«Βουλιάζουν» τα ενοίκια των καταστημάτων από το 2008

«Ιλιγγιώδης» είναι η πτώση στα ενοίκια των καταστημάτων από το 2008 (δηλαδή απ’ όταν ξέσπασε η κρίση) μέχρι και σήμερα. Ακόμα και στον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας, που δεν είναι άλλος από την Ερμού, η μείωση στα ενοίκια ξεπερνά το 40%.

Στα υπόλοιπα καταστήματα δε, η «βουτιά» στα μίσθια αγγίζει το70%, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Αθηναϊκή Οικονομική, η οποία συνεργάζεται με τη διεθνή εταιρεία συμβούλων

Jones Lang LaSalle.

Ειδικότερα, το 2008 τα υψηλότερα ενοίκια στην Ερμού έφταναν τα 220 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα πλέον οι νέες μισθώσεις πραγματοποιούνται σε τιμές που κυμαίνονται στα 130 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην επόμενη κατηγορία καταστημάτων, οι τιμές έχουν μειωθεί από τα 130 ευρώ ανά τ.μ. στα 40 ευρώ ανά τ.μ..

Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό που ξεπερνά το 15% των καταστημάτων στην Πατριάρχου Ιωακείμ, στο Κολωνάκι, είναι κενό, ενώ στο 42% διαμορφώνεται το ποσοστό των κενών καταστημάτων στην οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με την Αθηναϊκή Οικονομική, στις νέες τάσεις στο χώρο του λιανεμπορίου, όπως διαμορφώνονται λόγω των συνεπειών της κρίσης, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι πλέον έχει εξαφανισθεί ο «αέρας», ενώ αυξάνονται και πληθύνονται οι περιπτώσεις μεγάλων αλυσίδων που καταβάλλουν αντί για ενοίκιο, ποσοστό επί του τζίρου, που κυμαίνεται από 5%- 7%, όταν μισθώνουν καταστήματα εκτός εμπορικών κέντρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα