Βιβλίο-βόμβα ετοιμάζει ο Γιώργος Ζορμπάς

Με ένα βιβλίο του θα ταράξει τα νερά της Δικαιοσύνης ο συνταξιούχος πλέον Γιώργος Ζορμπάς, ο άνθρωπος που το 2006 ανέλαβε επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, μέχρι που εκείνη καταργήθηκε το 2008. Οπως διαβάζουμε στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το σημερινό πρόγραμμά του περιλαμβάνει αρκετές ώρες ελεύθερου χρόνου, κάτι που εκμεταλλεύεται με τη συγγραφή ενός βιβλίου το περιεχόμενο του οποίου

ακόμη δεν έχει αποκαλύψει. Αναμφισβήτητα, η εμπειρία και η «τριβή» του στο πολιτικό σκηνικό είναι σπουδαία «όπλα» για μια έκδοση που θα συζητηθεί και θα αποτελέσει πολύτιμη παρακαταθήκη για τη Δικαιοσύνη και την πολιτική. Από τα χέρια του συνταξιούχου πλέον Γιώργου Ζορμπά έχουν περάσει πολύκροτες υποθέσεις, όπως το περίφημο σκάνδαλο Siemens, αλλά και τα δομημένα ομόλογα.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διορίστηκε τον Μάρτιο του 2004, λίγο μετά τις εθνικές εκλογές, από τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με σκοπό να ερευνήσει τις μίζες στους εξοπλισμούς. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στην Αρχή για το «ξέπλυμα», εκεί όπου ανέλαβε δράση από μια σημαντική θέση, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση βρισκόταν μεταξύ σφύρας και άκμονος μετά τα πολλαπλά «καυτά» κοινωνικά μέτωπα που είχαν ανοίξει. Το χαμηλό προφίλ του δικαστικού αποτελούσε πάντα αίνιγμα, σε συνδυασμό με τον αδέκαστο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χαρακτήρα του, δείγμα μιας γενιάς δικαστικών που στέκονταν απέναντι στην εξουσία, με κάθε τίμημα.

Όλοι θυμούνται εξάλλου την κόντρα του, με αφορμή την πολυσυζητημένη έρευνά του, για τα δομημένα ομόλογα μιας σειράς ασφαλιστικών ταμείων, που έκανε πολλούς να ανησυχούν. Πρόκειται για έναν αδέκαστο δικαστή και έντιμο άνθρωπο, που δεν χαρίστηκε σε κανέναν κατά τη διαδρομή του στις δικαστικές αίθουσες και ευρύτερα στον δημόσιο βίο του. Αυτή τη στιγμή ο κ. Ζορμπάς, σε ηλικία 76 ετών, έχει αποσυρθεί εντελώς από την ενεργό δράση και τη δημοσιότητα και απολαμβάνει τη ζωή στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα. Μερικές φορές, μάλιστα, το αποχωρίζεται για να πάει στο εξοχικό του, στο Ρίο, από όπου επισκέπτεται και τη γενέτειρά του, την Πάτρα.

Αλλωστε, δεν είναι κρυφή η λατρεία του για την αγαπημένη του Παναχαϊκή.

Keywords
Τυχαία Θέματα