Ξαναρχίζουν οι συναντήσεις του Brussels Group

Την επανέναρξη των συνεδριάσεων του Brussels Group, των επικεφαλής των θεσμών στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία, το Σάββατο, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, σήμερα, Παρασκευή. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Παρίσι.

«Το Brussels Group συναντάται αυτό το Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από αύριο το απόγευμα, οπότε συνεχίζονται οι εργασίες και μετά, στο άτυπο Eurogroup της 24ης Απριλίου, οι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν

απολογισμό της προόδου», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Για πρόοδο και όχι λύση στο προσεχές Eurogroup μιλά πλέον και η ελληνική πλευρά, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να τονίζει από την Ουάσινγκτον, όπου είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, ότι «δεν υπάρχει ποτέ μια ημερομηνία κλειδί, όλα τα πράγματα θα πρέπει να τα βλέπουμε συνδυαστικά και συσσωρευτικά, στις 24 Απριλίου δεν θα υπάρχει επίλυση, θα υπάρχει πρόοδος. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε μετά τον Ιούνιο εποχή, ο στόχος μας είναι μια καλή συμφωνία για την μετά τον Ιούνιο εποχή, μια συμφωνία σε διαφορετική αντίληψη από τις προηγούμενες, οι οποίες επέκτειναν το πρόβλημα, προσποιούμενοι ότι το είχαν λύσει. Δεν θα αφήσουμε καμία πέτρα που να μην αναποδογυρίσουμε προκειμένου να βρούμε μέρος της λύσης από κάτω» τόνισε.

Σχετικά με τα σημεία διαφωνίας που παραμένουν με τους εταίρους-δανειστές με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ακόμη συμφωνία στον ορίζοντα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι αφορούν στα πεδία «των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Στο ίδιο πνεύμα, κυβερνητικοί κύκλοι διαμηνύουν πως διατηρούνται στο ακέραιο οι «κόκκινες γραμμές» και δεν θα γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.ά., τα οποία, όπως λένε, δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα