H Valve αποκαλύπτει χαρακτηριστικά του Steam Machine

Η Valve αποκάλυψε χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Steam Machine, το οποίο θα σταλεί τους beta tester.
Τα 300 μηχανήματα που θα σταλούν φαίνεται να έχουν διαφορετική δομή μεταξύ τους.
Έτσι έχουμε μηχανήματα με:

GPU: Μερικά κουτιά με NVidia Titan, άλλες με GTX780, άλλες με GTX760, και κάποιες με GTX660CPU: Μερικά κουτιά με Intel
i7-4770, μερικά με i5-4570, και κάποια με i3RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB GDDR5 (GPU)Χωρητικότητα: 1TB/8GB Hybrid SSHDΤροφοδοτικό: Εσωτερικό 450w 80Plus GoldΔιαστάσεις: περίπου 12 x 12.4 x 2.9

Ο Greg Coomer, απο τους βασικούς ογκόλιθους της προσπάθειας της Valve, σε ανάρτηση που έκανε στην κοινότητα του Steam έκανε κάποες δηλώσεις σχετικά με την φιλοσοφία του Steam Machine:

“Στην Valve δεν αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας μηχάνημα μόνο και μόνο για να είμαστε μία επιπλέον επιλογή, αλλά δώσαμε βάση σε κάτι διαφορετικό το οποίο οι άλλοι δεν το είχαν δεί στο παρελθόν.
Θέλαμε να δούμε ένα μηχάνημα με δυνατά specs να μπαίνει στο σαλόνι του καταναλωτή και να δούμε την αλληλεπίδραση του κόσμου με μία συσκευή όσο το δυνατό πιο ανοικτή.
Τα πρωτότυπα μηχανήματα που θα στείλουμε στους beta testers, θα είναι πολύ δυνατά, με PC κομμάτια παρμένα απο τα ράφια των καταστημάτων.
Είναι πλήρως αναβαθμίσιμα, κάτι που σημαίνει οτι ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει την κάρτα γραφικών, τον επεξεργαστή ακόμα κι την μητρική.
Επίσης θα ήθελα να τονίσω οτι η πρότασή μας δεν απευθύνεται και στα 1ο εκατομμύρια των χρηστών του Steam, παρά σε όσουν θέλουν να συνδυάσουν τις υψηλές επιδόσεις με το σαλόνι τους.
Πολλοί άλλωστε διαλέγουν τις κονσόλες τους επειδή είναι πιο φτηνές, πιο μικρές και κάνουν λιγότερο θόρυβο και θα υπάρξουν Steam Machines που να καλύπτουν αυτά τα κριτήρια.”

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση των Steam Machines ο κ. Croomer δήλωσε:

“Δεν είμαστε έτοιμοι να αναρτήσουμε κάποια εικόνα του πρωτότυπου μιας και δεν είναι έτοιμο. Όταν είναι έτοιμο να σταλεί στους beta testers θα έχετε και μία άποψη του πως είναι το μηχάνημα εξωτερικά.
Φυσικά περιμένουμε τον κόμο στην συνέχεια να δώσει τις δικές του προτάσεις όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και το εσωτερικό του Steam Machine.”

Στο τέλος της ανάρτησής του, ο Croomer παραδέχτηκε οτι το Steam Machine δεν είναι για όλους λέγοντας:

“Έτσι με τα Steam Machines θα είναι διασκεδαστικό να παίζεις μαζί τους και πρόκειται να κάνουν αρκετούς χρήστες του Steam χαρούμενους, αλλά υπάρχουν ήδη πολλοί gamers που χρησιμοποιούν το Steam και οι οποίοι έχουν υπολογιστές-τέρατα. Το πρωτότυπο για το οποίο μιλάμε δεν είναι φτιαγμένο για να αντικαταστήσει τετοιου είδους PC’s αν και κάποιοι απο αυτού του είδους χρήστες θα θέλανε να μεταφέρουν την gaming εμπειρία στο σαλόνι τους, χωρίς να χρειάζεται να παρατήσουν τα μηχανήματά τους ή να ξοδέψουν πολλά χρήματα.
Πιστεύουμε οτι είναι σπουδαίος στόχος και δουλέουμε πάνω σε αυτόν για να α καταφέρουμε. Στο μέλλον θα πούμε περισσότερα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα