Ξουλίδου: "Δεν υπάρχει σενάριο δραχμής για τους ΑΝΕΛ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαχώρισε με απόλυτα σαφή τρόπο την θέση των ΑΝΕΛ σχετικά με το θέμα της επιστροφής στη δραχμή και την διγλωσσία που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ρήξη στους δανειστές, η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου.


«Η ρήξη δεν συμφέρει την Ελλάδα δεν υπάρχει σενάριο δραχμής

για τους Ανεξάρτητους Έλληνες , αλλά δεν ψηφίζουμε τρίτο μνημόνιο που θα καταστρέψει τη χώρα» ,δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο η κ. Ξουλίδου και συμπλήρωσε με νόημα πως
«Δεν ξέρω αν έχουν PLAN B στο ΣΥΡΙΖΑ όσοι μιλάνε για ρήξη» και σημείωσε ότι «το ευρώ το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά και δεν μπορεί να μας πετάξουν σαν σκουπίδι».

Η κ. Ξουλίδου ανέφερε παράλληλα ότι δεν συμφωνεί καθόλου με τις απαιτήσεις των δανειστών στο θέμα του Φ.Π.Α αλλά εφόσον επιμείνουν δήλωσε άγνοια με ποιον άλλο τρόπο θα επέλθει συμβιβασμός.

Τόνισε ότι «απώτερος σκοπός της Κυβέρνησης πρέπει να είναι το γενναίο κούρεμα του χρέους για να βγούμε από τη μέγγενη για να πιστέψει ο κόσμος πως η μικρή θυσία που θα κάνει θα οδηγήσει σε καλύτερο μέλλον».

Πιο αναλυτικά η κ. Ξουλίδου δήλωσε: « Είναι πολύ και ανάλογα από ποιους θα το πάρεις. Είναι ένα ποσό που πρέπει να καταμεριστεί. Εδώ παλεύουμε για δύο φόρους, έναν χαμηλό και έναν υψηλό. Ο χαμηλός ο φόρος όταν θα μείνει σταθερός στο 6,5% στα φάρμακα, στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης, στα βιβλία, μπορούμε να πούμε ότι … (μπορεί να μπει;) το 17ή 18% στα υπόλοιπα προϊόντα
Δεν συμφωνώ καθόλου αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε μια λύση.


Πρέπει να υπάρχουν κάποιες διακριτές γραμμές δηλαδή όσον αφορά τις υπηρεσίες, στο ρεύμα για παράδειγμα θα μπορούσε να ξεχωρίζει το οικιακό από το εργοστασιακό ρεύμα δηλαδή να μην αυξηθεί το οικιακό ρεύμα…
Πως θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση όταν τόσο καιρό επιμένουν σε αυτά τα πράγματα οι δανειστές και δεν μπορεί να δοθεί ούτε ένα ευρώ για να πέσει την πραγματική οικονομία; Δεν νομίζω ότι ένας μικρός συμβιβασμός μόνο στο ΦΠΑ θα είναι ένα μεγάλο έγκλημα.


Νομίζω ότι απώτερος σκοπός και στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι όχι απλώς το κούρεμα του χρέους αλλά όσο το δυνατόν το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του δυσβάσταχτου χρέους να αποκληθεί τελείως. Δηλαδή αν μπορέσουμε μέσω αυτών των πρόσκαιρών μέτρων να βάλουμε στο τραπέζι πραγματικά ένα γενναίο κούρεμα του χρέους και να μιλάμε πια με άλλες πιθανότητες να μπορέσουμε να βγούμε πραγματικά από αυτή τη μέγγενη που μας έχουν φέρει οι δανειστές εδώ και τόσα χρόνια τότε και ο κόσμος θα το δει διαφορετικά. Δηλαδή θα πιστέψει ότι η μικρή θυσία που θα κάνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν πραγματικά έχει σκοπό να καλυτερέψει την ποιότητα της ζωής του στο μέλλον ίσως να το αποδεχθεί. Δεν είναι βέβαιη για τον κόσμο αν θα αποδεχθεί περισσότερα μέτρα για αυτό και είπα πολλές φορές ότι επ’ ουδενί δεν θα ψηφίσουμε μειώσεις μισθών, συντάξεων, ομαδικές απολύσεις όλα αυτά τα πράγματα δεν περνάνε από εμάς επομένως το ΦΠΑ που είναι πραγματικά κάτι που τσούζει βέβαια και ιδιαίτερα εν μέσω θέρους δεν ξέρω κατά πόσο και αυτό θα το δεχτεί ο κόσμος αλλά πέστε μου τι άλλο μπορεί να γίνει.
Η άλλη λύση είναι η ρήξη και ρήξη σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν συμφέρει την Ελλάδα».


Ρήξη και δραχμή
Για το σενάριο της ρήξης και της δραχμής η κ. Ξουλίδου ανέφερε: «Καταρχήν δεν μιλάω ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε ξέρω αν οι φωνές του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάνε για δραχμή έχουν Plan B ή όχι. Εμείς ως ΑΝΕΛ θεωρούμε ότι μια τέτοια διέξοδος ή μια τέτοια δεύτερη μέρα για την Ελλάδα δεν θα είναι ότι καλύτερο, θα είναι μάλλον οπισθοδρόμηση και όχι κάτι που θα μας πάει μπροστά.

Το ευρώ το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά και δεν μπορεί να βγούμε από το ευρώ μονομερώς, να μας βγάλουν και να μας πετάξουν σαν ένα σκουπίδι. Είμαστε εταίροι μιας ευρωζώνης και αυτό το πράγμα πρέπει να το σεβαστούν όλοι, να καταλάβουν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας μπροστά στα προβλήματα που έχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι τόσο μεγάλο. Θεωρώ ότι αν πετύχει κάτι αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά θα είναι ένα μάθημα διαπραγμάτευσης και για τις άλλες χώρες που έχουν μπροστά τους και αυτές εκλογές.
Είναι πολύ δύσκολο να μας πετάξουν, δεν μπορούν να μας πετάξουν από το ευρώ αλλά πολύ δύσκολα είναι επίσης να ζήσουμε με ένα άλλο νόμισμα. Επομένως το σενάριο δραχμής για μας τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχει».

Για την συμφωνία

Τέλος για την επικείμενη συμφωνία η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε την θέση του κόμματός της λέγοντας: «Οι ΑΝΕΛ έχουμε πάρει ομόφωνα απόφαση ότι σε τρίτο μνημόνιο δεν πάμε, δεν υπογράφουμε , δεν συμφωνούμε. Επομένως άλλο μια συμφωνία που πραγματικά θα είναι λίγο πίσω εμείς, λίγο πίσω οι άλλοι αλλά να τα βρούμε και να προχωρήσουμε εντός του ευρώ και άλλο να βγούμε από το ευρώ και να πάμε σε κάτι που δεν θα ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Επομένως σενάριο δραχμής δεν υπάρχει από εμάς αλλά και δεν ψηφίσουμε μνημόνιο που θα φέρει μια τρομερή καταστροφή για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα