του ζητήματος της απεργίας πείνας του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινή γνώμη – σε ποσοστό  62,9% – καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στον εκβιασμό της μεταγωγής και το μήνυμα αυτό εκπέμπει και το 37,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα