Busted Recipes: Σαλάτα καρπουζιού

Καλοκαίρι… Παίζεις και αρχίζεις να ιδρώνεις, ζεσταίνεσαι, πεινάς… Θέλεις να φας αλλά και ταυτοχρόνως να δροσιστείς και να ξεδιψάσεις… Σου έχουμε την λύση!

Εύκολη, γρήγορη, καλοκαιρινή συνταγή η σημερινή, με απλά υλικά και αν την φτιάξετε και για την κοπέλα/γυναίκα σας, θα σας λατρεύει για πάντα! Κάνει και για δίαιτα ενώ τα φυσικά σάκχαρα θα σας τονώσουν, και η ποσότητα νερού που διαθέτει θα σας ενυδατώσει. Επίσης θεωρείται “gourmet”.

Ελληνική σαλάτα

καρπουζιού. (Για 2 gamers)

Υλικά:
2 ντομάτες
2 – 3 φέτες καρπούζι (ανάλογα το πάχος της φέτας)
Φέτα (ποσότητα που προτιμάτε)
½ κρεμμύδι
½ αγγούρι
1 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκα φύλλα μέντας

Εκτέλεση:
Η συνταγή από μόνη της είναι απλή. Όμως θα κάνουμε 1 – 2 πραγματάκια τα οποία θα κάνουν την διάφορα. Σε ένα βαθύ πιάτο κόψτε τις ντομάτες σε κύβους, και αφήστε τα υγρά τους να τρέξουν στο πιάτο. Στο υγρό που θα μείνει προσθέστε 1 κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 – 3 κομμένα φύλλα μέντας. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κόψτε το 1/2 κρεμμύδι σε πολύ λεπτές λωρίδες, διαχωρίστε τις, και βάλτε τις σε ένα μπολάκι με λίγο αλάτι. Μέτα από 2 λεπτά ξεπλύνετε καλά το κρεμμύδι με κρύο νερό. Τα υπόλοιπα είναι απλά, κόψτε το αγγούρι, το καρπούζι και την φέτα σε κύβους, ανακατέψτε τα με την ντομάτα και το κρεμμύδι. Ραντίστε με την βινεγκρέτ που φτιάξατε και συνοδέψτε την με φύλλα μέντας. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι στη σαλάτα. Αντί για φύλλα μέντας μπορείτε να βάλετε μαϊντανό, αλλά προτιμήστε την μέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα