Goldman Sachs: Μπορεί το Bitcoin να γίνει ο νέος χρυσός

20:03 5/1/2022 - Πηγή: Fortune

Το Bitcoin θα συνεχίσει να παίρνει μερίδιο αγοράς από τον χρυσό στο πλαίσιο της ευρύτερης υιοθέτησης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθιστώντας πιθανή τη – συχνά προβαλλόμενη από τους υποστηρικτές του – πρόβλεψη για τιμή 100.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον όμιλο Goldman Sachs.

Η Goldman εκτιμά ότι η float-adjusted κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin είναι λίγο κάτω από τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει το 20% του μεριδίου της αγοράς

«αποθήκευσης αξίας», η οποία, όπως ανέφερε, αποτελείται από το Bitcoin και τον χρυσό. Η αξία του χρυσού που είναι διαθέσιμος για επενδύσεις εκτιμάται σε 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν το μερίδιο του Bitcoin στην αγορά αποθήκευσης αξίας «υποθετικά» ανέβαινε στο 50% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η τιμή του θα αυξανόταν λίγο πάνω από τα 100.000 δολάρια, για μια συνολική ετησιοποιημένη απόδοση 17% ή 18%, έγραψε σε σημείωμά του την Τρίτη ο Zach Pandl, συν-επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής FX και EM.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν γύρω στα 46.000 δολάρια την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, αφότου ανέβηκε κατά περίπου 60% πέρυσι. Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο με βάση την αξία αγοράς σημείωσε ρεκόρ σχεδόν 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο. Συνολικά, έχει σημειώσει άνοδο άνω του 4.700% από το 2016.

Αν και η κατανάλωση πραγματικών πόρων από το δίκτυο Bitcoin μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την υιοθέτησή του από τους θεσμικούς φορείς, αυτό δεν θα σταματήσει τη ζήτηση για το περιουσιακό στοιχείο, αναφέρεται στο σημείωμα.

Το Bitcoin αναφέρεται από πολλούς ως ψηφιακός χρυσός. Και οι επικρίσεις που ασκούνται στον χρυσό τείνουν να ισχύουν και για το Bitcoin: Δεν πληρώνει τόκους ή μερίσματα και δεν ακολουθεί τις επιδόσεις των πιο παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων.

Οι υποστηρικτές όμως λένε ότι το Bitcoin, όπως και ο χρυσός, χρησιμεύει ως προστασία από τη συστημική κατάχρηση των fiat νομισμάτων.

To άρθρο Goldman Sachs: Μπορεί το Bitcoin να γίνει ο νέος χρυσός δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα