Επανεκκίνηση με άνοδο για το χρηματιστήριο της Μόσχας

11:48 24/3/2022 - Πηγή: Fortune

Επανεκκίνηση για το Χρηματιστήριο της Μόσχας σήμερα 24 Μαρτίου, με τα μέτρα της ρωσικής ηγεσίας να βοηθούν στην άνοδο των μετοχών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, μετά από πολυήμερη διακοπή λειτουργίας.

Ο δείκτης MOEX Ρωσίας σημείωνε αύξηση 8,1% στις 11:47 π.μ. τοπική ώρα, ισοσκελίζοντας την πτώση του 23% για το έτος. Μάλιστα, νωρίτερα σημείωνε αύξηση έως και 12% νωρίτερα σήμερα. 

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας σήμανε επανεκκίνηση διαπραγμάτευσης για 33 ρωσικές μετοχές από τις 50 που είναι εισηγμένες στο σημείο αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων

μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες, για μια συνεδρίαση τεσσάρων ωρών.

Ανοιχτές πωλήσεις

Για να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία από τον αντίκτυπο των σαρωτικών διεθνών κυρώσεων, η Ρωσία απαγόρευσε τις ανοικτές πωλήσεις.  

«Οι ξένοι επενδυτές δεν είναι σε θέση να πουλήσουν τις συμμετοχές τους και δεύτερον, το ταμείο πρόνοιας στη Ρωσία υποτίθεται ότι θα παρέμβει και θα σταθεροποιήσει την αγορά. Αυτά τα δύο πράγματα περιορίζουν τις πωλήσεις», δήλωσε τηλεφωνικά ο Jakob Christensen, επικεφαλής διεθνούς μακροοικονομικής έρευνας και έρευνας αναδυόμενων αγορών της Danske Bank A/S.

Ο Christensen είπε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε» εάν η ανάκαμψη της αγοράς μπορεί να συνεχιστεί. «Βασικά, οι τιμές θα χτυπηθούν, φυσικά, και ως εκ τούτου, θα ήμουν δύσπιστος ότι δεν βλέπουμε σημαντική πτωτική πίεση στην αγορά», είπε. «Θα περίμενα να συμβεί αυτό, αν όχι σήμερα, τότε με την πάροδο του χρόνου, και ειδικά καθώς και οι ξένοι θέλουν να φύγουν». 

To άρθρο Επανεκκίνηση με άνοδο για το χρηματιστήριο της Μόσχας  δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα