Ξανθόπουλος: "Μετρ της τακτικής ο Μαρκαριάν"

Τη βεβαιότητά του ότι ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εξέφρασε ο ρέκορντμαν συμμετοχών του Ιωνικού, ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος σκιαγράφησε το προφίλ του νέου Ομοσπονδιακού προπονητή μιλώντας στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον χαρακτήρα του Μαρκαριάν: «Είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Εμάς στον Ιωνικό μάς κέρδισε απ’ την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα

και είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα κι όσοι δεν έπαιζαν, έλεγαν τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει να ‘χει 24-25 παίκτες ευχαριστημένους. Για να καταλάβετε πόσο ήθελε να έρθει κοντά με τους ποδοσφαιριστές του και με όλους στην ομάδα αρκεί να σας πω ότι τον πρώτο μήνα κιόλας μιλούσε ελληνικά! Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνος κατόρθωσε ό,τι μεγαλύτερο έχει πετύχει ο Ιωνικός στην ιστορία του, να παίξει δηλαδή στην Ευρώπη».

Για τον τρόπο που δουλεύει: «Είναι μετρ της τακτικής και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δούλεψε σε Εθνικές ομάδες και σε κορυφαίους συλλόγους της Νοτίου Αμερικής. Είναι πολύ πράος, ακόμα και μέσα στο γήπεδο και μ’ αυτόν τον τρόπο, με την ηρεμία του δηλαδή, κέρδιζε όλους τους παίκτες, ενώ έχει και αμεσότητα, περνώντας όλα όσα θέλει στους ποδοσφαιριστές του δίχως δυσκολία… Τότε, που συνεργαστήκαμε στον Ιωνικό, δούλευε 24 ώρες την ημέρα, δεν είχε τίποτα άλλο στο μυαλό του. Του άρεσε να έχει η ομάδα του κατοχή μπάλας και αυτή να κυκλοφορεί σωστά απ’ την άμυνα».

Για το ξεκίνημά του στην Εθνική: «Η Εθνική ομάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και πρέπει να γίνουν ανατροπές στη βαθμολογία για να προκριθεί στα τελικά του EURO. Ίσως θα έπρεπε να του δοθεί περισσότερος χρόνος, για να δείξει όσα μπορεί… Δεν πρόκειται να φύγει απ’ την Ελλάδα, εδώ θα μένει –όχι σαν άλλους προπονητές, που έμεναν στις πατρίδες τους. Ξέρει και τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών και γενικώς τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το πρωτάθλημα της Superleague: «Είναι πολύ άσχημο να έχει ο Ολυμπιακός τεράστια διαφορά απ’ τις υπόλοιπες ομάδες. Για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα πρέπει να ενισχυθούν ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ, αλλά και να επανέλθει η ΑΕΚ, η οποία πιστεύω θα ‘ναι πολύ δυνατή του χρόνου. Δεν είναι καλό για κανέναν να ξέρουμε κάθε καλοκαίρι ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τον τίτλο, με διαφορά δέκα βαθμούς απ’ τον δεύτερο».

Για τους στόπερ που ξεχωρίζει: «Μου άρεσε πάρα πολύ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Πριν απ’ τον τραυματισμό του έδειχνε χαρακτηριστικά που θα ταίριαζαν σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά το διάστημα της αποχής του τον πήγε πίσω. Ήταν ολοκληρωμένος αμυντικός… Μην ξεχνάμε, βέβαια, και τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό. Γενικώς έχουμε πολύ καλούς αμυντικούς, που αποτελούν και τη βάση της Εθνικής ομάδας…».

Keywords
Τυχαία Θέματα