Deus Ex: Human Revolution Director’s Cut Review

Η απόλυτη(; ) Deus Ex εμπειρία

Το 2011 η Square Enix σε συνεργασία με την Eidos Montreal κυκλοφόρησαν το Deus Ex: Human Revolution, έναν action-rpg

τίτλο prequel του αρχικού τίτλου Deus Ex που κυκλοφόρησε πίσω το 2000.
Φέτος η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να κυκλοφορήσει την Director’s Cut έκδοση του παιχνιδιού, παρουσιάζοντας την ως την πλήρη και απόλυτη Deus Ex εμπειρία μιας και πρόκειται για τον αρχικό τίτλο μαζί με τα DLC Missing Link και Tong’s Rescue που είχαν κυκλοφορήσει.
Εκτός από αυτό το, παιχνίδι έχει δεχθεί αναβάθμιση όσον αφορά τα γραφικά του και τους μηχανισμούς του γι’ αυτό ας πάμε να τα δούμε αναλυτικότερα.

Ιστορία

Βρισκόμαστε στο έτος 2027 όπου άνθρωποι και μηχανές είναι κυριολεκτικά ένα, μιας και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αντικαθιστούν ορισμένα μέλη του σώματός τους με μηχανικά είτε για ιατρικούς είτε για (κυρίως) στρατιωτικούς σκοπούς. Οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν πλέον στα χέρια τους απίστευτη δύναμη και κατέχουν κυριολεκτικά μικρούς στρατούς. Ο πρωταγωνιστής μας, Adam Jensen, ο οποίος εργάζεται ως security manager σε μια εξ αυτών των πολυεθνικών, ύστερα από μία επίθεση στα γραφεία της εταιρίας που εργάζεται πλήττεται θανάσιμα με αποτέλεσμα να δεχθεί σχεδόν ολική αναβάθμιση με μηχανικά μέρη με απώτερο στόχο να εξιχνιάσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
Καθώς το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται ο Adam θα βρεθεί μπροστά σε απίστευτες αποκαλύψεις για τον πόλεμο μεταξύ των πολυεθνικών και για το ποιος κινεί τα νήματα παγκοσμίως.

Gameplay

Ένα από τα αρνητικά του παιχνιδιού όταν κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια ήταν η δυσλειτουργία ορισμένων μηχανισμών κατά την διάρκεια της μάχης αλλά και το unbalancing στα boss fights. Η Square Enix προσπάθησε με τον επανασχεδιασμό του τίτλου να απαλείψει την «αδικία» που υπήρχε όταν ερχόταν η ώρα να αντιμετωπίσετε κάποιο boss μιας και οι μάχες ήταν σχετικά εύκολες για όποιον είχε πιο fighting build στον Adam ενώ αρκετά πιο δύσκολες για όποιον είχε μία πιο stealth στρατηγική στο «χτίσιμό» του.
Σε αυτό το σημείο η ιαπωνική εταιρία τα κατάφερε πολύ καλά μιας και πλέον ένα σωστό build είτε stealth, hacking είτε πιο fighting θα κάνει την ζωή σας πιο εύκολη και το παιχνίδι πιο ευχάριστο.
Πέραν τούτου τα γνωστά προβλήματα με το A.I. εξακολουθούν να υπάρχουν καθώς δεν είναι λίγες φορές που οι χαρακτήρες μέσα το παιχνίδι συμπεριφέρονται αλλόκοτα.
Όσον αφορά την έκδοση του Wii U η αλληλεπίδραση με το Gamepad δίνει το κάτι παραπάνω στον τίτλο μιας και μέσα από αυτό μπορείτε να αλλάξετε τα όπλα σας, να δείτε πληροφορίες για τον χαρακτήρα σας και του χάρτη σας. Βέβαια στον χειρισμό το Gamepad χωλαίνει, κυρίως λόγω όγκου μιας και δεν βολεύει τον χρήστη την ώρα της μάχης.

Γραφικά-Ήχος

Τα γραφικά, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, είναι ελαφρώς βελτιωμένα και το παιχνίδι φαίνεται πιο φωτεινό. Βέβαια τα frames σε ορισμένες σκηνές του παιχνιδιού πέφτουν «χτυπητά» στο μάτι αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για παιχνίδι 2ετίας όσο λίφτινγκ και να δεχτεί, δύσκολο να υπάρξει βελτίωση με το υπάρχον hardware, όσον αφορά πάντα τις κονσόλες.
Ο ήχος από την άλλη κινείται σε κορυφαίο επίπεδο με το εκπληκτικό του soundtrack να κατατάσσει τον τίτλο σε έναν από τους κορυφαίους στον τομέα αυτό.

Ετυμηγορία

Το Deus Ex : Human Revolution ήταν από τους must play τίτλους της γενιάς που μας αφήνει πέραν των τεχνικών προβλημάτων που είχε. Με την Director’s Cut έκδοση του, βελτιώνεται ακόμα περισσότερο δίνοντας μία καλύτερη αλλά όχι την απόλυτη, κατά την Square Enix, Deus Ex εμπειρία. Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένα προβληματάκια (βλέπε A.I) εξακολουθούν να υπάρχουν και στο σύνολο χαλάνε έναν κατά τα άλλα εξαιρετικό τίτλο ο οποίος με το υπάρχον σενάριο και ηχητικό περιτύλιγμα, θα μπορούσε να είναι μέσα στους καλύτερους όλων των εποχών. Κλείνοντας, όσοι δεν έχουν παίξει το παιχνίδι τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν μιας και σε σχέση με την προ 2ετίας έκδοση του τίτλου η Director’s Cut είναι καλύτερη σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα μιας και υπάρχουν τα DLC Missing Link και Tong’s Rescue.

Θετικά

- Βελτιωμένα γραφικά
- Βελτίωση μηχανισμών ειδικότερα στα boss fights
-Περιέχει όλα τα DLC’s

Αρνητικά

- Η A.I εξακολουθεί να κινείται στα ρηχά

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 8/ 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Wii U
Είδος: Action-RPG
Κυκλοφορεί για: PC, PS3, XBOX 360, Wii U
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25/10/2013
Εκδότρια εταιρία: Square Enix
Εταιρία ανάπτυξης: Eidos Montreal
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.deusex.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα