Ξεσπάθωσε ο Ρουπακιώτης κατά της κυβέρνησης

Δεν του επέτρεψαν από την κυβέρνηση να περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο ήταν έτοιμο, λόγω έλλειψης πολιτικού πλαισίου, είπε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

“Είναι αδιανόητο, είναι άδικο, είναι ασεβές να μιλάμε για τον υπουργό Δικαιοσύνης όταν μου έψησαν το ψάρι στα χείλη για να περάσω ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Το λησμονείτε αυτό; Δεν μου επέτρεψαν. Μου το απέκλεισαν, όχι μόνο αυτό. Το νομοσχέδιο είχε ετοιμαστεί ημέρα Παρασκευή, τα είχαμε ξαναπεί και ενώ τα απέστελνα στον πρωθυπουργό, στον γενικό γραμματέα

της κυβέρνησης, στους αρχηγούς των κομμάτων, έμεινα άφωνος όταν άκουσα το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη δεν περνάει, το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη θα επανεξεταστεί, αποκλεισμός. Και για πρώτη φορά γενικός γραμματέας έκανε δηλώσεις και σε βάρος υπουργού", σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας και των στελεχών της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν αναφέρομαι σε κανένα πρόσωπο, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες του υπουργείου που θεσμικά και πολιτικά είναι το αρμόδιο, όπως είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Να συλλέξει εκείνες τις δικογραφίες που οι αστυνομικές αρχές είχαν καταρτίσει και να τις παραδώσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όσες περιπτώσεις υπήρξαν την εποχή εκείνη που αναφερόνταν σε συμπεριφορές εγκληματικές χρυσαυγιτών, όλες έχουν αναφερθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Όλες, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Δυο, το να λέμε γιατί δεν έκανα, το υπουργείο Δικαιοσύνης εάν θέλει να τηρεί αυτό που είναι και πρέπει να είναι, είναι να κομίζει ο,τι στοιχεία έρχονται σε αυτό και να αφήνει την Δικαιοσύνη όπως λέτε πάντα χωρίς επηρεασμούς ώστε να παράγει εκείνη το αξιόπιστο δικαιοδοτικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι «πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι» με το αποτέλεσμα και ότι «επιβεβαιώνεται η ρήση όταν η πολιτική θέλει, το κράτος μπορεί».

«Κατά συνέπεια, το κράτος καθώς είναι οργανωμένο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η Αστυνομία, η Εισαγγελική Αρχή, από την στιγμή που διαμορφώθηκε το πολιτικό πλαίσιο δεν πρέπει να το αγνοείτε αυτό, ενήργησαν με έναν τρόπο συντονισμένο έτσι ώστε οι δικογραφίες που υπήρχαν, είναι ένα δεύτερο ζήτημα να το συζητήσουμε μετά πόσο καιρό υπήρχαν, τα έδωσαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και συνεργάστηκε ο εισαγγελέας με τους αρμόδιους ή συναρμόδιους εισαγγελείς και έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε για το οποίο πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Υπήρξε το πολιτικό πλαίσιο τώρα που δεν υπήρξε πριν από πέντε μήνες», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα