Ξεθάφτηκαν 30 χρονών παιχνίδια Atari σε χωματερή στο Νέο Μεξικό

Την αναζήτηση ανέλαβε το Xbox Entertainment Studios της Microsoft ως μέρος ενός ντοκιμαντέρ για το Xbox One.

Η ομάδα ερευνούσε εάν όντως η Atari είχε παρατήσει περίπου 14 φορτηγά με παιχνίδια και άλλον εξοπλισμό σε χωματερή στο Νέο Μεξικό

των Η.Π.Α το 1983. Μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο αστικοί θρύλοι και ιστορίες για την ύπαρξη της τοποθεσίας, ώσπου πριν από 2 μέρες βρέθηκαν 1 εκατομμύριο αντίγραφα του ”E.T. The Extraterrestrial“. Η υπερπαραγωγή του συγκεκριμένου παιχνιδιού σε συνδυασμό με τις χαμηλές πωλήσεις συνέβαλε σημαντικά στις απώλειες, αγγίζοντας τα $500 εκατομμύρια, που καταγράφηκαν το 1983 και τον θάνατο του Atari 2600. Ο Ε.Τ. από τότε έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αποτυχημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι όλων των εποχών, ένα ρεκόρ που μετά από 30 χρόνια δεν έχει σπάσει. Λογικό, θα πούνε οι παλιοί, αν αναλογιστούμε πως ο χρόνος ανάπτυξης του παιχνιδιού ήταν μόνο πεντέμισι εβδομάδες. Πολλοί από τους εργαζόμενους της Atari αρνήθηκαν αυτό το γεγονός του “ξεφορτώματος”, όμως η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν ο εκσκαφέας έφερε στο φως όλες αυτές τις κασέτες, μερικές ακόμα στην συσκευασία τους άθικτες και πολύ πιθανόν ικανές να λειτουργήσουν μετά από τόσα χρόνια. Να σημειώσουμε πως τα άτομα της ομάδας της Microsoft δόθηκε η άδεια να κρατήσουν 250 από αυτές τις κασέτες ή το 10%, ότι υπερτερεί αριθμητικά.

Αν τώρα είναι ή όχι το χειρότερο παιχνίδι που δημιουργήθηκε ποτέ, αυτό το αφήνουμε σε εσάς να το κρίνετε με ένα μικρό gameplay βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα