Plants vs Zombies 2 Review (iOS/Android)

The zombies are comming!

Εισαγωγή

Το Plants vs Zombies 2: It’s About Time είναι ένα tower defence παιχνίδι, για κινητές συσκευές, από την Pop Cap και την EA. Το δεύτερο μέρος του δημοφιλούς franchise

εισάγει πολλά νέα στοιχεία, ενώ σε αντίθεση με το προηγούμενο, μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από το App Store των Android και iOS. Ο διασκεδαστικός χαρακτήρας του σίγουρα θα σας κρατήσει αρκετές ώρες συντροφιάς. Πάμε να το δούμε αναλυτικότερα.

Όλα για ένα τάκο – Plot

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αγαπημένος μας Crazy Dave, ο γείτονας με την κατσαρόλα στο κεφάλι, έφαγε ένα τάκο. Ήταν τόσο νόστιμο που αποφάσισε να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο για να το ξαναφάει με την βοήθεια της Penny, ενός τροχόσπιτου που διαθέτει μία χρονομηχανή. Δυστυχώς όμως αντί για να πάνε 5 λεπτά πίσω ταξίδεψαν 5000 χρόνια πριν, στην αρχαία Αίγυπτο. Εκεί λοιπόν ξεκινάει το ταξίδι μας και θα περάσει μέσα από πυραμίδες, πειρατικές θάλασσες και την Άγρια Δύση. Μετά από όλα αυτά παίρνουμε και μία μικρή γεύση από έναν μελλοντικό χάρτη, τον Far Future, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Lock and Load - Gameplay

Το gameplay του παραμένει το κλασσικό αγαπημένο της σειράς, 5 λωρίδες από φυτά-πολεμιστές υπερασπίζονται το σπίτι σας από τα πεινασμένα ζόμπι. Η ποικιλία σε φυτά είναι αρκετά μεγάλη, 32 διαφορετικά, ενώ τα ζόμπι ανέρχονται στα 36, με διαφορετικές παραλλαγές και ικανότητες. Ακόμα, υπάρχει το Plant Food, κάτι σαν λίπασμα, που για ένα σύντομο χρονικό διάστημα αυξάνει τις δυνατότητες των φυτών για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τους εχθρούς. Οι αναβαθμίσεις από την άλλη, σας βοηθούν με διάφορους τρόπους όπως να ξεκινάτε με 7 φυτά αντί για 6 ή να μπορείτε να αποθηκεύσετε περισσότερο Plant Food. Μάλιστα, τα περισσότερα επίπεδα μετά την ολοκλήρωση τους θα σας δώσουν την δυνατότητα να τα ξαναπαίξετε με περισσότερα objective, λόγου χάρη χωρίς να χάσετε κανένα φυτό ή ξοδεύοντας περιορισμένο αριθμό ήλιου.

Τον ήλιο και τα μάτια σας – Τεχνικός τομέας

Τα γραφικά του ταιριάζουν απόλυτα με το καρτουνίστικο τρόπο παιχνιδιού. Παρόλα αυτά είναι “βαρύ” παιχνίδι και απαιτεί κινητά με επεξεργαστή τουλάχιστον 1 GHz και 1 Gb RAM, με λειτουργικό Android 2.3/iOS 5.1 ή νεότερα. Το μενού του αδικαιολόγητα χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό της ισχύος του επεξεργαστή, με αποτέλεσμα να πέφτουν τα FPS, χωρίς όμως να επηρεάζει το παιχνίδι σας. Η μουσική υπόκρουση του είναι ικανοποιητική, αν και είναι αδύνατο να την απενεργοποιήσετε, μόνο να την χαμηλώσετε στο ελάχιστο, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή μουσικής στο παρασκήνιο. Στα οικονομικά τώρα, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι μπορείτε να τερματίσετε το παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε (η EA μας κακομαθαίνει). Μπορείτε να αγοράσετε αναβαθμίσεις και νέα φυτά, αλλά δεν είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μειώσετε την διάρκεια του.

Επίλογος

Το Plants vs Zombies 2 αποτελεί ένα must play παιχνίδι που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Το δικαιολογεί εξάλλου και η βαθμολογία 86/100 στο Metacritic, βασισμένη σε 36 κριτικές. Έχει σημειώσει πάνω από 25 εκατομμύρια λήψεις σε έναν μήνα, περισσότερες δηλαδή από το πρώτο παιχνίδι της σειράς καθ’ όλη την διάρκεια ζωής του. Μάλλον η EA κατάλαβε ότι το “τζάμπα” είναι πιο κερδοφόρο και ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσει παρόμοια τακτική και σε άλλα franchise.

Θετικά

- Μεγάλη ποικιλία σε φυτά και ζόμπι
- Είναι δωρεάν
- Αρκετές νέες βελτιώσεις και προσθήκες

Αρνητικά

- Αρκετά απαιτητικό
- Δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής στο παρασκήνιο

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 8.5/ 10Τιμή: Δωρεάν
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Android
Είδος: Tower Defence
Κυκλοφορεί για: Android, iOS
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15/08/2013 (iOS), 23/10/2013 (Android)
Εκδότρια εταιρία: Pop Cap Games
Εταιρία ανάπτυξης: Electronic ArtsΕπίσημη ιστοσελίδα: http://www.popcap.com

Keywords
Τυχαία Θέματα