Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο "Θρόνος του Ήλιου" στη Ρόδο

Ο «Θρόνος του Ήλιου», ο μοναδικός πολυχώρος προβολής θεαμάτων εννέα διαστάσεων (9D) της Ευρώπης, ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του στη Ρόδο. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο χώρο πολιτισμού που «παντρεύει» την ιστορία με τη σύγχρονη τεχνολογία και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αίθουσα προβολής θεαμάτων εννέα διαστάσεων!

Η αίθουσα είναι διαδραστική και φιλοξενεί τρισδιάστατες προβολές με κινούμενα καθίσματα και ειδικά εφέ όπως βροχή, καπνό, μυρωδιές, χιόνι κ.ά που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μια μοναδική βιωματική εμπειρία. Ο χώρος είναι

ο πρώτος στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς ανάλογες αίθουσες, μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο στη Βραζιλία, τη Μαλαισία, την Τουρκία, το Iσραήλ και το Εμιράτο του Ντουμπάι.

Ο πολυχώρος «Θρόνος του Ήλιου» αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για την τρισδιάσταση προβολή της ιστορίας της Ρόδου. Αυτή τη στιγμή στην αίθουσα εννέα διαστάσεων προβάλλεται η ομώνυμη ταινία «Θρόνος του Ήλιου», ένα διαδραστικό ταξίδι διάρκειας 20 λεπτών στις χιλιετίες της ιστορίας της Ρόδου, με κύριες αναφορές στα πιο σημαντικά γεγονότα που στιγμάτισαν την ιστορία και τον πολιτισμό της αλλά και στο γνωστό μύθο που θέλει το νησί να αναδύεται από τη θάλασσα για να αφιερωθεί τελικά στο Θεό Ήλιο. Το μοναδικό θέαμα εννέα διαστάσεων είναι μια συναρπαστική βιωματική εμπειρία για το θεατή αλλά και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος γνωριμίας με την τοπική ιστορία, τόσο για τους ενήλικες όσο και για παιδιά άνω των πέντε ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστηλώνεται ο φάρος της Μονεμβάσιας

Οι επιμελητές του Μουσείου Μπενάκη ξεναγούν το κοινό

Πήρε εξιτήριο από το "Σωτηρία" η Άννα Συνοδινού

Γιατί ο Tom Hanks ξεκίνησε να γράφει διηγήματα;

Βασιλικοί ρόδακες και στο κεφάλι της σφίγγας!

Στον αέρα το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης λόγω Τασούλα

Με αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι ανοίγει ξανά το θέατρο Βέμπο

Ελένη Φιλίνη: "Είμαι παιδί μου πειρασμός"

Δείτε ολόκληρη την σφίγγα της Αμφίπολης

Βρέθηκε ξύλινο γλυπτό σε έργα του Μετρό

Keywords
Τυχαία Θέματα