YotaPhone, το πρώτο dual-screen smartphone

H επανάσταση στα smartphones θα έρθει με τη χρήση δεύτερης οθόνης;

Η ρώσικη εταιρία Yota Devices, ξεκίνησε τη διάθεση του YotaPhone σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Το YiotaPhone είναι ένα πολύ “ιδιαίτερο” smartphone και αρκετά διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Μα φυσικά η δεύτερη οθόνη e-paper τεχνολογίας e-ink η οποία είναι στο πίσω μέρος της συσκευής και μένει μονίμως αναμμένη με ελάχιστη, όμως, κατανάλωση. Πάμε να δούμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Και οι δύο οθόνες είναι 4,3 ιντσών. Η κύρια είναι τύπου LCD ανάλυσης 720p και η δεύτερη, όπως είπαμε, τεχνολογίας e-ink και ανάλυσης 640x360p. Ο επεξεργαστής του είναι διπλού πυρήνα Qualcomm Snapdragon (dual-core Krait) χρονισμένος στο 1.7GHz και συνεπικουρείται από 2GB RAM. Κάμερα 13MP πίσω και 1MP εμπρός, εσωτερικός χώρος αποθήκευσης στα 32GB και μπαταρία 1800mAh. Κυκλοφορεί με έκδοση Android 4.2.2 Jelly Βean και υποστηρίζει μπάντες LTE.

Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι, φυσικά, η πίσω οθόνη e-paper η οποία, σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια εταιρία, είναι εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης και μένει συνέχεια ενεργή ώστε ο χρήστης να βλέπει ανά πάσα στιγμή τις ειδοποιήσεις του, να διαβάσει e-books, ηλεκτρονικές εφημερίδες, κόμιξ και άλλα. Επίσης, υπάρχει ένα ικανοποιητικό σε μέγεθος σημείο αφής στο κάτω μέρος της e-paper για να μπορεί ο χρήστης να χειρίζεται και την πίσω οθόνη.
Το YotaPhone κοστίζει 499 ευρώ και προς το παρόν η εταιρία έχει κατασκευάσει λίγα κομμάτια τα οποία, για αρχή, θα διαθέσει στην Ρωσία, στην Αυστρία, στην Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ισπανία. Ενώ τους πρώτους μήνες του 2014 θα το δούμε σε 20 ακόμα χώρες μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

Πώς σας φαίνεται η εναλλακτική πρόταση των Ρώσων;

Keywords
Τυχαία Θέματα