Βραβείο "Μένης Κουμανταρέας" σε νέους συγγραφείς

Η Εταιρεία Συγγραφέων, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, θα θεσπίσει βραβείο μυθιστορήματος για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους της και κορυφαίου πεζογράφου, Μένη Κουμανταρέα.

Ο Μένης Κουμανταρέας όχι μόνο υποστήριζε τους νέους συγγραφείς, αλλά - και με το συγγραφικό του ήθος - αποτέλεσε γι’ αυτούς λαμπρό παράδειγμα, ώστε να συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση, που ήδη είχε η χώρα μας μετά την περιώνυμη

γενιά του ’30 και τους μεταπολεμικούς πεζογράφους. Το έργο του, απαλλαγμένο από νατουραλίστικες ευκολίες, οδηγεί τον αναγνώστη στις δύσκολες ατραπούς της απαιτητικής λογοτεχνίας και σηματοδοτεί μια νέα πορεία στην ελληνική πεζογραφία, μακριά από ηθογραφικούς ακροβατισμούς και σχοινοτενείς περιγραφές.

Η κάθε λέξη του έχει λόγο να υπάρχει μέσα στο κείμενο και φωτίζει απαραίτητες πτυχές, που καθιστούν τους ήρωες του αναγνωρίσιμους και το ύφος του ξεχωριστό. Για τον λόγο αυτό, η θέσπιση του βραβείου για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς αποτελεί και ένα στοίχημα, τόσο για την Εταιρεία Συγγραφέων που το θεσμοθετεί, όσο και για τους νέους συγγραφείς, για τους οποίους θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνοιξαν μια μούμια 2.500 ετών και δείτε τι βρήκαν μέσα (VIDEO)!

Ανοίγει το θέατρο Γκλόρια υπό τη διεύθυνση του Τζώνη Καλημέρη

Την Κυριακή τρέχουν τα "παιδιά του Πειραιά" (ΦΩΤΟ)

Στο ΟΑΚΑ το μαγικό Φεστιβάλ Πάγου της Disney on Ice

Σάκης Ρουβάς: “Κρύβω μέσα μου έναν Ηρακλή”

Έκθεση για τη μαστίχα Χίου από το Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Ο θεός του Έρωτα στο γούρι του Μουσείου Ακρόπολης

Keywords
Τυχαία Θέματα