Ξανά στα... ποτάμια οι Δωδεκαθεϊστές!

Οι «Έλληνες Εθνικοί» γιόρτασαν φέτος το θερινό Ηλιοστάσιο στον «Ιερό Ποταμό Λάδωνα», στη Γορτυνία.

Η ανακοίνωση των «Ελλήνων Εθνικών» για το Θερινό Ηλιοστάσιο στον Λάδωνα, είναι η παρακάτω, μαζί με φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα δύο Ηλιοστάσια (Θερινό και Χειμερινό) και οι δύο Ισημερίες (Εαρινή και Φθινοπωρινή) είναι οι ιδιαίτερες ημέρες του «ενιαυτού», δηλαδή του ετήσιου κύκλου, που σηματοδοτούν την αφετηρία των ισάριθμων εποχών. Ως αφετηριακά σημεία, όπως διαβάζουμε στο kalimera-arkadia.gr, του κάθε τεταρτημορίου του «ενιαυτού», η κάθε μία τους έχει ιδιαίτερη
σημασία, αλλά και θρησκευτική διάσταση σε κάθε φυσική Θρησκεία που δέχεται την κυκλικότητα του χρόνου και την αντανάκλαση των θείων αληθειών στα απλά και απτά πράγματα της εκδηλωμένης Φύσης.

Στο πνευματικό επίπεδο, το Θερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει το απόγειο της συνειδητότητας μέσα στον Άνθρωπο (καθίσταται δηλαδή αυτός αυτόφωτος και αυτάρκης), την διαύγεια και «ηλιοποίηση» της συνείδησης, την επανένωση του ανώτερου εαυτού με την (θεϊκή) προέλευσή του. Στο μορφικό επίπεδο, το Θερινό Ηλιοστάσιο (αφετηρία του «ενιαυτού» για τις περισσότερες ιωνικές πόλεις) σημαίνει την αφθονία, την παροχή από τον χθόνιο κόσμο τουΠλούτωνος,τηςΔήμητροςκαι τηςΠερσεφόνηςπρος τον υφήλιο κόσμο των ζωντανών, τον θρίαμβο του«Γεωργίου» Ηλίουκαι τουΘεού Απόλλωνοςπου δοξάζεται ως«αυξητής», «κάρπιμος», «σιτάλκας»κ.ά. Αντίθετα από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, όπου ο«Ήλιος των νεκρών» («Δημήτριος»)μεταφέρει δυναμικά ζωή στον κόσμο των φαινομενικά νεκρών και προετοιμάζει την επανάνθιση, στο Θερινό Ηλιοστάσιο, ο«Ήλιος των ζώντων» («Γεώργιος»)δίνει αυτά που έχει να δώσει και παραχωρεί θέση στην βαθμιαία μείωση (φθίση) των πραγμάτων που θα γίνει εμφανής από την Ισημερία που ακολουθεί.

Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών γιόρτασε φέτος το θερινό Ηλιοστάσιο στον Ιερό Ποταμό Λάδωνα, σε ένα ειδυλλιακό καταπράσινο μέρος της Αρκαδίας. Επίσης, το θερινό Ηλιοστάσιο γιορτάστηκε από μέλη του ΥΣΕΕ στον ποταμό Κουπατσινό στις Σέρρες, στην Ρόδο και στην Νέα Υόρκη της Αμερικής. Μετά την Ιεροπραξία πραγματοποιήθηκαν Ονοματοδοσίες των φίλων Αλθαίας, Τηλέμαχου και της μικρής Βασιλικής.

Την ίδια μέρα έγινε επίσκεψη στο "ιστορικό κλήμα Παυσανία", το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως "Φυσικό Μνημείο", η ηλικία του θεωρείται άνω των 3000 ετών και κατά την παράδοση θεωρείται ότι κάτω από αυτό κάθισε ο Παυσανίας ερχόμενος από την Μαντίνεια (2ος αιών).

ΥΣΕΕ Αμερικής

Εορτασμός του Θερινού Ηλιοστασίου στην Βόρεια Ελλάδα, στον ποταμό Κουπατσινό στις Σέρρες

Από την επίσκεψη στο «κλίμα Παυσανία»

- www.kalimera-arkadia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα