Edison Mini PC σε διαστάσεις SD card

H Intel παρουσίασε τον Edison, ένα mini PC σε διαστάσεις SD card.

O CEO Brian Krzanich της Intel μας παρουσίασε τον Edison, έναν πρωτοποριακό μικροσκοπικό υπολογιστή σε διαστάσεις μιας κάρτας SD. Είναι κατασκευασμένος στα 22nm, τρέχει Linux, διαθέτει ενσωματωμένο WiFi

και Bluetooth, ενώ μπορεί να συνδεθεί σε δικό του app store. O Krzanich αναφέρει πως ο υπολογιστής απευθύνεται σε developers ώστε να σχεδιάσουν την νέα γενιά συσκευών που φοριούνται. Για παράδειγμα, η συσκευή Mimo Baby Monitor, ανεπτυγμένη από το MIT, ενσωματώνει ένα Edison PC που καταγράφει τα ζωτικά στοιχεία ενός μωρού και τα αποστέλλει σε μία κούπα με οθόνη LED. Παράλληλα, μπορεί να συνδεθεί σε μια έξυπνη συσκευή που ζεσταίνει το γάλα, ώστε να ενεργοποιείται όταν το μωρό ξυπνάει.

Αυτή είναι μια από τις δεκάδες χρήσεις που μπορεί να έχει ένα Edison PC και η Intel ξέρει πως οι δημιουργοί χρειάζονται και ένα μικρό κίνητρο, πέρα από την κατάλληλη τεχνολογία. Έτσι, για να ωθήσει τους δημιουργούς ανακοίνωσε τον διαγωνισμό “Make it Wearable“, που θα χαρίσει συνολικά δώρα αξίας $1.3 εκατομμυρίων. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ο νικητής θα είναι κατά $500.000 πλουσιότερος στο τέλος. Ο μικροϋπολογιστής εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα