Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στην Αττική

Από το πρωί της Δευτέρας τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής καταγράφουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της Παρασκευής σε επαγγελματικούς χώρους του νομού Αττικής.

Σύμφωνα με το άρθρο 36 του Ν.2459/1977, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547 και στα τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655), ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Σπύρο Τζόκα, ακολουθείται από έλεγχο από κλιμάκιο της Περιφέρειας στους χώρους και καταγραφή των ζημιών.

Όταν ολοκληρωθεί

η καταγραφή από την Περιφέρεια, οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε οικίες, στην καταγραφή προβαίνει η Τεχνική Υπηρεσία κάθε δήμου σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Κλιμάκια που αποτελούνται από μηχανικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικούς υπαλλήλους πηγαίνουν στους χώρους για τις εκθέσεις αυτοψίας, ενώ στη συνέχεια, τα στοιχεία αποστέλλονται στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι πολίτες, των οποίων περιουσιακά στοιχεία έχουν πληγεί, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα των δήμων, προκειμένου να προσέλθουν στους χώρους τους τα κλιμάκια ελέγχου. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα δεκάδες αυτοκίνητα που έχουν υποστεί μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές, δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί από ποιες πηγές θα υπάρξει αποζημίωση, καθώς εμπλέκονται και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνεργη ζει με το γιο της σε αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Τρίπολης μετά το φονικό (VIDEO)

Κόπηκε στα δυο δρόμος στη Ξάνθη μετά από κατολισθήσεις (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα