Ξεμαλιαζονται στο ΠΑΣΟΚ για τον Παπανδρέου

Στην παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψηφίας ευρωβουλευτού με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, απάντησε με έμμεσο τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση του τομέα Υγείας του κόμματος.

Εισερχόμενος

ο κ. Βενιζέλος, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την ομιλία του κ. Παπανδρέου, θυμήθηκε τον τελευταίο στίχο από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου Μπολιβάρ: «Τι γύρευες στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;».

Φεύγοντας, όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν αν τον ενόχλησε η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στον Ιανό, είπε πως ο ίδιος ενδιαφέρεται για το έθνος, τον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες. "Όλα τα άλλα είναι αστεία".

Σημείωσε, δε, πως δεν τον ενόχλησε η παρουσία του κ. Παπανδρέου.

Στην ομιλία του, ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, χωρίς ευθείες αναφορές, τα περί προοδευτικού προσήμου του ΠΑΣΟΚ εντός των κυβερνήσεων συνεργασίας, που είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η παρούσα κυβερνητική λύση προέκυψε μετά από μια διαδικασία πιο επώδυνη. Θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε αναζητήσει κυβερνητική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία από τον Ιούνιο του 2011. Τελικά, η συνεργασία επιτεύχθηκε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ. Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε πόσο πιο προοδευτικό ήταν το κυβερνητικό σχήμα του 2011 από αυτό που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης τόνισε πως κατά την άποψή του ήταν εσφαλμένη η επιλογή του 2010 "να σηκώσουμε μόνοι το δυσανάλογο βάρος" του μνημονίου και θύμισε την πρότασή του να ψηφιζόταν τότε το πρώτο μνημόνιο από 180 βουλευτές.

Αναφορικά με τις εκλογές, είπε πως το στοίχημα και το διακύβευμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα και πρόσθεσε πως το στοίχημα της κυβερνητικής σταθερότητας είναι η Ελιά που, όπως είπε, συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις και διαμορφώνει μια πλατφόρμα να ενταχθούν όσοι πιστεύουν ότι ανήκουν στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Είπε, επίσης, πως ανεξάρτητα από τι λέει ο καθένας, μετά θα επιχειρηθούν ερμηνείες που θα παρεμποδίσουν τη χώρα, που θέλουν νέα μέτρα, που θέλουν να δουν τη χώρα να ταπεινώνεται. "Δεν θα γίνει" είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως αυτό ακριβώς είναι που ορισμένους τους τρελαίνει πραγματικά.

Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι ακροδεξιοί σύμμαχοί του -αυτοί ως δήθεν πόλος αντιμνημονιακός- μιλούσαν για εκλογές-δημοψήφισμα.

Ανέφερε πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να διαχειριστούν τίποτα, όπως για παράδειγμα όταν ανοίγουν θέματα εξωτερικής πολιτικής, είτε δεν έχουν πει τίποτα, είτε λένε αντιφατικά πράγματα, είτε εμφανίζουν την εικόνα εσωτερικού μετώπου που είναι ανελέητο και μπορεί να οδηγήσει αυτό το συνονθύλευμα σε μια διάλυση.

Είπε επίσης πως οι πιο σκληροί κύκλοι του ΔΝΤ, τα πιο σκληρά γερμανικά ινστιτούτα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί συνεταίροι του κλαίνε και ολοφύρονται όταν καταλαβαίνουν πως δεν χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο και ένα νέο μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα