Neurocam: το headset που καταγράφει ότι σας αρέσει

Το neurocam είναι το πρώτο wearable στον κόσμο σύστημα κάμερας που καταγράφει αυτόματα ότι σας ενδιαφέρει.

Αποτελείται από ένα headset με έναν αισθητήρα εγκεφαλικών κυμάτων και συνδέεται με ένα iPhone. Το σύστημα υπολογίζει αν σας ενδιαφέρει κάτι, από τα εγκεφαλικά κύματα που συλλαμβάνονται από τον αισθητήρα και χρησιμοποιεί την κάμερα του iPhone για να καταγράψει τις σκηνές. Αυτή τη στιγμή, η κάμερα του iPhone

είναι έτοιμη να καταγράψει ότι είναι στην ματιά σας, μέσα από ένα πρίσμα. Τα εγκεφαλικά κύματα αναλύονται από μια εφαρμογή, η οποία ποσοτικοποιεί το επίπεδο του ενδιαφέροντος σας σε μια κλίμακα από 0 έως 100. Εάν η στάθμη υπερβαίνει το 60 η κάμερα αρχίζει να καταγράφει αυτόματα, παράγοντας ένα GIF 5 δευτερολέπτων. Στο μέλλον, η ομάδα του έργου έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια συναισθηματική διασύνδεση, η οποία θα μπορούσε να συνδέσει μια σειρά από συσκευές και υπηρεσίες σε μεμονωμένες σκέψεις με τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Η neurocam προέκυψε από το Neurowear project, το οποίο ασχολείται με αντικείμενα που χρησιμοποιούν εγκεφαλικά κύματα και βιο-αισθητήρες. Ο αλγόριθμος για την ποσοτικοποίηση των εγκεφαλικών κυμάτων αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον αναπληρωτή καθηγητή Mitsukura στο πανεπιστήμιο του Keio. Επειδή το σύστημα αυτό είναι hands-free, μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα ημερολόγιο ζωής, το οποίο θα είναι διαφορετικό από το σκόπιμο πάτημα ενός κλείστρου για να καταγράψει τα πράγματα που σας αρέσουν. Ως μια εφαρμογή σε ένα Βusiness to Βusiness περιβάλλον, το neurocam μπορεί να καθορίσει ποια προϊόντα στα καταστήματα είναι ενδιαφέρον στους ανθρώπους. Και επειδή οι ​​πληροφορίες περιλαμβάνουν πληροφορίες για τη θέση, μπορείτε να κάνετε μία χαρτογράφηση, ενώ θα μπορούσε επίσης να δείχνει τα μέρη που αρέσουν στους ανθρώπους, για να λειτουργήσει ως βοήθημα στον σχεδιασμό της αστικής ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα