Ξεκίνησε η "μάχη" του προϋπολογισμού!

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η πρώτη ημέρα της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Κατά την τοποθέτησή του ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Οι φόροι ακίνητης περιουσίας είναι δυσβάσταχτοι για τους πολίτες και αυτό πρέπει να το πάρει υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών» είπε ο κ. Καλογιάννης και κάλεσε το Υπουργείο «να ξαναδεί τον ενιαίο φόρο ακινήτων ώστε να είναι δίκαιος».

Από

την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «έχουμε ένα προϋπολογισμό στον αέρα, που δεν έχει συμφωνηθεί με την τρόικα. Άρα δεν ξέρουμε τις θα γίνει με το φορολογικό και τα νέα μέτρα».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «θα έχει και άλλες αναθεωρήσεις ο Προϋπολογισμός, γιατί αυτό είναι θέλημα της Ε.Ε.», αλλά και γιατί τα νούμερα που προβλέπονται δεν θα επιτευχθούν.

«Όχι άλλα μέτρα, δεν αντέχουν οι πολίτες» τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης κατά την τοποθέτησή του.

Η κυβέρνηση «οφείλει να δεσμευτεί ότι ο προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί» μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, είπε ο κ. Σαχινίδης, ενώ ζήτησε τη χορήγηση του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους και σε άτομα με αναπηρία και να υπάρξει υγειονομική κάλυψη των ανέργων.

«Ο Προϋπολογισμός του 2014 είναι κλασικός προϋπολογισμός του μνημονίου», τόνισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, το παρόν σχέδιο είναι «προϋπολογισμός της τρόικας που ενδιαφέρεται πως θα αποπληρωθούν οι δανειστές, επιβάλλει πλήρη αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων» και όπως σημείωσε «είναι άδικος, αντικοινωνικός, αναποτελεσματικός».

Keywords
Τυχαία Θέματα