BioShock Infinite: Burial at Sea (Episode Two) DLC Review

Επιστροφή στην πραγματική Rapture!

Τέσσερις μήνες μετά το πρώτο επεισόδιο του Burial at Sea και αρκετό καιρό μετά τα δυσάρεστα νέα της διάλυσης της Irrational Games, ο Ken Levine και το ταλαντούχο studio μας δίνουν το πολυαναμενόμενο δεύτερο επεισόδιο (και τελευταίο τους project) με το οποίο φαίνεται να κλείνει και η σειρά BioShock.

Σε αντίθεση με

το πρώτο επεισόδιο όπου κύριος χαρακτήρας είναι ο Booker Dewitt, αυτή τη φορά όλα εξελίσσονται γύρω απο την Elizabeth Comstock, τον βοηθό του κύριου χαρακτήρα στο BioShock Infinite και στο πρώτο επεισόδιο του Burial at Sea. Φυσικά, όπως και με κάθε κομμάτι ιστορίας του BioShock Infinte, το mindf*ck στοιχείο είναι και πάλι παρόν, και σίγουρα οι παλιοί fans της σειράς θα απολαύσουν κάθε λεπτό στην Rapture.

Ιστορία

Τα γεγονότα του δεύτερου επεισοδίου του Burial at Sea παίρνουν μέρος αμέσως μετά τα γεγονότα του πρώτου επεισοδίου, όπου μετά απο μια έντονη μάχη του Booker με τον Big Daddy της Elizabeth, o Booker δεν τα καταφέρνει να ξεφύγει ζωντανός.

Πριν όμως πάρουμε τον έλεγχο της Elizabeth στην Rapture, βρισκόμαστε στο Παρίσι, όπου μια πανέμορφη και ηλιόλουστη μέρα μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη καθώς η Elizabeth συναντά την Sally την οποία και προσπαθεί να σώσει, μάταια όμως, καθώς μετά απο ένα flashback ενοχών, βρίσκεται σε μια βάρκα, με προορισμό τον φάρο που θα την μεταφέρει στην Rapture.

Έτσι λοιπόν, η Elizabeth ξυπνά δίπλα απο το πτώμα του άτυχου Booker, μη γνωρίζοντας πώς και γιατί βρέθηκε στη Rapture. Την ίδια στιγμή, ο Atlas φυλακίζει την Sally και η Elizabeth, χωρίς να έχει άλλη επιλογή, συμφωνεί να τον βοηθήσει να ξεφύγει απο την Rapture. Όμως όπως είναι αναμενόμενο, ο Atlas δεν είναι απο αυτούς που τηρεί την συμφωνία του και έτσι ξεκινά μια περιπέτεια, που πέρα απο το κλείσιμο του Burial at Sea και της τριλογίας BioShock, είναι και ο πρόλογος για τον εμφύλιο της Rapture και προσπαθεί να καλύψει αρκετά κενά στην πλοκή του BioShock Infinite, αλλά και του πρώτου BioShock.

Gameplay

Στο δεύτερο επεισόδιο, η Irrational έδωσε τόσο πολύ έμφαση στο stealth στοιχείο, προσθέτοντας ένα νέο mode στο παιχνιδι, το 1998 mode, όπου ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς αντιπάλλους είναι με μη-θανατηφόρους τρόπους, κάτι πρωτόγνωρο και πολύ ενδιαφέρον για τη σειρά BioShock. Συγκεκριμένα, ακόμη και σε χαμηλότερες δυσκολίες, οταν η Elizabeth περπατά σε όρθια στάση, οι αντίπαλοι είναι σε θέση να ακούσουν τα βήματά της και αρχίζουν να ελέγχουν την περιοχή. Επίσης, τα χαλιά απορροφούν τον ήχο του περπατήματος ενώ υπάρχουν στοιχεία όπως νερό και σπασμένο γυαλί, τα οποία εάν πατηθούν, οι αντίπαλοι αμέσως αντιδρούν ανάλογα.

Παρόν είναι και το SkyHook, το οποίο δίνει μεγάλο προτέρημα στις μάχες και τα Vigors. Σημαντική προσθήκη στα Vigors είναι τα Peeping Tom και Ironsides. Το πρώτο (Peeping Tom) δίνει στον παίκτη την ιδιότητα να βλέπει τους αντιπάλους μέσα απο τοίχους και να γίνεται αόρατος. Το δεύτερο (Ironsides) απορροφά τις σφαίρες των αντιπάλλων και γεμίζει τα όπλα του παίκτη. Υπάρχουν και αναβαθμίσεις για τα Vigors, οι οποίες βρίσκονται με ελάχιστη αναζήτηση.

Το οπλοστάσιο έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, με μόνα θανατηφόρα όπλα ένα πιστόλι, ένα shotgun και το Radar Range. Μετά υπάρχει και το CrossBow, το οποίο έχει τρία διαφορετικά βέλη : ένα υπνωτικό, ένα με υπνωτικό αέριο (για αφόπλιση πολλών αντιπάλων ταυτόχρονα) και ένα με συναγερμό για αντιπερισπασμό.


Συνοψίζοντας, για ακόμη μια φορά θα σας πούμε πως αξίζει να ασχοληθείτε και με το δεύτερο επεισόδιο. Η πλοκή, η ιστορία και το gameplay δένουν πάρα πολύ καλά και η προσθήκη stealth είναι ένας λόγος παραπάνω για να το δοκιμάσετε.

Φυσικά πάλι τίθεται το θέμα κόστος και διάρκεια. Αυτή τη φορά είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε πως σε σχέση με τον προκάτοχό του, το δεύτερο επεισόδιο είναι αρκετά μεγαλύτερο αγγίζοντας τις 5 ώρες. Φυσικά η τιμή παραμένει ελαφρώς τσιμπημένη. Όσοι λοιπόν έχετε το Season Pass, παίξτε το χωρίς δεύτερη σκέψη, θα το απολαύσετε και θα σας δωθεί κίνητρο να ξαναπαίξετε και τα προηγούμενα μέρη της σειράς. Όσοι απο την άλλη δεν έχετε το Season Pass, κάντε υπομονή μέχρι να βρεθεί σε μειωμένη τιμή για να απολαύσετε και τα δύο επεισόδια, δεν θα το μετανιώσετε.

Θετικά

- Σύνδεση με το πρώτο BioShock
- Ιστορία και πλοκή
- Gameplay και προσθήκη Stealth

Αρνητικά

- Κόστος
Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 9 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PC
Είδος: First-Person Shooter
Κυκλοφορεί για: PC, PS3, Xbox360
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12/11/2013
Εκδότρια εταιρία: 2K Games
Εταιρία ανάπτυξης: Irrational Games/2K AustraliaΔιάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.bioshockinfinite.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα