Crysis 3 Review

Το απόλυτο όπλο επιστρέφει, για μια τελευταία φορά.

Μετά την κυκλοφορία του Crysis 2, υπήρχε έντονος προβληματισμός για τη νέα πορεία που πήρε η σειρά. Οι παλιοί fans του παιχνιδιού παραπονέθηκαν για το πόσο linear είχε γίνει και πως περίμεναν κάτι καλύτερο μετά το benchmark που “έλιωνε” τα PC πίσω στο 2007. Ένα χρόνο μετά το Crysis 2, η ΕΑ καταλάθος βάζει το Crysis

3 για προπαραγγελία στο Origin και όπως φαντάζεστε, έγινε απο τα πιο συζητημένα θέματα, για το αν το 3ο (και τελικό) μέρος μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των παλιών fans. Σαν άτομο που έζησε τη σειρά απο την αρχή, μπορώ να πώ πως ναί, είναι ένα άξιο sequel και δεν πρέπει να το χάσετε.

H ιστορία

Τα γεγονότα του Crysis 3 γίνονται αρκετά χρόνια μετά το 2ο μέρος, σε μια τροπική Νέα Υόρκη, όπου η CELL προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ενέργεια των CEPH. O Prophet αφού παγιδεύτηκε απο τη CELL, σώζεται απο έναν παλιό φίλο, τον Michael “Psycho” Sykes, ο οποίος έχει “χάσει” τη στολή του (δεν μπαίνω σε λεπτομέριες καθώ είναι μεγάλο spoiler). Ο Prophet απο την επιρροή του με CEPH τεχνολογία, αρχίζει να έχει flashbacks απο το τι θα απογίνει η γή και η ανθρωπότητα. Ως το απόλυτο όπλο, είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί εμπόδιο, και να αποτρέψει το τέλος του κόσμου. Στη πορεία θα δούμε κι άλλους χαρακτήρες που παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς μαθαίνουμε αρκετά πράγματα για συμβάντα τα οποία ο Prophet δεν έζησε για να βιώσει ο ίδιος. Αξίζει να σημειώσουμε πως δευτερεύοντες αποστολές επιστρέφουν και αξίζει να ασχοληθείτε μαζί τους καθώς βοηθάνε σημαντικά στο ξεδίπλωμα του σεναρίου.

Gameplay

To GamePlay δεν έχει αλλάξει πολύ απο το 2ο μέρος, με τη πιο αξιοσημείωτη αλλαγή να είναι η προσθήκη τόξου. Nano suit upgrades υπάρχουν, και αυτή τη φορά είναι πολύ πιο εύκολο να αναβαθμίσεις και να ενεργοποιήσεις τα επιθυμητά upgrades. Μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι τρία set, το καθένα ιδανικό για την ανάλογη κατάσταση. Η σημαντικότερη αλλαγή του 3ου μέρος απο το 2ο, είναι ο ανοιχτός κόσμος, ο οποίος θυμίζει αρκετά το παλιό καλό αρχικό Crysis, το οποίο έχει μείνει ως ένα απο τα ομορφότερα και καλύτερα παιχνίδια, ακόμα και σήμερα. Ο παίκτης έχει την επιλογή, εαν θα χρησιμοποιήσει stealth (το οποίο είναι άκρως απολαυστικό με το νέο τόξο), ή αν θα ανοίξει πυρά σώμα με σώμα, για να προκαλέσει χάος. Επίσης, προστέθηκε δυνατότητα hacking συσκευών όπως turrets, ναρκών και άλλων, προσφέροντας πλεονέκτημα σε καταστάσεις που φαίνονται αδύνατες να περάσει κανείς. Άλλη μια συμαντική αλλαγή είναι η ΑΙ, η οποία βελτιώθηκε και είναι αρκετά πιο επιθετική, σε επίπεδο που απο κυνηγός, γίνεσαι ο κυνηγημένος. Τέλος, υπάρχει το κλασικό modifying όπλων και στο τόξο υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές κεφαλές, κατάλληλες για οποιαδήποτε χρήση.

Οπτικό αριστούργημα

Τα Crysis είναι γνωστά για το γραφικό αποτέλεσμα που προσφέρουν και το γεγονός οτι “γονατίζουν” οποιονδήποτε υπολογιστή, όσο high-end κομμάτια κι αν έχει. Μιας και το παιχνίδι τερματίστηκε σε κονσόλα (Xbox360), δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε και πολλά για το οπτικό κομμάτι, καθώς η έκδοση κονσολών είναι πολύ “κομμένη” για να είναι ικανή να τρέξει. Παρόλα αυτά, μπορούμε να σας πούμε πως είναι οτι καλύτερο έχουμε δεί οπτικά στο Xbox360, ξεπερνώντας και first party τίτλους όπως Halo 4 (το οποίο θεωρείται απο τα πιο όμορφα παιχνίδια ανεξαρτήτου κονσόλας) και Gears of War 3. Δυστυχώς όμως ηταν αρκετά κουραστικό στη κονσόλα, καθώς έχει υπερβολικό motion blur και τα frames είναι αισθητό πως πέφοτυν συχνά κάτω απο τα 30, τα οποία θεωρούνται playable. Τέτοιες λεπτομέριες δε νομίζουμε να παρατηρήσει κάποιος καθαρός console gamer, αλλά αρκετοί το πρόσεξαν και το σχολίασαν, αναμεσά τους κι εμείς. Παρόλα αυτά, είναι ένας τίτλος που, έστω και σε τόσο παλιό υλικό hardware, προβάλλει κάτι πολύ όμορφο και συναρπαστικό στο μάτι.

Sequel και πιθανά Spin-Offs

Εδώ και αρκετό καιρό, η Crytek δήλωσε πως το Crysis προοριζόταν να είναι τριλογία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η ΙΡ Crysis θα τελειώσει επίσης. Όπως δήλωσε και ο Cevat Yerli, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο σύμπαν, το οποίο μπορεί να επεκταθεί κι άλλο. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν απέκλεισε πιθανά spin-offs, πχ Crysis σε Third-Person μορφή, ή και άλλα είδη παιχνιδιών. Ας ελπίσουμε πως θα μας προσφέρουν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία, όπως αυτή που μας πρόσφεραν το 2007.

Θετικά

- Ο οπτικός και τεχνολογικός τομέας (παρά τους περιορισμούς της κονσόλας)
- Η βελτιωμένη ΑΙ
- Η επιστροφή στη ζούγκλα
- Ο πιο ανοιχτός κόσμος
- Το οπλοστάσιο
- Οι αναβαθμίσεις της στολής

Αρνητικά

- Τα θέματα στην έκδοση της κονσόλας
- Σχετικά μικρή διάρκεια

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία : 9Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Xbox360Είδος: First-Person ShooterΚυκλοφορεί για: XBOX 360, PS3, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22/03/2013Εκδότρια εταιρία: Electronic Arts
Εταιρία ανάπτυξης: CrytekΕπίσημη ιστοσελίδα: http://www.crysis.com/

The post Crysis 3 Review appeared first on busted.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα