Ξεκινούν απεργίες διαρκείας στην Ολλανδία

Σε κλοιό κινητοποιήσεων εισέρχεται αύριο η Ολλανδία, η χώρα του Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων των συνδικάτων με την ολλανδική κυβέρνηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σε ένα 24ωρο, εκατοντάδες χιλιάδες Ολλανδοί θα δώσουν το «παρών» στις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν πάνω από ένα μήνα. Σε ανακοίνωσή της, η μεγαλύτερη ολλανδική συνομοσπονδία εργατικών ενώσεων "FNV" διευκρίνισε ότι, η διαπραγμάτευση, που

εκπροσωπούσε 700 χιλιάδες εργαζόμενους -από αστυνομικούς και πληρώματα ασθενοφόρων μέχρι εργαζόμενους στον τομέα του μετάλλου και δημοσίους υπαλλήλους- κατέληξε σε αδιέξοδο λόγω της άρνησης της ολλανδικής κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα για τους μισθούς.

Ο επικεφαλής της ολλανδικής συνομοσπονδίας εργατικών ενώσεων, Τον Χερτς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φθάσαμε στο όριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι εργοδότες συνεχίζουν να προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με όλο και χειρότερους όρους για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ενώ ο κόσμος χάνει μέρος του μισθού του εδώ και χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα